Ο χειμώνας ήρθε με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν στα βουνά και τη θερμοκρασία να αγγίζει σε κάποιες περιοχές ακόμη και τους 0 βαθμούς Κελσίου.
Οπότε είναι η ώρα του καλοριφέρ. Αν είστε από εκείνους που το ανάβουν, υπάρχουν τέσσερις τρόποι να αυξήσετε την αποδοτικότητά του και να κάνετε το σπίτι σας ακόμη πιο ζεστό.
Καλοριφέρ στο σπίτι: Κόλπα για μέγιστη απόδοση
Κάντε εξαέρωση
Όταν το σώμα είναι εξαερωμένο, τότε το νερό κυκλοφορεί ανεμπόδιστο από τον αέρα με αποτέλεσμα η απόδοσή του να καλύτερη.
Βάλτε αλουμινόχαρτο
Πιθανότατα έχετε δει αυτό το κόλπο στο σπίτι της γιαγιάς σας και αναρωτιόσασταν τι στο καλό κάνει. Το αλουμινόχαρτο, λοιπόν, πίσω από το καλοριφέρ, κρατά τη θερμότητα εντός των τοίχων.
Απομακρύνετε τα αντικείμενα
Το καλοριφέρ δεν είναι κάποιου είδους τραπεζάκι για να βάζετε αντικείμενα, τα οποία «ρουφούν» θερμότητα. Το ίδιο ισχύει και για τα έπιπλα μπροστά από τα σώματα.
Ώρα για καθάρισμα
Τα σώματα γεμίζουν σκόνη με αρκετούς να ξεχνούν να τα ξεσκονίσουν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οταν καθαρίζετε το σπίτι, μην ξεχνάτε τα καλοριφέρ σας.
Λευκό διάλυμα «σκούπα»: Η μυστική λύση καθαρισμού των σωμάτων του καλοριφέρ
Εντάξει, κανείς δεν λατρεύει τις δουλειές καθαρισμού του σπιτιού (εκτός από την Μόνικα στα Φιλαράκια), αλλά όσο κι αν είναι μια βρώμικη δουλειά, κάποιος πρέπει να την κάνει!
Ελάχιστοι, όμως, γνωρίζουν πώς να καθαρίσουν τα σώματα του καλοριφέρ και απλά ανέχονται την σκόνη και τις βρομιές βαθιά στο εσωτερικό τους. Μια γυναίκα μοιράστηκε στην γνωστή πλατφόρμα TikTok ένα μοναδικό κόλπο για να καθαρίζετε τα καλοριφέρ.
Κάπου εδώ να επισημάνουμε ότι αυτό αφορά μόνο τα «παραδοσιακά» σώματα καλοριφέρ που λειτουργούν με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο και όχι τα ηλεκτρικά καλοριφέρ: αν ρίξετε κάτι υγρό μέσα σε αυτά, θα υπάρξει πρόβλημα, προφανώς!
Πάμε στο προκείμενο τώρα…
Η γυναίκα που το δοκίμασε αρχικά στρώνει μια πετσέτα κάτω από το καλοριφέρ και ένα σχετικά μεγάλο πλαστικό δοχείο. Εκεί μαζεύονται τα βρόμικα νερά, για… να μη γίνει χάλια το σαλόνι! Στη συνέχεια, αναμιγνύει βραστό νερό και σκόνη πλυντηρίου σε μια κανάτα, προτού ρίξει το διάλυμα κυριολεκτικά μέσα στο καλοριφέρ, αργά-αργά, και το αφήσει να μαζευτεί στο δοχείο από κάτω.
Εάν δεν ξέρετε πόση βρομιά μαζεύεται μέσα στο καλοριφέρ, θα πάθετε πλάκα παρακολουθώντας το βίντεο. Το διάλυμα αρχικά είναι καθαρό και λευκό και καταλήγει σχεδόν… μαύρο από τη βρωμιά.