AstraZeneca: ετοιμάζει εμβόλιο για τον καρκίνο με την τεχνολογία του εμβολίου για τον κορονοϊό

AstraZeneca: Στην μάχη κατά του καρκίνου μετά το εμβόλιο για τον covid

AstraZeneca: Καινοτομία στην αντιμετώπιση ανίατων νόσων έχουν φέρει τα εμβόλια κατά του κορονοιού. Οι μελέτες και οι έρευνες που έγιναν πάνω σε αυτά, άνοιξαν τον δρόμο και για θεραπεία άλλων ασθενειών. Με όλα τα δεδομένα να δείχνουν πως νέα εμβόλια θα είναι ικανά να προστατεύσουν από τον καρκίνο.

Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα από τις μελέτες σε ζώα είναι ιδιαίτερα υποσχόμενα. Οι επιστήμονες σχεδίασαν εμβόλιο δύο δόσεων και οι δοκιμές σε ανθρώπους αναμένονται φέτος.

Θεραπευτικό εμβόλιο κατά του καρκίνου με την τεχνολογία που χρησιμοποίησαν στο σκεύασμα της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού επιχειρούν να αναπτύξουν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από τις μελέτες σε ζώα είναι πολλά υποσχόμενα. Αφού έδειξαν μείωση του όγκου και βελτιωμένα ποσοστά επιβίωσης.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τζένερ της Οξφόρδης και του Ινστιτούτου για την έρευνα του Καρκίνου Λούντβιχ έχουν σχεδιάσει ένα εμβόλιο δύο δόσεων. Με την τεχνολογία που αναπτύχθηκε στο σκεύασμα κατά της Covid-19, αναφέρουν σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Journal for ImmunoTherapy of Cancer Friday.

H Astra Zeneca και το εμβόλιο κατά του καρκίνου

Οι δοκιμές προγραμματίζεται ότι θα αρχίσουν φέτος σε ανθρώπους. Σε πρώτη φάση, θα συμμετάσχουν 80 ασθενείς με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, οι έρευνες για τα εμβόλια έχουν προχωρήσει πολύ. Ενώ επιστήμονες και κυβερνήσεις έδωσαν πόρους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε όσο πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Ήδη, έχουν αξιοποιηθεί οι τεχνολογίες του mRA. Σηματοδοτώντας την επιτυχή εξέλιξη των ερευνών και αυξάνοντας τις πιθανότητες για την αντιμετώπιση κι άλλων ασθενειών όπως ο καρκίνος. Οι εξελίξεις έρχονται σε μία περίοδο που οι ερευνητές ερευνούν για άλλες πρωτοποριακές θεραπείες για τον καρκίνο. Χρησιμοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίσουν τους όγκους.

Το εμβόλιο της Οξφόρδης προσπαθεί να αξιοποιήσει και τις δύο αυτές εξελίξεις. Χρησιμοποιώντας τον φορέα από το εμβόλιο του Covid-19 για μία από τις δόσεις για τη μεταφορά γενετικού κώδικα που αναγκάζει το σώμα να στοχεύσει δύο πρωτεΐνες που υπάρχουν στην επιφάνεια πολλών τύπων καρκινικών κυττάρων. Η τεχνολογία του εμβολίου έχει αποδειχθεί ότι δημιουργεί ισχυρές αποκρίσεις Τ κυττάρων. Οι οποίες είναι απαραίτητες για την καταπολέμηση των όγκων.

Ο Άντριαν Χιλ, διευθυντής του Ινστιτούτου Τζένερ δήλωσε ότι «αυτή η νέα πλατφόρμα εμβολίων έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου ».

Related posts

Βασίλης Καρράς: Ένας χρόνος πέρασε από τον θάνατο του άρχοντα – Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνό του

Έκτακτο τώρα για Δημήτρη Κόκκοτα – Ανατροπή από τη σύζυγό του

ΘΡΗΝΟΣ: Πέθανε ο αθλητής Σάκης Σιδέρης- Τον πρόδωσε η καρδιά του