Ιστορία του μικρού Γιάννη: Το περιστατικό που έκανε όλη την Ελλάδα να παγώσει
Ήταν 15 Οκτωβρίου 2019 όταν η μαμά του 2,5 ετών Γιάννη, λάμβανε το πιο σπαρακτικό τηλεφώνημκα της ζωής της. Ο μονάκριβος γιος της που με τόσο κόπο απέκτησε, έπεφτε νεκρός μετά αππό πνιγμό με αρακά στον παιδικό σταθμό όπου τον πήγαινε.
Το παιδί διεκομίσθη νεκρό στο νοσοκομείο Παίδων όπου οι γιατροι και το προσωπικό κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια και τελικά τον κράτησαν στη ζωή 10 ημέρες. Ο μικρος Γιάννης δυστυχώς δεν άντεξε και κατέληξε…
Η τραγική είδηση είδε το φως της δημοσιότητας μετά από ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής, καθώς το άτυχο αγοράκι ήταν γιος αστυνομικού. Οπως αναφέρεται το παιδί έδινε επί μέρες τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, δίχως ωστόσο να τα καταφέρει.
Οι άνθρωποι του σταθμού προσπάθησαν, μάταια όμως να βοηθήσουν το παιδί καθώς το φαγητό είχε σταθεί στο λαιμό του και έτσι κάλεσαν ασθενοφόρο το οποίο το μετέφερε στο «Νοσοκομείο Παίδων».
Οι γιατροί για περίπου 10 ημέρες έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους προκειμένου να το κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο φαίνεται ότι έμεινε για αρκετή ώρα χωρίς να οξυγονώνεται καλά κι αυτό στάθηκε μοιραίο για τη ζωή του.
Μήνυση κατέθεσαν οι γονείς του 2,5 ετών παιδιού φέρεται να πνίγηκε πριν από έναν περίπου χρόνο με το φαγητό του στον παιδικό σταθμό όπου πήγαινε.
Η μητέρα που ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει τι συνέβη στο παιδί της, σπαράζει: «Εκείνη τη μέρα δεν ήθελα να τον πάω στον παιδικό σταθμό… Είχα ζητήσει να μου δώσουν το μενού να δω τι φαγητό έχουν… Αν ήξερα ότι είχαν αρακά δε θα τον πήγαινα εκείνη την ημέρα, δεν τρώει τα λαχανικά… Έφυγα και τον άκουσα να κλαίει… Ήθελα να γυρίσω πίσω να τον πάρω, αλλά σκέφτηκα ότι θα συνηθίσει», είπε για τη μοιραία εκείνη ημέρα που έχασε το σπλάχνο της.
Τι δηλώνουν οι υπεύθυνοι του σταθμού για το μικρό Γιάννη
Σύμφωνα με πληροφορίες από diaforetiko.gr, από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού, μέσω της πληρεξούσιας δικηγόρου τους, ισχυρίστηκαν ότι ο θάνατος του μικρού δεν οφείλεται σε πνιγμό, καθώς οι αεραγωγοί του ήταν κενοί, όπως ενημερώθηκαν από τους γιατρούς. Πρόσθεσαν, δε ότι το παιδί είχε πέσει και από την καρέκλα, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ζήτησαν οδηγίες από το ΕΚΑΒ, του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και το παιδί έκανε εμετό, βγάζοντας όλο το φαγητό.
Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή για το μικρό Γιάννη
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση και τη νεκροψία – νεκροτομή που διενέργησε ο ιατροδικαστής Νικόλαο Καλόγρια, «η παρουσία ξένου σώματος δεν επιβεβαιώθηκε. Το γεγονός, όμως, ότι η καρδιοαναπνευστική ανακοπή έλαβε χώρα κατά τη σίτιση, θέτει σαφή υποψία για εισρόφηση που προηγήθηκε της ανακοπής. Η δε απουσία άλλου υποκείμενου νοσήματος που να δικαιολογεί την ανακοπή, θέτει υπόνοια για εισρόφηση που προηγήθηκε της ανακοπής και σχετίζεται αιτιωδώς με αυτή».
Πλέον, οι γονείς του μικρού Γιάννη ζητούν να πραγματοποιηθεί έρευνα για το αν οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού έπραξαν τα δέοντα για να σωθεί το παιδί τους. Ο πατέρας αναφέρει, μάλιστα, στη μηνυτήρια αναφορά, ότι έχει στα χέρια του έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο εν λόγω σταθμός λειτουργούσε χωρίς άδεια την περίοδο που συνέβη το περιστατικό.