Ο «κανόνας» που πολλοί αγνοούν: Το αντικείμενο που απαγορεύεται να μπαίνει στο πλυντήριο με ρούχα ή πετσέτες

Αν θέλουμε να μιλάμε για σωστό καθαρισμό, τότε δεν πρέπει να βάζουμε το χαλάκι του μπάνιου στο πλυντήριο μαζί με άλλα ρούχα.

Υπάρχει ένα αντικείμενο που σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει να αποφεύγεται να πλένεται στο πλυντήριο μαζί με ρούχα ή πετσέτες. Ο καθαρισμός του πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται ξεχωριστά.

Το χαλάκι του μπάνιου είναι από τα πιο βρώμικα σημεία και δεν θα πρέπει ποτέ να μπαίνει στην ίδια πλύση στο πλυντήριο με άλλες πετσέτες ή ρούχα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του The Sun.

Το χαλάκι που βάζουμε στο μπάνιο είναι σημαντική πηγή συγκέντρωσης βακτηρίων εξηγεί ένας επαγγελματίας στον κλάδο της καθαριότητας και συμβουλεύει σχετικά με το ποιος είναι ο σωστός τρόπος να πλυθούν στο πλυντήριο.

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στους Βρετανούς σχετικά με τις συνήθειες καθαρισμού τους, διαπιστώθηκε ότι σχεδόν οι μισοί παραμελούν να καθαρίσουν το χαλάκι μπάνιου τους, περιμένοντας περισσότερο από δύο βδομάδες πριν το πλύνουν στο πλυντήριο.

Η δημοσκόπηση επίσης έδειξε πως το 13% καθαρίζει τα χαλάκια του μπάνιου του μόνο λίγες φορές το χρόνο στο πλυντήριο.

Η ειδικός Belinda Everingham, τόνισε πως το χαλάκι του μπάνιου θα πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στο πλυντήριο, ανάλογα με το πόσο συχνά χρησιμοποιείται, καθώς είναι ένα γόνιμο έδαφος για δυσάρεστα βακτήρια.

Η ίδια εξηγεί πως αυτό συμβαίνει διότι τα χαλάκια βρίσκονται «κολλημένα» στα πατώματα και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ο αέρας ή να στεγνώσουν. Ως εκ τούτου, δημιουργείται υγρασία και αυτό οδηγεί σε συσσώρευση μούχλας στο πλυντήριο.

Τα χαλάκια όχι μόνο απορροφούν πολλή υγρασία, αλλά μπορούν επίσης να μαζέψουν σκόνη, βρωμιά και τρίχες. Όπως και οι πετσέτες, τα χαλάκια του μπάνιου θα πρέπει να καθαρίζονται συχνά γιατί χρησιμοποιούνται τακτικά και αγγίζονται πιο πολύ. Άρα χρειάζεται προσοχή κατά την πλύση στο πλυντήριο.

Αναλυτικά τα tips για έναν αποτελεσματικό καθαρισμό
– Πριν ξεκινήσετε να κάνετε οτιδήποτε, οι ειδικοί καθαρισμού συμβουλεύουν ότι πρέπει να ελεγχθεί η ετικέτα φροντίδας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα την καταστρέψετε κατά το πλύσιμο το χαλάκι του μπάνιου στο πλυντήριο.

– Το τίναγμα του χαλιού του μπάνιου σε εξωτερικό χώρο βοηθά στην απομάκρυνση των ανεπιθύμητων υπολειμμάτων και σκόνης και αποτρέπει το φράξιμο του πλυντηρίου.

– Η ηλεκτρική σκούπα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για καθημερινή συντήρηση αντί για το πλύσιμο στο πλυντήριο.

Τέλος το ημερήσιο φύλλο της «Αυγής»: Σε 24ωρες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοί της

– Η προσθήκη μαγειρικής σόδας στην πλύση όταν το χαλί είναι στο πλυντήριο μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των οσμών, να φωτίσει τα χρώματα και να μειώσει τα βακτήρια. Η προσθήκη λεβάντας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση της φρεσκάδας.

– Ποτέ μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο. Πλένετε ένα χαλάκι κάθε φορά και ποτέ με άλλα υφάσματα, όπως πετσέτες, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθούν βακτήρια από το ένα υλικό στο άλλο.

– Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσει το χαλάκι είναι να το βγάλετε έξω ώστε να στεγνώσει με τον αέρα αφού τελειώσετε την πλύση στο πλυντήριο.

Related posts

Έκτακτο τώρα για Δημήτρη Κόκκοτα – Ανατροπή από τη σύζυγό του

ΘΡΗΝΟΣ: Πέθανε ο αθλητής Σάκης Σιδέρης- Τον πρόδωσε η καρδιά του

Ένα αυτοκίνητο παρέσυρε τη μηχανή πασίγνωστου ηθοποιού, σέρνοντάς την για μέτρα επί της λεωφόρου Συγγρού