Πότε και γιατί καταργείται στην Ελλάδα το πιστοποιητικό εμβολιασμού

by Τόνια Τζαφέρη
Πότε και γιατί καταργείται στην Ελλάδα το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Θέμα χρόνου και στην Ελλάδα να καταργηθεί

Φαίνεται πως η ιστορία με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού φτάνει προς το τέλος της αφού όλο και περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες τα καταργούν.

Θέμα χρόνου είναι η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην Ελλάδα, όχι γιατί απλά και σε αυτόν τον τομέα θα ακολουθήσουμε όσα κάνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά γιατί το επιτάσσουν οι συνθήκες.

Η Επιτροπή των Ειδικών δεν έχει ακόμη συζητήσει το θέμα, θα ασχοληθεί όμως πολύ σύντομα στις αμέσως επόμενες τηλεδιασκέψεις.

Πότε και γιατί καταργείται στην Ελλάδα το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εφόσον οι δείκτες της πανδημίας είναι ικανοποιητικοί τότε θα πάμε σίγουρα σε κατάργηση και αυτό θα γίνει το πιθανότερο πριν από το Πάσχα.

Ποια είναι τα δεδομένα που οδήγησαν στην κατάργηση των πιστοποιητικών σε άλλες χώρες

Κυβερνητικές πληροφορίες από την άλλη πλευρά σημειώνουν ότι στους άμεσους σχεδιασμούς είναι να μην υπάρχουν «εμπόδια» στον τουρισμό που ειδικά φέτος έχει τόσο ανάγκη η Ελλάδα και έτσι είναι μονόδρομος η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλους.

Αν και τις τελευταίες μέρες η πανδημία σε συγκεκριμένες περιφέρειες έχει πάρει ξανά την ανιούσα (6 παρουσιάζουν αύξηση άνω του 20% σε διάστημα μόλις 7 ημερών) οι ειδικοί ευελπιστούν ότι τελικά θα καταφέρουμε να μειώσουμε επιπλέον τη διασπορά του ιού αν και είναι ένας πολυπαραγοντικός παράγοντας που στη βάση του έχει την μετάλλαξη Όμικρον 2.

Πότε και γιατί καταργείται στην Ελλάδα το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πάντως ήδη αρκετές χώρες καταργούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Βρετανία, Σκωτία, Νέα Ζηλανδία, Γαλλία (14 Μαρτίου), Δανία και Ισραήλ είναι μόνο κάποιες από αυτές και σειρά παίρνει η Ελλάδα.

Τι αναμένεται να αλλάξει σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Από 07.02.2022 και χωρίς κανέναν ηλικιακό περιορισμό όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση των μονοδοσικών εμβολίων, τριών (3) μηνών από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι μόνο εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση κάτι που αναμένεται να αλλάξει σε λίγες εβδομάδες.

Πηγή: ieidiseis.gr

Προτεινόμενα