Black Friday 2020: Καταφθάνει η Παρασκευή 27 Νοεμβρίου με μεγάλες προσφορές για τους καταναλωτές

Black Friday 2020: Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε τις αγορές σας

Black Friday 2020: Ακριβώς μία εβδομάδα μένει μέχρι την επόμενη Παρασκευή 27 Νοεμβρίου για την Black Friday. Θα είναι διαφορετική από τις άλλες χρονιές εξαιτίας του κορονοϊού. Μιας και οι καταναλωτές δεν θα μπορούν να επισκεφτούν τα καταστήματα διά ζώσης και να ψωνίσουν. Ωστόσο, οι ηλεκτρονικές αγορές αναμένεται να φτάσουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, όπως άλλωστε όλο το διάστημα της καραντίνας.

Αρκετοί ήταν οι επαγγελματίες οι οποίοι ζήτησαν να μεταφερθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Ωστόσο ειδικοί της αγοράς έχουν τονίσει ότι η μεταφορά της ημέρας των μεγάλων προσφορών δεν μπορούσε να συμβεί, διότι η Black Friday είναι ένα παγκόσμιο γεγονός και με μία τέτοια κίνηση θα έχανε την εμπορική της αξία.

Πρόσφατα η γενική διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή συνέστησε στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ειδικά στη διάρκεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών και να ελέγχουν οπωσδήποτε τις εξής πληροφορίες:

  • Η ταυτότητα του προμηθευτή (πλήρης εταιρική επωνυμία, τηλέφωνα επικοινωνίας, email, ταχυδρομική διεύθυνση, ΑΦΜ και αριθμό ΓΕΜΗ).
  • Τα κύρια χαρακτηριστικά του προϊόντος.
  • Η συνολική τιμή του προϊόντος (συμπεριλαμβανομένων φόρων, επιβαρύνσεων, εξόδων αποστολής, τυχόν έξοδα σε περίπτωση επιστροφής κλπ).
  • Επιβεβαιώστε ότι η τιμή που καλείστε να πληρώσετε ταυτίζεται με αυτήν που δηλώνεται στην ιστοσελίδα.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στην περίπτωση που ένα προϊόν πωλείται σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή και να αποφεύγετε τις προσφορές που εμφανίζονται σε αναδυόμενα παράθυρα, αν προέρχονται από άγνωστους ιστοτόπους.
  • Η διαθεσιμότητα, ο τρόπος πληρωμής και αποστολής του προϊόντος

Δείτε αναλυτικά τις υπόλοιπες συστάσεις από την προστασία του καταναλωτή σχετικά με την Black Friday για το 2020

Ακόμα, συστήνεται στους καταναλωτές να προτιμούν τις συναλλαγές μέσω χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας, μιας και προσφέρουν περισσότερες δικλείδες ασφαλείας για τον καταναλωτή σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν παραδώσει το προϊόν, έναντι της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό.

  • Το δικαίωμα αναιτιολόγητης, αζήμιας υπαναχώρησης και επιστροφής του προϊόντος εντός 14 ημερών από την παραλαβή του, καθώς και η πολιτική επιστροφής των προϊόντων της επιχείρησης σε περίπτωση άσκησης του δικαιώματος αυτού.
  • Ο σύνδεσμος ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών (πανενωσιακή πλατφόρμα ΗΕΔ).
  • Πληροφορίες ασφάλειας του ιστότοπου: εμφάνιση εικονιδίου ασφάλειας, δηλ. μια κλειδαριά πάνω αριστερά στον browser, ηλεκτρονική διεύθυνση που ξεκινά με https://).

Τέλος, συστήνονται τα εξής στους καταναλωτές:

Να μην παρέχουν ευαίσθητα δεδομένα αν δεν είναι απολύτως βέβαιοι για την ασφάλεια της ιστοσελίδας.

  • Να αγνοήσουν τις προσφορές που εμφανίζονται στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία τους.
  • Να προτιμούν να συναλλάσσονται με γνωστά σε αυτούς ηλεκτρονικά καταστήματα.
  • Σε περιπτώσεις άγνωστων ηλεκτρονικών καταστημάτων και πριν προχωρήσουν στη συναλλαγή, να διερευνούν τη φήμη τους στο διαδίκτυο.
  • Να κρατούν αρχείο με τις συναλλαγές τους.

Related posts

Αργούσε να γυρίσει πίσω και τελικά τον βρήκαν νεκpό

Βόλτα με το Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε 17 λεπτά από τον έναν τερματικό στον άλλον – Όσα είδαμε

Θρήνoς για τη Μαρία – «Έσβησε» στα 49 της χρόνια