Νύχτα αγωνίας στη Βορειοανατολική Αττική: Εκτός ελέγχου η φωτιά, εκκενώνονται νέες περιοχές

Εφιάλτης στη Βορειοανατολική Αττική λόγω της μεγάλης φωτιάς – Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για εκκένωση σε Ραπεντώσας και Διόνυσο
Εκκενώνονται o Διόνυσος και η Ραπεντώσα

“Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ραπεντώσα απομακρυνθείτε προς Δροσιά και Κηφισιά μέσω Λ.Διονύσου” αναφέρει το μήνυμα.

Πολύ δύσκολη νύχτα στη βορειοανατολική Αττική. Το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα το μεσημέρι της Κυριακής είναι πλέον τεράστιο και κατευθύνεται προς Διόνυσο. Πριν λίγα λεπτά ζητήθηκε από τους κατοίκους του Διονύσου να εκκενώσουν προς Δροσιά και Κηφισιά μέσω λεωφόρου Διονύσου.

Εκτροπές κυκλοφορίας στον Βαρνάβα
1) KAΠANΔPITIOY-BAPNABA ΠPOΣ BAPNABA
2) ΓPAMMATIKOY-KAΠANΔPITIOY ΠPOΣ BAPNABA
3) ΠAPAΛIA BAPNABA ΠPOΣ BAPNABA
4) MANTA-KAΠANΔPITOY ΠPOΣ BAPNABA
5) ΠPOΦHTHΣ HΛIAΣ ΠPOΣ BAPNABA
6) Λ.ΔIONYΣOY ΘEΣH ANATOΛH
7) Λ. ΔIONYΣOY KAI ΘHΣEΩΣ

Στις 05:30 τα ξημερώματα αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου ρίψεις τα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι θα πνέουν πολύ δυνατοί το πρωί.

Εκκενώθηκαν 11 περιοχές
Με «μπαράζ» μηνυμάτων από το 112, κάτοικοι 10 περιοχών κλήθηκαν σε εκκένωση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις περιοχές, Βαρνάβα, Καλέντζι, Πουρίθι, Μοναστήρι Παναγιάς, Βόθωνας, Σταμάτα, Μικροχώρι, Γραμματικό, Ροδόπολη, Αμυγδαλέζα και Μαραθώνα.

Λίγη ώρα πριν, εκκενώθηκε και η κατασκήνωση που βρίσκεται στο Γραμματικό, όπου κατά πληροφορίες, 400 παιδιά μεταφέρθηκαν κωπηλατοδρόμιο Μαραθώνα.

8 άτομα με αναπνευστικά προβλήματα – Πάνω από 100 απεγκλωβισμούς
Την ίδια στιγμή, 8 άτομα μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας λόγω εισπνοής καπνού, χωρίς όμως να διατρέχουν κάποιο σοβαρό κίνδυνο.

Όπως έγινε γνωστό, άνδρες της αστυνομίας κατάφεραν να απομακρύνουν πάνω από 100 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο σημείο από την φωτιά. Πολλοί ήταν και οι πολίτες που εγκλωβίστηκαν με τα οχήματα τους, ενώ προσπαθούν να προσπεράσουν τα πύρινα μέτωπα.

Το enikos.gr εξασφάλισε βίντεο από τον εγκλωβισμό δύο ατόμων από αστυνομικό. Ο ίδιος, ακούγεται στο βίντεο να καλεί τους πολίτες και να τους προτρέπει να κατευθυνθούν στο αυτοκίνητο, που βρίσκεται σε κοντινή απόστασή, ώστε και να αποχωρήσουν.

Οι τρεις κύριες γραμμές άμυνας
«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αυτή τη στιγμή οι κύριες γραμμές άμυνας έχουν αναπτυχθεί, βόρεια, στο Μικροχώρι Ωρωπού, ανατολικά, στο Γραμματικό και νότια, στη Σταμάτα, με στόχο να μπορέσουν να ανακόψουν την πυρκαγιά.

Related posts

Περπατούσε στον δρόμο και της έπεσε το άγαλμα στο κεφάλι: Νεκρή η όμορφη Κιάρα, είχε τον πιο αδιανόητο θάνατο

Θρήνος και πολλά δάκρυα: Νεκρή η Τσουκαλά της ΕΡΤ

Τραγωδία: Πέθανε μέσα στο ταξί που τον πήγαινε στο νοσοκομείο