Λίμνη Πλαστήρα: Το κατάλευκο τοπίο που δημιουργήθηκε από τη χιονόπτωση είναι φανταστικό
Λίμνη Πλαστήρα: Εντυπωσιακές φωτογραφίες της Λίμνης Πλαστήρα κάνουν το γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Το τοπίο είναι μαγευτικό καθώς η χιονόπτωση από την κακοκαιρία «Μήδεια» ήταν πυκνή στην περιοχή και το έστρωσε κανονικά.
Πρόκειται για μία τεχνητή λίμνη που βρίσκεται στο Νομό Καρδίτσας και το επίσημα όνομά της είναι Λίμνη Ταυρωπού. Δημιουργήθηκε το 1959 όταν ολοκληρώθηκε το φράγμα στο νότιο άκρο επί του ποταμού Ταυρωπού. Η ιδέα για την κατασκευή της αποδόθηκε στο Νικόλαο Πλαστήρα, για αυτό και ονομάστηκε έτσι.
Ο ίδιος το 1935 είχε επισκεφτεί την περιοχή και είχε αναφέρει «εδώ μια μέρα θα γίνει λίμνη». Σήμερα τη διαχείριση του φράγματος έχει αναλάβει η ΔΕΗ.
Η λίμνη περιέχει 400 εκατ. κυβικά μέτρα νερού, ενώ έχει μέγιστο μήκος 12 χλμ. και μέγιστο πλάτος 4 χλμ. Ακόμα, η συνολική της επιφάνεια είναι 24 τ.χλμ., ενώ το μέγιστο βάθος της είναι γύρω στα 60 μ. και το ανώτατο υψόμετρο της είναι 750 μ.
Η άρδευση της Καρδίτσας γίνεται με το νερός της λίμνης, ενώ χρησιμοποιείται ακόμα για την άρδευση του κάμπου και ηλεκτροπαραγωγή. Στο χωριό Μητρόπολη υπάρχει ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο ισχύος 129,9 MWatt.
Μάλιστα η λίμνη είναι γνωστή και ως «Μικρή Ελβετία» καθώς δεν έχει πραγματικά τίποτα να ζηλέψει από τα ελβετικά αλπικά τοπία.
Αυτές είναι μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες από το μαγευτικό κατάλευκο τοπίο της Λίμνης Πλαστήρα