Δανία προς μετανάστες: «Δουλέψτε 37 ώρες την εβδομάδα για να πάρετε επιδόματα»

Δανία: Μια πολιτική που υποστήριξαν αρκετά κράτη της ΕΕ

Δανία: Σκληραίνει τη στάση της προς τους μετανάστες, καθώς θα πρέπει πλέον να εργάζονται 37 ώρες την εβδομάδα για να πάρουν επιδόματα πρόνοιας.

Ενώ η πρωθυπουργός της χώρας δεν δίστασε να δηλώσει:

“Για χρόνια κάναμε μια κακή εξυπηρέτηση σε πολλούς ανθρώπους μη ζητώντας τίποτα από αυτούς”. Μετά την απαίτηση να εργάζονται οι μετανάστες για να λαμβάνουν επιδόματα.

Θα είναι μια απαίτηση για όσους έχουν λάβει επιδόματα για τρία έως τέσσερα χρόνια. Και που δεν έχουν φτάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο επάρκειας στα δανικά. Να σημειωθεί ότι η χώρα έχει από την πιο σκληρή νομοθεσία στην Ευρώπη, έχοντας θέσει ωστόσο μηδενικές αιτήσεις ασύλου.

Η πρωθυπουργός Μέτε Φρέντρικσεν είπε ότι οι κανόνες απευθύνονταν απευθείας σε γυναίκες από “μη δυτικό υπόβαθρο” που ζούσαν με επιδόματα.

Η κυβέρνηση είπε ότι το νέο πλάνο σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους μετανάστες να αφομοιωθούν στη δανική κοινωνία. Αλλά ορισμένοι είπαν ότι οι κανόνες είναι λανθασμένοι και άδικοι.

Περισσότερες δηλώσεις από την κυβέρνηση της Δανίας για τους πρόσφυγες

“Θέλουμε να εισαγάγουμε μια νέα εργασιακή λογική στην οποία οι άνθρωποι έχουν καθήκον να συνεισφέρουν και να είναι χρήσιμοι. Αν δεν μπορούν να βρουν μια κανονική δουλειά, πρέπει να εργαστούν για το επίδομά τους”, δήλωσε η Φρέντρικσεν στους δημοσιογράφους.

“Για πάρα πολλά χρόνια κάναμε μια κακή εξυπηρέτηση σε πολλούς ανθρώπους μη ζητώντας τίποτα από αυτούς”, είπε.

Η κυβέρνηση λέει ότι 6 στις 10 γυναίκες από τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Τουρκία δεν εργάζονται.

“Είναι βασικά ένα πρόβλημα όταν έχουμε μια τόσο ισχυρή οικονομία, στην οποία η επιχειρηματική κοινότητα απαιτεί εργασία, και έχουμε στη συνέχεια μια μεγάλη ομάδα, κυρίως γυναίκες με μη δυτικό υπόβαθρο, οι οποίες δεν συμμετέχουν στην αγορά εργασίας”, είπε.

Ο υπουργός Απασχόλησης Πέτερ Χούμελγκααρντ είπε ότι οι θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να αφορούν από το το μάζεμα αποτσίγαρων στην παραλία μέχρι την εργασία σε εταιρίες.

Οι αιτήσεις ασύλου μειώθηκαν σημαντικά υπό την Φρέντρικσεν, η οποία βρίσκεται στην εξουσία από το 2019. Μόνο 851 παραλήφθηκαν από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Ιουλίου του τρέχοντος έτους ενώ το 2015 η Δανία είχε λάβει περισσότερες από 21.000 αιτήσεις για άσυλο.

Related posts

«Βόμβα»: Τέλος Μαρία Αναστασοπούλου-Άρης Πορτοσάλτε από τον ΣΚΑΙ μετά από όσα έγιναν μεταξύ τους, επιβεβαιώνονται οι φήμες, ραγδαίες εξελίξεις

Θλίψη για τον 34χρονο Νίκο – Στο πένθος όλο το χωριό

Ανακαλύφθηκε σπάνια Καινή Διαθήκη από το 1565 σε αποθήκη στην Ελασσόνα