Κορωνοϊός: Τι συμβαίνει με τους εμβολιασμένους που νοσούν βαριά ή πεθαίνουν

O Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξήγησε τι συμβαίνει με τους εμβολιασμένους που χάνουν την ζωή τους

Δυστυχώς ακόμη και μετά τους εμβολιασμούς υπάρχουν, άνθρωποι οι οποίοι αν και έχουν λάβει τις δόσεις του εμβολίου, νοσούν βαριά με κορονοιό και τελικά καταλήγουν.

Οι περιπτώσεις αυτές είναι ελάχιστες, αφού αποτελεσματικότητα του εμβολίου φτάνει εως το 95% και ακόμη και αν κολλήσει ένας εμβολιασμένος, τα συμπτώματα είναι ήπια και επομένως αποφεύγεται και ο θάνατος.

Τι συμβαίνει όμως σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου εμβολιασμένοι καταλήγουν από κορονοιό;  Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εξηγεί:

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: “Ένα ποσοστό δεν αποκτά άμυνα”

«Από όλους όσοι εμβολιαζόμαστε ένα ποσοστό δεν αποκτά άμυνα. Στους 20 που εμβολιάζονται, ο ένας ή οι δύο ενδεχομένως δεν αποκτούν άμυνα. Αυτοί όταν εκτεθούν στον ιό είναι ουσιαστικά ανεμβολίαστοι. Για αυτό λέγαμε ότι πρέπει να εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Υπάρχουν και οργανισμοί που ακόμα και με την 3η δόση δε θα αποκτήσουν άμυνα. Μπορεί κάποιος να κάνει εξέταση για να δει ποια είναι η άμυνά του, αλλά δεν είναι ακριβές το αποτέλεσμα πάντα, για αυτό δεν το συστήνουμε. Για το τείχος ανοσίας δεν αρκεί να χτιστεί σε βάθος χρόνου. Το 85% πρέπει να το πιάσουμε σε μικρό χρονικό διάστημα για να είναι ισχυρό», είπε.

Χαρακτήρισε αναγκαίο τον εμβολιασμό και με την 3η δόση για τους άνω των 65 ετών, ενώ σχετικά με το αν πρέπει να υπάρξουν νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ανέφερε ότι χρειάζεται να προσπαθήσουμε για να τον περιορισμό του ιού και πως θα ήταν καλή ιδέα να επιβληθούν περισσότερα μέτρα στους ανεμβολίαστους.

Δηλώσεις Εξαδάκτυλου για αρνητές:

Σχολιάζοντας περιστατικό πατέρα και στρατιωτικού γιατρού, ο οποίος είναι αρνητής μάσκας και δεν στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι:

“Οι στρατιωτικοί γιατροί είναι μαζί με τους υγειονομικούς και υποχρεωμένοι να κάνουν το εμβόλιο. Οι γιατροί είναι γιατροί οπουδήποτε και αν εργάζονται. Η υποχρεωτικότητα του εμβολίου στους γιατρούς και σε όσους εργάζονται σε χώρους που παρέχουν υπηρεσίες υγείας υπάρχει για την προστασία των ασθενών τους”.

Για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, για την οποία μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες ότι θα ξεκινήσει σήμερα, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι:

“Ενδεχομένως να κληθούν. Οι συζητήσεις που έχουμε με το υπουργείο δεν λένε ότι θα υπάρξει σήμερα ενέργεια. Υπάρχει προσπάθεια να το αποφύγουμε”.

“Πρέπει να περιμένουμε τρεις ημέρες, και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί να γίνει η επιστράτευση”, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

“Οι ανάγκες δεν είναι σταθερές. Είναι ποιοτικές και όχι ποσοτικές, αλλά και μεταβαλλόμενες. Πρέπει να περιμένουμε τρεις ημέρες, και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί να γίνει η επιστράτευση. Εχθές που είχαμε λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι ανάγκες μειώθηκαν. Αν έρθουν τώρα τρεις άνθρωποι που μπορούν να δουλέψουν σε ΜΕΘ αυτοί “αξίζουν” σαν 15 άλλους ανθρώπους με ειδικότητα. Τους βρίσκουμε σταδιακά αυτούς τους ανθρώπους και για αυτό λέμε ότι χρειάζεται υπομονή για λίγες ημέρες. Καθημερινά προσθέτουμε στελέχη υψηλής επιστημονικής αξίας στο σύστημα από την Πέμπτη”, πρόσθεσε στη συνέχεια.

Τέλος, για την περίπτωση του επόπτη υγείας που οδήγησε στο θάνατο με τις συμβουλές του 50χρονη στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε ότι: “Ο επόπτης υγείας είναι διοικητική θέση, δεν είναι γιατρός. Πολλές φορές οι ασθενείς επιλέγουν να ακούσουν τις συμβουλές που τους αρέσουν. Αυτές οι συμπεριφορές “μαζεύονται” με δύο τρόπους: Πρώτον αγνοώντας τις – πράγμα που δεν μπορεί να γίνει πλέον και δεύτερον με την επέκταση του ιού με όλα τα κακά επακόλουθα που έχει”.

Related posts

Βασίλης Καρράς: Ένας χρόνος πέρασε από τον θάνατο του άρχοντα – Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνό του

Έκτακτο τώρα για Δημήτρη Κόκκοτα – Ανατροπή από τη σύζυγό του

ΘΡΗΝΟΣ: Πέθανε ο αθλητής Σάκης Σιδέρης- Τον πρόδωσε η καρδιά του