Ανείπωτος πόνος με την τραγωδία στην Ινδία: Κατέρρευσε η πεζογέφυρα – Τα 3 αδέρφια που σκοτώθηκαν αγκαλιασμένα

Ινδία: Θλιβερές εικόνες από την κατάρρευση της γέφυρας στη δυτική περιοχή Γκουτζαράτ

Το βράδυ της Κυριακής (30/10), ο Τσιράγκ Μουτσαντίγια, 20 ετών, και τα αδέρφια του, Νταρμίκ 17, και Τσετάν 15 ετών πήγαν εκδρομή και βρήκαν τραγικό θάνατο όταν κατέρρευσε η πεζογέφυρα στη δυτική περιοχή Γκουτζαράτ.

Είπαν στη μητέρα τους ότι θα πήγαιναν στην «κρεμαστή γέφυρα», μια ιστορική κρεμαστή πεζογέφυρα της αποικιακής εποχής, η οποία είχε ανοίξει ξανά λίγες μέρες νωρίτερα, μετά από μήνες επισκευών.

Ήταν η εβδομάδα των γιορτών του Diwali. Τα σχολεία ήταν κλειστά και πολλές οικογένειες είχαν την ίδια ιδέα με τον Τσιράγκ και τα αδέρφια του. Αγόρασαν ένα εισιτήριο και περπάτησαν τη γέφυρα μήκους 230 μέτρων.

Ο Nιτίν Καβάγια ήταν επίσης εκεί, μαζί με τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του – η μία επτά ετών και η άλλη ένα βρέφος επτά μηνών. Η οικογένεια πόζαρε για φωτογραφίες και γύρω στις 18:30 τοπική ώρα κατέβηκαν από τη γέφυρα και κάθισαν σε μια από τις όχθες του ποταμού Μάτσου. «Είχε πολύ κόσμο στη γέφυρα. Νομίζω ότι μπορεί να ήταν 400-500 άνθρωποι σε αυτήν», λέει ο Nitin. «Πήγα και είπα στους ανθρώπους που πουλούσαν εισιτήρια ότι πρέπει να μειώσουν τον κόσμο. Δεν ξέρω τι έκαναν γι ‘αυτό »

Δέκα λεπτά αργότερα, καθώς έσκυψε για να δώσει μια γουλιά νερό στην κόρη του, άκουσε ήχο από φωνές και κραυγές. Η γέφυρα είχε σπάσει, πιο κοντά στην άλλη άκρη της ακτής, με το μεταλλικό της διάδρομο να κρέμεται και από τις δύο πλευρές.

«Είδα ανθρώπους να γλιστρούν στο νερό και δεν βγήκαν στην επιφάνεια μετά από αυτό», λέει. «Άλλοι ήταν προσκολλημένοι σε μέρη της γέφυρας προσπαθώντας να παραμείνουν στην επιφάνεια. Πολλοί από εμάς προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε όποιον μπορούσαμε».

Πίσω στο σπίτι των αδελφών, ένας από τους φίλους τους είπε στη μητέρα τους, ότι η γέφυρα είχε καταρρεύσει. «Άρχισα να τηλεφωνώ στους γιους μου, αλλά δεν τα κατάφερα», λέει. «Ήμουν πολύ ανήσυχη και άρχισα να περπατάω πάνω κάτω στο σπίτι μου».

Ο σύζυγός της έσπευσε στο σημείο. Μετά άρχισε να κάνει τον γύρο των νοσοκομείων. Στις 23:00 βρήκε τις σορούς των Ντάρμικ και Σιραγκ στο Πολιτικό Νοσοκομείο Μόρμπι. Μέσα στο σκοτάδι της νύχτας, η αστυνομία, οι τοπικοί αξιωματούχοι, οι ομάδες αντιμετώπισης καταστροφών και το στρατιωτικό προσωπικό συνέχιζαν την αναζήτηση επιζώντων και των σορών των νεκρών. Στις 03:00 βρέθηκε και η σορός του Τσετάν. Στο σπίτι Mucchadiya, μια σταθερή ροή πενθούντων άρχισε να τους επισκέπτεται. «Χάσαμε όλους τους γιους μας, τα πάντα», λένε οι απελπισμένοι γονείς.

Ο Τσίραγκ 20 ετών, δούλευε σε ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει γυαλιά. Τα κέρδη του, μαζί με όσα βγάζει ο πατέρας του δουλεύοντας ως οδηγός, συντηρούσαν την οικογένεια. Ο Νταρμίκλ θα έκλεινε τα 18 στις 14 Δεκεμβρίου. Ο Τσετάν ήταν ο μικρότερος και πήγαινε σχολείο..

«Όποιος ευθύνεται για τους θανάτους των γιων μου θα πρέπει να τιμωρηθεί», λέει ο πατέρας τους. «Θα πρέπει να σαπίσουν στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής τους. Πρέπει να τους επιβληθεί η θανατική ποινή». Η μητέρα τους προσθέτει: «Θέλουμε απαντήσεις. Και θέλουμε δικαιοσύνη».

Υπάρχουν πολλές οικογένειες που έχασαν περισσότερα από ένα μέλη στην κατάρρευση. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων οι πωλητές εισιτηρίων, οι φύλακες και οι διευθυντές της Oreva, της εταιρείας που ανακαίνισε τη γέφυρα.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε εννέα συλλήψεις

Η αστυνομία στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, όπου σημειώθηκε η τραγωδία, ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει εννέα ανθρώπους μετά την έναρξη ποινικής έρευνας κατά μη κατονομαζόμενων προσώπων, υπεύθυνων για την ανακαίνιση, τη συντήρηση και τη διαχείριση της γέφυρας.

Ο Ασόκ Γιαντάβ, ανώτερο στέλεχος της αστυνομίας, επεσήμανε ότι αργότερα σήμερα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων.

Τοπικοί αξιωματούχοι επεσήμαναν από την πλευρά τους ότι ο διαχειριστής της γέφυρας, η εταιρεία Oreva που κατασκευάζει ρολόγια και ηλεκτρικές συσκευές, δεν είχε ενημερώσει τις αρχές για την επαναλειτουργία της γέφυρας την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από εργασίες συντήρησης, ενώ πρόσθεσαν ότι δεν είχε εκδοθεί πιστοποιητικό ασφαλείας.

Related posts

Δημήτρης Σούρας: Το συγκινητικό «αντίο» της κόρης του – «Θα ‘μαστε για πάντα μαζί, και στη ζωή και στον θάνατο»

Δημήτρης Σούρας: Το ταξίδι στην Αιγύπτο που κατέληξε σε εφιάλτη – Πώς ήρθε το τραγικό τέλος

Δημήτρης Σούρας: Οι γυναίκες της ζωής του – Τι έγραφε για τη σύζυγο και την κόρη του – «Όταν ο χρόνος δεν έχει σημασία»