Πέθανε πασίγνωστος σεφ μια μέρα μετά τον τελικό του Conference League

by Maria Giannoutsou
Πέθανε πασίγνωστος σεφ μια μέρα μετά τον τελικό του Conference League

Πέθανε ο ταλαντούχος σεφ, Γιάννης Γιάχος μια ημέρα μετά τον τελικό του Conference League που κέρδισε η μεγάλη του αγάπη, ο Ολυμπιακός

Η είδηση του θανάτου του 47χρονου σεφ Γιάννη Γιάχου, ο οποίος ήταν οπαδός του Ολυμπιακού, προκάλεσε θλίψη στην τοπική κοινωνία της Άρτας και ευρύτερα. Το βράδυ του τελικού, η καρδιά του 47χρονου Γιάννη πιέστηκε από το άγχος και την ένταση, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή καρδιάς την επόμενη ημέρα. Ο γνωστός stand-up κωμικός Αλέξανδρος Τσουβέλας, ξάδερφος του εκλιπόντος, τον αποχαιρέτησε δημόσια.

Πέθανε ο σεφ, Γιάννης Γιάχος
Δυο λόγια για τον ξάδερφο και εξαιρετικό άνθρωπο Γιάννης Γιάχος.

Πέρα από την ατέλειωτη αγάπη και το ατέλειωτο ταλέντο στην ζαχαροπλαστική, πέρα από την μεγάλη του αγάπη για το χωριό στην Άρτα και στον σύλλογο του χωριού είχε και μια τεράστια αγάπη και καψούρα.

Τον Ολυμπιακό.

Πιέστηκε τη νύχτα του τελικού και χάρηκε σαν μικρό παιδί.

Το πρωί έκανε πλάκα σε φίλους του με κασκόλ της ομάδας στην δουλειά.

Η καρδιά του όμως δεν άντεξε.

Καλό ταξίδι, ρε χορευταρά, που σε άλλους μάθαινες για γλυκά, σε μένα να χτυπάω το πόδι στον τσάμικο 3 φορές στον αέρα.

Ποιος ήταν ο ταλαντούχος σεφ
Γεννημένος στην Αθήνα, με καταγωγή από το ορεινό χωριό Μεγαλόχαρη της Άρτας, ο Γιάννης Γιάχος εμπνεύστηκε από τον πατέρα του, Δημήτρη Γιάχο, ζαχαροπλάστη και ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου στο Περιστέρι. Η πρώτη του επαφή με τη ζαχαροπλαστική έγινε σε ηλικία 14 ετών, όταν έφτιαξε κουλουράκια και τσουρέκια με ακρίβεια και μεθοδικότητα.

Σπούδασε Τεχνικός Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής και παρακολούθησε σεμινάρια στην Ελβετία με θέμα τη σοκολάτα και τη διακόσμηση.

Αφοσιωμένος στον στόχο του, ο Γιάννης Γιάχος συνεργάστηκε με πολλές γνωστές επιχειρήσεις.

Το 1986 έγινε μέλος του ζαχαροπλαστείου «Όσκαρ» στα Νέα Λιόσια. Αργότερα δούλεψε στο ζαχαροπλαστείο «Σπανός» στο Παλαιό Ψυχικό μέχρι το 1989. Το 1992 εργάστηκε στο Norida Hotel στην Κω. Ως πτυχιούχος, εργάστηκε ως βοηθός στο ζαχαροπλαστείο «Μέλισσα» στο Περιστέρι μέχρι το 1996. Στη συνέχεια δούλεψε στο «Grand Resort Cape Sounio Hotel» στο Σούνιο, στο «Intercontinental Hotel» ως Pastry Sous Chef, και στο ξενοδοχείο «Pentelikon» στην Κηφισιά ως Pastry Chef Executive μέχρι το 2013. Αργότερα, εργάστηκε στο «Sirene Blue Resort» στον Πόρο και παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στο ξενοδοχείο «Royal» στην Αθήνα. Από το 2014 ήταν Pastry Chef στο «Sani Resort» και στο «Sani Beach Hotel».

Η ζαχαροπλαστική ήταν για τον Γιάννη Γιάχο ένα ατελείωτο ταξίδι και αποδεδειγμένα ο μεγάλος του έρωτας, όπως και ο Ολυμπιακός.

Προτεινόμενα