Forbes 2021: Τέσσερις Έλληνες κάτω των 30 ετών ανήκουν στη λίστα με τους πιο επιτυχημένους επιστήμονες

Forbes 2021: Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 30 νέους κορυφαίους σε ξεχωριστούς τομείς

Forbes 2021: Τέσσερις Έλληνες κάτω των 30 ετών ανήκουν στην φετινή Ευρωπαϊκή λίστα του περιοδικού Forbes. Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 30 νέα άτομα με ηλικία μικρότερη από τα 30 έτη. Οι νέοι επιστήμονες είναι κορυφαίοι σε τομείς όπως η υγεία, η τεχνολογία, ο πολιτισμός και οι τέχνες.

Πρώτος στη λίστα είναι ο Γιάννης Ασσαέλ. Ο Γιάννης μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και είναι 29 ετών. Το 2008 αποφοίτησε από το κολλέγιο Ανατόλια και σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο ΠΑΜΑΚ. Σήμερα εργάζεται ως Senior Research Scientist στην Google DeepMind. Η εταιρεία αυτή χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που δημιουργούνται από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης στην Καθημερινή «Προσπαθώ να ασχοληθώ με προβλήματα που δεν έχουν λυθεί μέχρι σήμερα». Το 2013 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΠΑΜΑΚ και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με πλήρη υποτροφία στο MSc in Computer Science. Εκεί διακρίθηκε με το βραβείο Tony Hoare Prize επειδή είχε την καλύτερη επίδοση στο έτος του.

Στη διάρκεια του Διδακτορικού του στην Οξφόρδη, μαζί με άλλους Βρετανούς επιστήμονες, ανέπτυξε το σύστημα ανάγνωση χειλιών LipNet. Αυτό το σύστημα αφορά στην παρακολούθηση των χειλιών ενός ατόμου χωρίς ήχο και μπορεί να μαντέψει τι λέει με ακρίβεια 93%. Ο Γιάννης είναι επίσης συν-εφευρέτης σε τέσσερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Στο τελευταίο του πρότζεκτ, χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα με σκοπό να αποκαταστήσει τμήματα αρχαίων ελληνικών κειμένων που λείπουν.

Έπειτα ακολουθεί η Μαριάννα Καψετάκη. Είναι 29 ετών γεννημένη στο Ηράκλειο Κρήτης. Η Μαριάννα είναι ιατρός, ερευνήτρια και κλασική πιανίστρια. Αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συνέχισε με μεταπτυχιακό στην Performing Arts Medicine στο Univeristy College London. Πήρε μάλιστα το βραβείο της καλύτερης μεταπτυχιακής διατριβής. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί μία από τις μεγαλύτερες μελέτες για την χωροταξική μνήμη σε ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αυτοί είναι οι άλλοι δύο επιστήμονες που διακρίθηκαν στη λίστα του Forbes για φέτος

Ακολουθεί η Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου. Είναι 28 ετών και διακρίθηκε στην κατηγορία Επιστήμη. Είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο Rockefeller. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού και το 2014 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Γλωσσολογία στο ΕΚΠΑ. Συνέχισε με μεταπτυχιακό στη Γλώσσα και Γνωσιακή Επιστήμη στο πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.

Στη συνέχεια μετακόμισε στις ΗΠΑ στο πλαίσιο των σπουδών της στο πανεπιστήμιο Rockefeller. Σήμερα ζει στις ΗΠΑ και πραγματοποιεί έρευνες βιοπληροφορικής. Τα πεδία έρευνά της είναι η Νευροβιολογία της γλώσσας και η Εξελικτική Γενετική. Συμμετέχει σε έρευνα με τον Δρ. Έρικ Τζάρβις για την κατανόηση του ρόλου των γονιδίων ως προς την ανθεκτικότητα ή την ευπάθεια ενός οργανισμού απέναντι στην Covid-19.

Τέλος, διακρίθηκε επίσης ο Γιώργος Καλλίγερος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι 27 ετών. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ. Ξεκίνησε την καριέρα του ως Engine Design Engineer στην Bentley Motors. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως Design Engineer στην Tesla.

Επέστρεψε στο πανεπιστήμιο του Μπαθ για το μεταπτυχιακό του και στη συνέχεια μαζί με τον Dan Keene ίδρυσαν την Pushme. Πρόκειται για μία εταιρεία που ανέπτυξε μια υποδομή φόρτισης για προϊόντα που έχουν κάποιου είδους μικρής κίνησης όπως είναι τα ηλεκτρικά σκούτερ. Η εταιρεία εξαγοράστηκε από την TIER το 2020 και αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία επέκτασης σε 4.500 τοποθεσίες και 85 πόλεις. Ο Γιώργος ζει στο Λονδίνο και εργάζεται ως διευθυντής Hardware στην TIER Mobility.

Related posts

Αργούσε να γυρίσει πίσω και τελικά τον βρήκαν νεκpό

Βόλτα με το Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε 17 λεπτά από τον έναν τερματικό στον άλλον – Όσα είδαμε

Θρήνoς για τη Μαρία – «Έσβησε» στα 49 της χρόνια