Κορονοϊός μέτρα: Διακοπή της κυκλοφορίας στις 8 και τοπικό lockdown

Κορονοϊός μέτρα: Που και πότε θα γίνουν τοπικά lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας στις 8 το βράδυ

Κορονοϊός μέτρα: Ολοένα και περισσότερο φωνάζουν οι γιατροί και οι λοιμωξιολόγοι για την επιβολή παραπάνω περιορισμών στην Αττική. Οι αντιδράσεις προέρχονται από την αύξηση των κρουσμάτων στην πρωτεύουσα. Τα καθημερινά νούμερα που ανακοινώνονται παραμένουν σταθερά υψηλά.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη έκανε λόγο για τοπικά lockdown. Τα οποία θα γίνουν στην Αττική που θα γίνουν χωρίς αμφιβολία αν αυξηθούν και άλλο τα κρούσματα. Η ίδια αναφέρθηκε και για το σχέδιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 20:00 αν χρειαστεί.

Στη συνέντευξη της στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (30/09), η κ. Παγώνη επεσήμανε πως η Αττική αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Επίσης τόνισε πως «τo 79 διασωληνωμένοι σε διάστημα από 8 Αυγούστου μέχρι σήμερα, ο αριθμός των θανάτων, ο αριθμός των νοσηλευομένων με COVID19 που είναι γύρω στα 610 άτομα γιατί κάθε μέρα αλλάζει ανάλογα με εισιτήρια και εξιτήρια, και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι οι παράμετροι που μας έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες».

Η κυρία Παγώνη έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί μεγάλη διασπορά στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό που χρειάζεται προσοχή είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων. Επιπλέον συμπλήρωσε πως άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αν περάσουν τις 8-10 ημέρες διασωληνωμένοι θα είναι δύσκολο μετά να αποσωληνωθούν.

Επιβολή νέων μέτρων για την προστασία από τον ιό του κορονοϊού – «Τα βράδια γίνεται χαμός στις πλατείες»

Όπως δήλωσε πρέπει να ληφθούν παραπάνω μέτρα. Για παράδειγμα, η χρήση μάσκας παντού και σε χώρους εσωτερικούς και σε εξωτερικούς ως επιπρόσθετο μέτρο. «Είναι ένα μέτρο που δεν κοστίζει τίποτα και είναι θέμα συνήθειας του καθενός μας». Ενώ σημείωσε πως με τις μάσκες έγιναν λάθη από την αρχή αναφορικά με το βάλε βγάλε.

Τέλος, η πρόεδρος αναφέρθηκε στο γεγονός που τα βράδια οι πλατείες είναι γεμάτες με ανθρώπους. Στην πλειονότητα τους δεν κάνουν χρήση της μάσκας και δεν τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Παράλληλα επεσήμανε πως μόνο το 20% βγαίνει από τις ΜΕΘ. Τόνισε πως δεν είναι καθόλου εύκολο να γλιτώσουν όσοι θα κολλήσουν και κορονοϊό και γρίπη. Διότι το ανοσοποιητικό σύστημα είναι αποδυναμωμένο και «γι’ αυτό τονίζουμε πόσο σημαντικό είναι ο εμβολιασμός μετά τις 20 Οκτωβρίου, πρώτα για τις ευπαθείς ομάδες και μετά σιγά σιγά για οι υπόλοιπες ομάδες».

Την ίδια ώρα ο καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέλυσε τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα μας. Παράλληλα έκανε αναφορά στο κατά πόσο είναι αναγκαίο να επιβληθεί ένα lockdown για να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό.

Η δήλωση του καθηγητή γενετικής Μανώλη Δερμιτζάκη για τη πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα και για τη λήψη νέων μέτρων

Κορονοϊός μέτρα: Υπάρχει ραγδαία επιδείνωση της πανδημίας και των θανάτων το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα και έντονος αναβρασμός στους επιδημιολογικούς κύκλους. Ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, δήλωσε τον προβληματισμό του με την φιλοσοφία των μέτρων.

Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «Τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί είναι μικρά και έχουν μικρή διάρκεια, γεγονός που δεν διευκολύνει την κοινωνία. Κατά την γνώμη μου, χρειάζονται σχετικά οριζόντια μέτρα, τα οποία θα εφαρμόζονται παντού.»

Ο ίδιος κάνοντας περαιτέρω ανάλυση της τοποθέτησής του, υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει καθολική χρήση της μάσκας παντού. «Χρειάζεται να αλλάξει το σύστημα αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι σημαντικό για παράδειγμα να αυξηθεί στο μέγιστο η τηλεργασία. Αντιθέτως πιστεύω πως ήταν λάθος το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων, καθώς με αυστηρό έλεγχο και συγκεκριμένα μέτρα θα μπορούσαν να λειτουργούν κανονικά. Αυτό θα βοηθούσε και την οικονομία, αλλά και τους νέους να οργανωθούν καλύτερα.»

Κορονοϊός μέτρα: Η αξιολόγηση του καθηγητή για την αύξηση κρουσμάτων – ενα νέο lockdown και την επιβολή νέων μέτρων

Όπως ανέφερε ο κ. Δερμιτζάκης στη συνέντευξη του στο Newsbomb.gr «στην χώρα μας υπάρχει μία φιλοσοφία «μπρος – πίσω», γεγονός που οδηγεί σε μία σύγχυση, καθώς η κοινωνία είναι ένα δυσκίνητο πράγμα. Επομένως, χρειάζεται ένα σετ μέτρων που να είναι εύκολο προς την κοινωνία, για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση».

Ο ίδιος ρωτήθηκε σχετικά με ποιο αριθμό κρουσμάτων θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε ένα lockdown. Απάντησε πως στην Ελλάδα κάνουμε τα στραβά μάτια στα κρούσματα. Επομένως κατέληξε ότι δεν μπορεί να υπάρχει μία συγκεκριμένη απάντηση. «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε πιο βαριά μέτρα. Ωστόσο, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν είμαστε μακριά από ένα lockdown στην Αθήνα.», όπως δήλωσε ο ίδιος.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Related posts

Αργούσε να γυρίσει πίσω και τελικά τον βρήκαν νεκpό

Βόλτα με το Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε 17 λεπτά από τον έναν τερματικό στον άλλον – Όσα είδαμε

Θρήνoς για τη Μαρία – «Έσβησε» στα 49 της χρόνια