Άγιος Στέφανος: «Ήταν λάθος που ήρθε ο κόσμος» είπε ο Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος
Άγιος Στέφανος: Σοκ έχει προκληθεί με τις απίστευτες εικόνες συνωστισμού που είδαν το φως της δημοσιότητας από κηδεία. Εκατοντάδες κόσμου έσπευσε σε μοναστήρι στον Άγιο Στέφανο για την κηδεία του αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντου.
Για το γεγονός αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος μιλώντας στο MEGA. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ήταν λάθος που ήρθε ο κόσμος». Ο ίδιος ανέφερε «Ο πατήρ Σαράντης Σαράντος, είναι ένας κληρικός 80 ετών, επί 52 χρόνια υπηρετούσε στο Μαρούσι. Η οικογένειά του έχει 4 παιδιά και 19 εγγόνια. Πεθαίνει την Κυριακή το βράδυ τις 11. Στις 12 με παίρνουν τα παιδιά και μου λένε ότι δεν ήθελαν να δημιουργηθεί πρόβλημα και να μην κηδευτεί στο Μαρούσι. Το πρωί έκανα εγώ την κηδεία και ήμουν εγώ εκεί. Ειδοποιώ από το πρωί την Αστυνομία να βρίσκεται στο χώρο, ήρθε η Αστυνομία και ασφαλίσαμε το χώρο. Έγινε στο μοναστήρι στον Άγιο Στέφανο. Είμαι αυστηρός με την τήρηση των μέτρων, σε σημείο που να έχω παρεξηγήσεις».
Ακόμα πρόσθεσε «Μέσα στο ναό μπήκε μόνο η οικογένεια και οι ιερείς. Στο δημόσιο χώρο πρέπει να έχουμε μια αρωγή και μια βοήθεια. Μία εικόνα αν θέλουμε την κάνουμε θετική, και αν θέλουμε αρνητική. Ήταν λάθος που ήρθε ο κόσμος. Το έμαθαν και ήρθαν. Για να προσεγγίσει κάποιος εκεί υπάρχει μια διαδικασία. Η Aστυνομία έκανε σωστά τη δουλειά της. Δεν είναι 500 άτομα, δεν χωράνε 500 άτομα. Στις εικόνες πόσοι φορούν μάσκες; Το 80% φοράει μάσκες».
Για το συνωστισμό στην κηδεία σε μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου αναφέρθηκε και η Αθηνά Λινού
Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού στην κηδεία του αρχιμανδρίτη, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού ανέφερε «Ο πατήρ Σαράντης Σαράντος ήταν μια μορφή που τη ζωή του δεν την έζησε ούτε ο σεβασμιότατος, γιατί είναι νεότερος. Έχασε τη σύζυγό του σε ατύχημα, και παρέμεινε κληρικός, και είχε τεράστια επίδραση στην κοινωνία. Και στην εκκλησία, όπως και σε όλους τους χώρους, υπάρχουν και οι αρνητές, και αυτοί που έχουν αναγάγει σε κάτι μεταφυσικό τη νόσο, και υπάρχει μελέτη που λέει ότι επειδή δεν μπορούμε να μοιραστούμε τον πόνο για μεγάλες απώλειες, θα δημιουργήσει προβλήματα. Αυτό δεν αναιρεί ότι αυτή η εικόνα είναι επικίνδυνη. Θα έπρεπε να το έχει προβλέψει η πολιτεία και να υπάρχουν συστάσεις».