«Κάποια στιγμή θα καεί το δάσος, οπότε καλά κάνουμε και το κτίζουμε»: Όταν ο Μητσοτάκης έκανε αυτή τη δήλωση

«Κάποια στιγμή θα καεί το δάσος, οπότε καλά κάνουμε και το κτίζουμε»: Όταν ο Μητσοτάκης έκανε αυτή τη δήλωση

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κάποια στιγμή θα καεί το δάσος, οπότε καλά κάνουμε και το κτίζουμε»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Καλά κάνουμε και χτίζουμε εδώ αφού έτσι και αλλιώς το δάσος θα καεί», είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός στις 16/07/2020. Οι δηλώσεις έγιναν στα πλαίσια εκδήλωσης για το χτίσιμο θέρετρου στον Ερημίτη Κέρκυρας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: 16/07/2020 – Το θέρετρο στον Ερημίτη Κέρκυρας

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών ενός πολυτελούς θέρετρου στον Ερημίτη, στην Κασσιόπη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η έκταση του Ερημίτη εδώ και οκτώ χρόνια έχει παραχωρηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ σε όμιλο για να την «αξιοποιήσει» τουριστικά κατασκευάζοντας ξενοδοχειακή μονάδα, παραθεριστικές επαύλεις και μαρίνα περίπου 60 θέσεων.

Τα τελευταία χρόνια, κάτοικοι, σωματεία και φορείς με πολύμορφες κινητοποιήσεις εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής. Θεωρούν ότι αυτό θα επιφέρει τον πλήρη αποκλεισμό των κατοίκων από την παραλία και τους ελεύθερους χώρους. Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο πρωθυπουργός δήλωσε στους φίλους του επιχειρηματίες ότι “καλά κάνουμε και χτίζουμε εδώ αφού έτσι και αλλιώς το δάσος θα καεί”

Η περιοχή του Ερημίτη βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Κέρκυρας. Μαζί με τις βραχονησίδες Ψύλλος και Καπαρέλι (ένας από τους αρχαιότερους φάρους της χώρας), και με τα θαλάσσια κρηπιδώματα στα ρηχά της Σέρπας, αποτελεί οικοσύστημα ξεχωριστού φυσικού κάλλους και οικολογικής αξίας. Μάλιστα, λόγω εγγύτητας με την ηπειρωτική Αλβανία, λειτουργεί ως ο σημαντικότερος οικολογικός διάδρομος του νησιού. Το ετερογενές φυσικό ανάγλυφο προσφέρει μια ποικιλομορφία φυσικών ενδιαιτημάτων.

Οι τρεις λίμνες του Άκολη, Βρωμόλιμνη και το Έλος Ερημίτη συμπεριλαμβάνονται στο δίκτυο προστατευόμενων μικρών νησιωτικών υγροτόπων (ΦΕΚ ΑΑΠ 229/19.06.2012). Φιλοξενούν πολλά μεταναστευτικά και ενδημικά πτηνά. Ο βυθός του είναι πλούσιος σε υποθαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας (Posidonia oceanica) που αποτελούν σημαντικό βιότοπο θαλάσσιων οργανισμών και είναι καθοριστικά για την διατήρηση της ποιότητας των υδάτων. Ανήκει στις ελάχιστες περιοχές του νησιού, που έχει μείνει αναλλοίωτο από την ενετική επιρροή της εντατικής ελαιοκαλλιέργειας. Μάλιστα, αποτελεί παράδειγμα πρώιμου κερκυραϊκού φυσικού τοπίου.

Η περιοχή του Ερημίτη χαρακτηρίζεται από πλούσια βιοποικιλότητα χλωροπανίδας, φιλοξενώντας προστατευόμενα είδη όπως 23 είδη ορχιδέας. Επίσης φιλοξενεί την πλέον παγκοσμίως απειλούμενη βίδρα (Lutra lutra) και τη μεσογειακή φώκια μοναχός (Monachus monachus) (ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 2020; POTOUROGLOU et al. 2020)Γιώργος Στογιάννος

«Κάποια στιγμή θα καεί το δάσος, οπότε καλά κάνουμε και το κτίζουμε»: Όταν ο Μητσοτάκης έκανε αυτή τη δήλωση

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις 16/07/2020

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ – Πίσω από τα σίδερα η Ειρήνη Μουρτζούκου – Ραγδαίες εξελίξεις

«Δεν θα αντέξω» Ξέσπασε η Ειρήνη Μουρτζούκου για την φυλακή

Δεν τη γνώρισε ούτε ο Κωστής Μαραβέγιας: Η Τόνια Σωτηροπούλου έγινε ξανθιά και μοιάζει με Χολιγουντιανή σταρ

Εκείνη 60 ετών, αυτός…: Τόσα χρόνια μεγαλύτερη είναι η εφοπλίστρια Μιράντα Πατέρα από τον νέο της σύντροφο Γιώργο Μανίκα

Αμαλιάδα: «Μπορεί τα παιδιά να είναι και 8» – «Βόμβeς» από την Αγγελική Νικολούλη

Προτεινόμενα