Ακολουθούν μετά τη Μύκονο: Τα 4 ελληνικά νησιά που κινδυνεύουν άμεσα με lockdown

Lockdown σε νησιά: 4 περιοχές που κινδυνεύουν μετά τη Μύκονο

Lockdown σε νησιά: Οι εμβολιασμοί μπορεί να αυξάνονται (ίσως όχι με τους ρυθμούς που θέλουμε, αλλά αυξάνονταν). Όμως τα κρούσματα ολοένα και πληθαίνουν, με πολλές περιοχές και κυρίως νησιά να μπαίνουν σε πορτοκαλί και κόκκινες ζώνες. Μη ξεχνάμε άλλωστε πως τα κρούσματα κοντεύουν τις 3.000

Πιο αναλυτικά πάνω  που αρχίσαμε να… αναπνέουμε και να αισθανόμαστε πως τα πράγματα επιστρέφουν αργά αλλά σταθερά στην, πολυθρύλητη πια, κανονικότητα. Ήρθε η μετάλλαξη Δέλτα ν’ ανατρέψει πλήρως την κατάσταση.

Δεδομένης της απίστευτης ταχύτητας με την οποία μεταδίδεται (έως και 60% πιο γρήγορα εν συγκρίσει με το αρχικό στέλεχος). Και του γεγονότος πως τα εμβόλια ναι μεν την μπλοκάρουν, αλλά όχι απόλυτα. Τα κρούσματα άρχισαν να παίρνουν εκ νέου την ανιούσα. Mιας και δεν υπάρχει πια και η υποχρέωση του να φοράει κανείς μάσκα όταν κυκλοφορεί έξω.

Ένα από τα πρώτα «θύματα» του αποκρουστικού καλπασμού της Δέλτα ήταν η Μύκονος. Το Νησί των Ανέμων με τους απειράριθμους τουρίστες παρουσίασε «έκρηξη» κρουσμάτων το τελευταίο 15νθήμερο. Με αποτέλεσμα η κυβέρνηση- αφού εξέτασε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Να αποφασίσει την επιβολή ενός είδους lockdown (απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως και τις 06:00, πουθενά μουσική σε μπαρ και κλαμπ).

Όπως επιβεβαιώθηκε και από τις σημερινές ανακοινώσεις (22/7) του ΕΟΔΥ, η Μύκονος συνεχίζει να παρουσιάζει υψηλότατο δείκτη θετικότητας, καθώς αγγίζει το 4.06%.

Ποια άλλα νησιά κινδυνεύουν με lockdown

Πέραν αυτής, όμως, σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και ακόμα τέσσερα νησιά: το Ρέθυμνο της Κρήτης (4,85%), η Πάρος (4,31%), η Μήλος  (2,47%) αλλά και η Σαντορίνη (2,23%).

«Η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα και ο ταχύτατος τρόπος με τον οποίο αυτή μεταδίδεται στον πληθυσμό. Αλλά και η υψηλή επισκεψιμότητα στο νησί, που βρίσκεται και φέτος στην κορυφή της προτίμησης των ξένων και Ελλήνων επισκεπτών. Δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε, αν και τα ποσοστά εμβολιασμού των κατοίκων βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Ενώ και οι επιχειρηματίες του νησιού τηρούν τα μέτρα προστασίας», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος της Πάρου, Μάρκος Κωβαίος.

«Απευθύνω προσκλητήριο υπευθυνότητας και συνέπειας σε όλες τις επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, σε όλους τους κατόχους μέσων μαζικής μεταφοράς, δημόσιων και ιδιωτικών. Σε όσους απασχολούνται με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας. Καλώ τον καθένα ξεχωριστά να περιφρουρήσει τη σωστή λειτουργία της επιχείρησής του και όλους μαζί να περιφρουρήσουμε την εικόνα και το μέλλον των νησιών μας». Ήταν το αντίστοιχο σχόλιο του δημάρχου Σαντορίνης, Αντώνη Σιγάλα.

Όπως αντιλαμβάνεται λοιπόν εύκολα και ο καθένας, τα πράγματα σε Κρήτη (Ρέθυμνο), Πάρο, Σαντορίνη και Μήλο είναι εξαιρετικά δύσκολα. Και ένα τοπικό lockdown στα πρότυπα της Μυκόνου είναι ήδη στις σκέψεις τον εμπειρογνωμόνων.

Κι ολ’ αυτά, να σκεφτεί κανείς, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Related posts

Αργούσε να γυρίσει πίσω και τελικά τον βρήκαν νεκpό

Βόλτα με το Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε 17 λεπτά από τον έναν τερματικό στον άλλον – Όσα είδαμε

Θρήνoς για τη Μαρία – «Έσβησε» στα 49 της χρόνια