Πρέβεζα: Παρέα νεαρών ανακάλυψε σπήλαιο με σταλακτίτες στον Άγιο Θωμά

Πρέβεζα: Η παρέα των νεαρών βρέθηκε αντιμέτωπη με αυτό το εντυπωσιακό θέαμα

Πρέβεζα: Ένα σπήλαιο με σταλακτίτες ανακάλυψε μία ομάδα νεαρών στον Άγιο Θωμά, ενώ περπατούσε στην περιοχή. Η κα. Αβραμίδου Μαρία, κάτοικος του Αγίου Θωμά ανέφερε «Κανένας δεν είχε φανταστεί το μυστικό που έκρυβε η γη». Οι κάτοικοι ευελπιστούν ότι η ανακάλυψη του σπηλαίου και η εκμετάλλευσή του, θα οδηγήσουν σε μοχλό ανάπτυξης της περιοχής.

Η παρέα των νεαρών έκανε βόλτα κοντά στο παλιό νταμάρι στον Άγιο Θωμά Πρέβεζας. Στο νταμάρι που έβγαζε πέτρα γίνονταν παλιότερα εργασίες οι οποίες είχαν σταματήσει το 1988. Έκτοτε, η περιοχή υποβαθμίστηκε και δεν ενδιαφερόταν κανένας.

Ωστόσο από τη στιγμή που οι νεαροί ανακάλυψαν το σπήλαιο με τους σταλακτίτες, η περιοχή έχει αποκτήσει ενδιαφέρον. Οι νέοι περπατούσαν στο χώρο και εντόπισαν μέσα στην πυκνή βλάστηση, μία οπή. Νόμισαν ότι είναι το άνοιγμα για κάποια σπηλιά, ωστόσο καθώς αποφάσισαν να το ερευνήσουν. Ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σπήλαιο γεμάτο σταλακτίτες.

Ο Τάσος Τσάλης, ένας από τους τέσσερις νεαρούς σχολίασε τα εξής «Χρειάστηκε να κατεβούμε με σκοινιά την πρώτη φορά. Δεν πιστεύαμε πως βρεθήκαμε μέσα σε ένα σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Μετά χρησιμοποιήσαμε μια μεγάλη σκάλα. Η αίθουσα που συναντάμε είναι μακρόστενη με εντυπωσιακούς σχηματισμούς. Σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Φωτίσαμε με φακούς. Στο βάθος είδαμε ένα πέρασμα. Φτάνοντας εκεί ένα μεγάλο πέτρωμα το είχε μισοκλείσει. Πιθανόν από κάποιο σεισμό. Προσπαθήσαμε με το φως των φακών να δούμε κάτι. Ακούγαμε στο βάθος μόνο νυχτερίδες και αντιληφθήκαμε πως μετά το πέρασμα υπάρχει κατηφορικό σημείο».

Τι αναφέρει σπηλαιολόγος για την ανακάλυψη σπηλαίου με σταλακτίτες στην περιοχή Άγιος Θωμάς Πρέβεζας

Ο σπηλαιολόγος Κωνσταντίνος Μπενέκος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «Είναι δύσκολη εξερεύνηση γιατί είναι κάτω από νταμάρι. Έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Πρέπει να εξερευνήσουμε τον χώρο, να τον δούμε από κοντά. Βήμα -βήμα να δούμε πως εξελίσσεται. Παράλληλα, πρέπει να ασφαλίσουμε την περιοχή και με όπλο την εμπειρία να προχωρήσουμε. Πρέπει να δούμε την κατεύθυνση του σπηλαίου. Μας ενδιαφέρει να είναι τουριστικό αξιοποιήσιμο. Τα οριζόντια σπήλαια, δίνουν τη δυνατότητα αξιοποίησης μιας περιοχής».

Related posts

Ραγδαίες εξελίξεις με την Ειρήνη Μουρτζούκου και τη δικηγόρο της

Όλοι άφωνοι: Κατερινόπουλος για τον πατέρα των παιδιών της Ειρήνης – «Είναι… συγγενής της;»

Alpha Bank: Αλλάζουν οι χρεώσεις στις συναλλαγές – Πόσο θα χρεώνει