Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ζήτησα μείωση στο λογαριασμό της ΔΕΗ στα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ζήτησα μείωση στο λογαριασμό της ΔΕΗ στα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε ο πρωθυπουργός για τα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ζήτησε τη μείωση στο ποσό του λογαριασμού της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία «Μήδεια» στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, «Επικοινώνησα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Και του ζήτησα ως μία κίνηση καλής θέλησης. Να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τις επόμενες μέρες σε αυτήν την κατεύθυνσης. Ως μία έμπρακτη αναγνώριση της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι πελάτες της επιχείρησης. Θεωρώ ότι μία τέτοια κίνηση στην παρούσα συγκυρία είναι ενδεδειγμένη».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε επίσης τους πολίτες για την υπομονή που επέδειξαν στις δύσκολες ώρες λέγοντας «Η κακοκαιρία αυτή ανέδειξε χρόνια προβλήματα. Τα οποία έχουμε ως προς τα κρίσιμα δίκτυα υποδομής. Χωρίς να μπω σε μεγάλες λεπτομέρειες θα πω μόνο ότι οι επενδύσεις στο ΔΕΔΔΗΕ. Την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν κατά σχεδόν 75%».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ζήτησα μείωση στο λογαριασμό της ΔΕΗ στα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα»

Πέρα από τη μείωση στο λογαρισμό της ΔΕΗ για τους πληγέντες, δείτε τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις υποδομές

Τέλος, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν ενισχύσεις στις υποδομές της χώρας αναφέροντας «Πριν χτυπήσει η κακοκαιρία είχαμε ήδη προνοήσει να προτείνουμε για να εντάξουμε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μία σειρά από δράσεις υποδομών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Υψους σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρώ κάποιες από τις οποίες έχουν να κάνουν. Και με υπογειοποίηση καλωδίων σε κρίσιμες περιοχές όπου τα καλώδια πρέπει για λόγους ασφαλείας να είναι υπόγεια. Θα μάθουμε λοιπόν από αυτή την κρίση, θα γίνουμε καλύτεροι και στο ζήτημα της διαχείρισης της κρίσης».

Προτεινόμενα