Δημήτρης Αβραμόπουλος: ” Όλοι οι δικτάτορες έχουν το ίδιο τέλος”

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αίσθηση

Θα μπορούσαμε να πούμε πως τα λόγια του έβαλαν στην θέση όσους υποστηρίζουν την Ρωσία στην εισβολή που έχει κάνει ενάντια στην Ουκρανία, προκαλώντας πόλεμο εν έτη 2022.

Ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος κατακεραύνωσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Η Ρωσία δεν είναι δημοκρατική χώρα και το ξέρει πρώτα απ’ όλα ο λαός της, ο οποίος, εδώ και χρόνια, βρίσκεται στα πρόθυρα της απόγνωσης».

«Η Ρωσία έχει έναν ηγέτη, ο οποίος έχει ξεπεράσει κάθε μέτρο. Αυτή τη στιγμή, με τις πιέσεις που δέχεται ο ρωσικός λαός, να είστε σίγουροι ότι θα αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες κατά του Πούτιν. Οι τύραννοι και οι δικτάτορες έχουν όλοι το ίδιο τέλος», σημείωσε ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ-1, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Περισσότερες δηλώσεις από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για την Ρωσία

Η Ρωσία έχει έναν ηγέτη, ο οποίος έχει ξεπεράσει κάθε μέτρο. Αυτή τη στιγμή, με τις πιέσεις που δέχεται ο ρωσικός λαός, να είστε σίγουροι ότι θα αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες κατά του Πούτιν. Οι τύραννοι και οι δικτάτορες έχουν όλοι το ίδιο τέλος», σημείωσε ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ-1, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία δεν είναι δημοκρατική χώρα και το ξέρει πρώτα απ’ όλα ο λαός της, ο οποίος, εδώ και χρόνια, βρίσκεται στα πρόθυρα της απόγνωσης. Εκδηλώνεται ήδη κύμα αμφισβήτησης στο εσωτερικό της Ρωσίας, οι πολίτες είναι στους δρόμους και ζητούν την απόσυρση των στρατευμάτων. Η αλαζονεία με την οποία συμπεριφέρεται ο Πούτιν έχει να κάνει αποκλειστικά με τον ίδιο», πρόσθεσε.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία επηρεάζουν σημαντικά το παγκόσμιο σκηνικό,

Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία επηρεάζουν σημαντικά το παγκόσμιο σκηνικό, με τη Δύση να αρχίζει να αναθεωρεί τις αντιλήψεις της για την ασφάλεια. «Η απόφαση της Γερμανίας να προχωρήσει σε εξοπλιστική δαπάνη της τάξεως των 100 δισ. ευρώ είναι ενδεικτική μιας μεγάλης στροφής. Βλέπουμε λοιπόν ότι προστίθεται η διάσταση της αμυντικής πολιτικής στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Όπως έχω ξαναπεί, η Ευρώπη δεν μπορεί να ολοκληρωθεί αν δεν αναπτύξει ενιαία εξωτερική και αμυντική πολιτική. Το Ουκρανικό λειτουργεί λοιπόν ως καταλύτης προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε.

Ακόμη, επισήμανε πως «δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση, αν δεν γίνει πρώτα κατάπαυση του πυρός από την πλευρά της Ρωσίας. Ο μόνος δρόμος είναι να σταματήσει ο Πούτιν την πολεμική επιχείρηση και να ζητήσει επίσημα να καθίσουν οι δύο χώρες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο Πούτιν απαιτεί από την Ουκρανία να δεχθεί τετελεσμένα. Τα τετελεσμένα δεν πρόκειται, όμως, να γίνουν αποδεκτά. Ο κόσμος, μετά το Ελσίνκι, σταθεροποιήθηκε στη βάση μιας αρχής: του απαραβίαστου των συνόρων. Εάν μια αλλαγή των συνόρων στην Ουκρανία γίνει αποδεκτή, τότε θα αρχίσει ένα ντόμινο, μεταφέροντας το πρόβλημα και σε άλλες περιοχές, όπως τα Βαλκάνια. Έτσι τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Αυτά που ζητάει ο Πούτιν δεν μπορούν να γίνουν και το ξέρει».

Related posts

Αργούσε να γυρίσει πίσω και τελικά τον βρήκαν νεκpό

Βόλτα με το Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε 17 λεπτά από τον έναν τερματικό στον άλλον – Όσα είδαμε

Θρήνoς για τη Μαρία – «Έσβησε» στα 49 της χρόνια