Ευανθία Γαλάνη: Η Ελληνίδα γιατρός που «σκοτώνει» τον καρκίνο χρησιμοποιώντας ιούς

Ευανθία Γαλάνη: Χρησιμοποιεί τροποποιημένους ιούς της ιλαράς για να θεραπεύσει διάφορα είδα καρκίνου

Ευανθία Γαλάνη: Πρόκειται για μία κορυφαία γιατρό η οποία διαπρέπει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ. Είναι καθηγήτρια ογκολογίας και διευθύντρια του τμήματος μοριακής ιατρικής της Moyo Clinic στο Ρότσεστερ της Μιννεσότας των ΗΠΑ.

Έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή καθώς χρησιμοποιεί μία πρωτοποριακή μέθοδο για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί τροποποιημένους ιούς της ιλαράς για την θεραπεία διαφόρων ειδών καρκίνου. Μέσω αυτής της θεραπείας, ο ιός εισέρχεται στα καρκινικά κύτταρα και τα αναγκάζει να αυτοκαταστραφούν χωρίς να επηρεάζονται τα υγιή κύτταρα του οργανισμού.

Αυτά είναι τα είδη καρκίνου που στοχεύει η καινοτόμα θεραπεία της Ευανθίας Γαλάνη

Ενώ αρχικά ξεκίνησε την έρευνά της για την αντιμεμετώπιση του καρκίνου των ωοθηκών ωστόσο συνέχεια επεκτάθηκε στη θεραπεία και άλλων ειδών καρκίνου. Για παράδειγμα, σε όγκους εγκεφάλου, καρκίνους της κεφαλής, του τραχήλου, καρκίνο του μαστού, του προστάτη, σάρκωμα και μεσοθηλίωμα.

Μάλιστα η ίδια έχει αποκαλύψει πως πήρε την απόφαση να σπουδάσει Ιατρική, μιλώντας στην Καθημερινή. Όπως έχει πει «Ένα καλοκαίρι, λίγο πριν τελειώσω το Λύκειο, στην Καστανιά Αγράφων, όπου κάναμε διακοπές. Έγινε ένα αυτοκινητικό ατύχημα και υπήρχαν πολλοί τραυματίες. Εκεί είδα πόσο σημαντικό είναι να έχει κανείς τη δυνατότητα να παρεμβαίνει, φροντίζοντας τους συνανθρώπους του. Μέχρι τότε σκεφτόμουν να ακολουθήσω κλασικές σπουδές –με γοήτευαν η Φιλολογία και η Φιλοσοφία, η ελληνική παιδεία, εν γένει. Που είναι ανθρωποκεντρική– αλλά συνειδητοποίησα ότι αυτό που τελικά με ενδιέφερε δεν ήταν η ακαδημαϊκή μελέτη των κλασικών συγγραφέων, αλλά η ουσία του έργου τους: στο επίκεντρο βρίσκεται ο άνθρωπος. Δεν ήθελα απλώς να μελετώ και να περιγράφω, αλλά να έχω τη δυνατότητα της παρέμβασης, μέσω της Ιατρικής.

Είκοσι οκτώ χρόνια μετά την αποφοίτησή μου από την Ιατρική Σχολή της Αθήνας, εξακολουθώ να νιώθω τον ίδιο ενθουσιασμό κάθε μέρα: βιώνω τη χαρά της ανακάλυψης, κάτι που έχει να κάνει αφενός με τον κεντρικό ρόλο που κατέχει η έρευνα στο πεδίο της δουλειάς μου, και αφετέρου με το απίστευτο προνόμιο που έχει κάθε γιατρός, να φροντίζει ανθρώπινες υπάρξεις και ενδεχομένως να αλλάζει τη ζωή τους».

Related posts

Βασίλης Καρράς: Ένας χρόνος πέρασε από τον θάνατο του άρχοντα – Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνό του

Έκτακτο τώρα για Δημήτρη Κόκκοτα – Ανατροπή από τη σύζυγό του

ΘΡΗΝΟΣ: Πέθανε ο αθλητής Σάκης Σιδέρης- Τον πρόδωσε η καρδιά του