«Δεν θα γίνουμε Γκάζι, ούτε Φαληράκι»: Τέλος στις 11 το βράδυ η μουσική με απόφαση “βόμβα”

by Τόνια Τζαφέρη
«Δεν θα γίνουμε Γκάζι, ούτε Φαληράκι»: Τέλος στις 11 το βράδυ η μουσική με απόφαση “βόμβα”

Άλιμος: Η απόφαση του δήμου για την μουσική στα παραλιακά μαγαζιά

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την απόφαση του δήμου Αλίμου να σταματάνε οι μουσικές 11 η ώρα το βράδυ στα μαγαζιά της παραλιακής.

Τέλος στη μουσική μετά τις 11 το βράδυ, στα καταστήματα εστίασης στον Άλιμο, αποφάσισε η Δημοτική Αρχή, για ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ηχορύπανσης στο παραλιακό μέτωπο.

«Δεν θα γίνουμε Γκάζι, ούτε Φαληράκι»: Τέλος στις 11 το βράδυ η μουσική με απόφαση “βόμβα”

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης ανακοίνωσε ότι η μουσική από την Τετάρτη θα σταματάει υποχρεωτικά, στις 11 το βράδυ και πως όποιο κατάστημα συνεχίζει να έχει μουσική, θα κρίνεται η πράξη του παράνομη και θα ειδοποιείται η Αστυνομία, ενώ μετά τις τρεις παραβάσεις, το κατάστημα θα σφραγίζεται από τον Δήμο.

Όπως υπογράμμισε η Δημοτική Αρχή, το παραπάνω μέτρο θα ισχύσει για μία εβδομάδα, έως τις 7 Ιουνίου και στη συνέχεια θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

Οι γραπτές δηλώσεις που έκανε ο Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου

Σε γραπτή δήλωση που έκανε ο Ανδρέας Κονδύλης επεσήμανε «ο Δήμος Αλίμου, δηλαδή η δημοτική Αρχή και μαζί η κοινωνία, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, θέλουμε ζωή, ψυχαγωγία και τουρισμό στην παραλία μας και το έχουμε αποδείξει, όμως και η επιχειρηματικότητα οφείλει να σέβεται την κοινωνία και τον νόμο και να μην ξεπερνάει τα όρια της λογικής». Και συμπλήρωσε «αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες, με την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ηχορύπανση από το παραλιακό μέτωπο, αποτελεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την δημοτική Αρχή, αλλά ούτε και από την κοινωνία.

Πουθενά δεν έχει αποφασίσει η πόλη μας να μετατραπεί σε ένα απέραντο παραθαλάσσιο “Γκάζι”, ούτε σε “Φαληράκι” ή “Λαγανά”. Ποτέ και πουθενά δεν έλαβε κανένα όργανο του Δήμου, ούτε βέβαια η κοινωνία, την απόφαση να μετατραπεί η παραλία μας σε μια ατέλειωτη σειρά μπουζουκομάγαζων, κέντρων διασκέδασης και άλλων οχληρών δραστηριοτήτων, με ηχορύπανση χωρίς έλεος, από το σούρουπο της μιας μέρας ως το ξημέρωμα της επόμενης. Έχουμε επανειλημμένα μιλήσει για “Αθηναϊκή Ριβιέρα”, αλλά στην -κλασική- Ριβιέρα πουθενά δεν συναντάς τέτοιες εικόνες απίστευτης οχλαγωγίας, ξέφρενης ηχορύπανσης, βεγγαλικών μέχρι τα ξημερώματα κ.λ.π. Αντιθέτως, ο επισκέπτης συναντά ήρεμες εικόνες στο περιβάλλον, οργάνωση και ποιότητα στην ψυχαγωγία».

Για τη συνάντηση που είχε με τους επιχειρηματίες της περιοχής, ο Δήμαρχος Αλίμου σημείωσε:

«Δεν θα γίνουμε Γκάζι, ούτε Φαληράκι»: Τέλος στις 11 το βράδυ η μουσική με απόφαση “βόμβα”

«Πριν ξεκινήσει η θερινή περίοδος, είχα πραγματοποιήσει συνάντηση στο Δημαρχείο με όλους τους επιχειρηματίες της παραλίας, οι οποίοι μου είχαν δεσμευθεί ότι δεν θα ενοχλούν με ηχορύπανση τους περίοικους και ότι δεν θα ρίχνουν βεγγαλικά μετά τις 10:30 το βράδυ. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις αυτές, αλλά από την αρχή κιόλας της φετινής σεζόν διαπιστώνουμε την πιο άγρια ηχορύπανση που έχουμε ζήσει ποτέ και τη μεγαλύτερη περιφρόνηση και ασέβεια απέναντι στον πληθυσμό της πόλης μας.

Με απόφαση, λοιπόν, που έλαβε σήμερα το αρμόδιο όργανο του Δήμου μας, έπειτα από πρότασή μου, η μουσική σε όλα τα καταστήματα της παραλίας θα σταματάει στις 11 το βράδυ. Όποιο κατάστημα παίζει μουσική μετά τις 11 το βράδυ, θα λειτουργεί παράνομα. Η Αστυνομία έχει ήδη ειδοποιηθεί, ώστε να οδηγεί στο αυτόφωρο τους παραβάτες. Μετά τις τρεις παραβάσεις, το κατάστημα θα σφραγίζεται προσωρινά, αν και είναι βέβαιο ότι οι καταστηματάρχες θα προσφεύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια για να παραμείνουν ανοιχτά».

Και προσθέτει “το παραπάνω ωράριο της μουσικής θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου ως και τις 7 Ιουνίου. Στη συνέχεια ο Δήμος θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα λάβει εκ νέου μέτρα, αυστηρότερα ή ηπιότερα, ανάλογα με τη συμπεριφορά που θα έχουν επιδείξει τα καταστήματα. Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και οι επιχειρηματίες της παραλίας να στραφούν, όπως εξάλλου τους έχω ήδη ζητήσει, σε πιο ήπιες και ποιοτικές μορφές διασκέδασης και ψυχαγωγίας, με πολύ χαμηλότερη ένταση της μουσικής και, κυρίως, χωρίς να εξαναγκάζουν τη μισή πόλη να τους ακούει με το ζόρι κάθε βράδυ, χάνοντας τον ύπνο, την ηρεμία και την υγεία της”.

Κλείνοντας, ο Ανδρέας Κονδύλης καταλήγει “αν πάλι δεν τα καταφέρουν να λειτουργήσουν με σεβασμό στον Νόμο και την κοινωνία, η δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να κλιμακώσει τις πρωτοβουλίες της, εξαντλώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτει και φθάνοντας ακόμα και μέχρι την πλήρη κατάργηση των καταστημάτων από την παραλιακή ζώνη με Κανονιστική Απόφαση. Το τελευταίο αποτελεί πολύ εφικτή, αλλά και την ύστατη επιλογή μας, την οποία ελπίζω κι εύχομαι να μην κάνουμε ποτέ. Κάτι που όμως θα κριθεί αποκλειστικά από τη στάση και τη λειτουργία των ίδιων των καταστημάτων, τα οποία βρίσκονται πλέον αντιμέτωπα με τις δικές τους ευθύνες”.

Προτεινόμενα