Κρεμμύδια Μεσσηνίας: Το ελληνικό χωριό που έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες – Δείτε για ποιο λόγο

Κρεμμύδια Μεσσηνίας: Το χωριό που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες, όχι όμως για το όνομά του

Κρεμμύδια Μεσσηνίας: Το ελληνικό χωριό Κρεμμύδια στη Μεσσηνία είναι ένα από τα ελάχιστα χωριά που έχουν μπει στο βιβλίο Γκίνες. Δεν έχει μπει για το όνομά του όπως θα νομίζατε. Αλλά για το ποσοστό αναλογίας επιστημόνων επί του γενικού πληθυσμού της κοινότητας το οποίο ανερχόταν στο 30%.

Ανατρέχοντας το μακρινό 1893 οπότε και ξεκίνησε να λειτουργεί το σχολείο στο χωριό. Και έως το 1999 φαίνεται ότι όντως από εκεί αναλογικά έγινε και η μεγαλύτερη αποφοίτηση πτυχιούχων επιστημόνων οι οποίοι έφτασαν τους 810.

Το χωριό μπήκε λοιπόν στο βιβλίο Γκίνες το 1999.

Δείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για το χωριό Κρεμμύδια στη Μεσσηνία πριν το επισκεφτείτε

Το Φουρτζη είναι οικισμός κοντά στον Χανδρινό και υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Πύλου – Νέστορος, του Νομού Μεσσηνίας.

Η επίσημη ονομασία του οικισμού είναι τα “Φουρτζη” και αποτελείται από τρεις επιμέρους παλαιότερους συνοικισμούς, το Φουρτζή ή Βελανιδιά, γι’ αυτό παλαιότερα τα έλεγαν.

Έχουν υψόμετρο 322 μέτρα και απέχουν από τον Κόλπο του Ναυαρίνου περίπου 18,5 χιλιόμετρα. Κοντά στα Κρεμμύδια βρίσκονται, προς τα βορειοδυτικά η Γλυφάδα σε απόσταση 4 περίπου χιλιομέτρων και προς τα νοτιοδυτικά η Κουκκουνάρα σε απόσταση 4,5 περίπου χιλιομέτρων αντίστοιχα.

Ο οικισμός, με βάση την απογραφή του 2011, έχει 516 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι απασχολούνται κυρίως σε διάφορες αγροτικές εργασίες.

Εκτός από τα παραδοσιακά σπίτια και το κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου, υπάρχει και η εκκλησία του χωριού, ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ο οποίος υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Στα αξιοθέατα της περιοχής του χωριού περιλαμβάνεται ο Ταφικός τύμβος στα Καμίνια. Σε απόσταση περίπου 500 μέτρων, απ’ το χωριό υπάρχει η πηγή Φουρτζόβρυση. Ενώ δίπλα από το χωριό, προς τα δυτικά, περνά ποτάμι, εντός βαθειάς χαράδρας, η οποία ονομάζεται Μαλακάσα.

Το ποτάμι, το οποίο πηγάζει κοντά στο χωριό, στη συνέχεια χύνεται στον ποταμό Αράπη, ο οποίος περνά, από την περιοχή της Κουκουνάρας, επίσης μέσα σε βαθειά χαράδρα και κάτω από τον κοντινό σε αυτήν την χαράδρα προϊστορικό οικισμό Καταρραχάκι.

Πληροφορίες από Βικιπαίδεια

Related posts

Βόλτα με το Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε 17 λεπτά από τον έναν τερματικό στον άλλον – Όσα είδαμε

Θρήνoς για τη Μαρία – «Έσβησε» στα 49 της χρόνια

Τραγωδία – Πέθανε ο 38χρονος