Δεκτό το αίτημα του από την Αρχή Προσφύγων: Παραμένει στην Ελλάδα ο Σαϊντού Καμαρά

Σαϊντού Καμαρά: Kατάφερε να συνεχίσει τις σπουδές του στην Ελλάδα

Ο Σαϊντού είναι ο μαθητής που έχει κλέψει τις καρδιές όλων μας και ύστερα από πολύ κόπο και προσπάθεια κατάφερε να παραμείνει στην Ελλάδα και να διεκδικήσει το μέλλον που του αντιστοιχεί.

Στην Ελλάδα θα παραμείνει και θα συνεχίσει τις σπουδές του ο 19χρονος Σαϊντού Καμαρά, όπως έκανε γνωστό ο Γιάννης Οικονόμου με σχετική δήλωσή του. Αίσιο τέλος είχε η προσπάθεια του Σαϊντού Καμαρά να παραμείνει στην Ελλάδα, καθώς η Αρχή Προσφύγων έκανε δεκτό το αίτημά του. Τη σχετική είδηση έκανε γνωστή ο Γιάννης Οικονόμου με δήλωσή του.

Τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά

«Τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος μετέχει της ελληνικής παιδείας, να γίνει η Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Η Ελλάδα είναι μια χώρα δικαίου και ανθρωπισμού», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Σαϊντού Καμαρά ήρθε στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2019, σε ηλικία 16 ετών, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια, όπως κάθε πρόσφυγας, να ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία. Έμεινε για ενάμιση χρόνο σε δομή ημιαυτόνομης / εποπτευόμενης διαβίωσης της International Rescue Committee (IRC) Hellas και πλέον μένει σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών. Γράφτηκε στο σχολείο, συνδέθηκε με παρέες, έμαθε τη γλώσσα, παρακολούθησε σεμινάρια και γενικά έκανε αυτά που προβλέπονται σε μια διαδικασία ένταξης, όμως τον Δεκέμβρη έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλλει και στη συνέχεια έκανε έφεση σε δεύτερο βαθμό.

Συνάντηση με Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στις 29 Μαρτίου στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σαϊντού Καμαρά

Το κύμα συμπαράστασης ήταν τόσο μεγάλο που ο ίδιος έβαλε τα κλάματα κατά την εκδίκαση της υπόθεσής του. Συνάντηση με Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στις 29 Μαρτίου στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σαϊντού Καμαρά. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε το προσωπικό ενδιαφέρον του για την υπόθεση του μαθητή από τη Γουινέα και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό, σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον, με βάση τις εισηγήσεις του Τμήματος Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε, τότε, την προσδοκία του, η Απόφαση της Αρχής Προσφυγών να είναι τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του.

Related posts

Αμφιλοχία: Έπαθαν σοκ μόλις κατάλαβαν ποιος είναι ο 27χρονος που ανασύρθηκε νεκρός μέσα στο ΙΧ του από τη θάλασσα

Το σπαρακτικό μήνυμα της μητέρας του 9χρονου που σκοτώθηκε άδικα: «Δεν έκανε τίποτα σε κανέναν Γιατί εσύ; Γιατί; Δεν καταλαβαίνω»

Tι σημαίνει Ντε Γκρες – Το νέο επίθετο της τέως βασιλικής οικογένειας