Σαρηγιάννης: Στα 2.000 ημερήσια κρούσματα από 17 Φεβρουαρίου – Οι μεταλλάξεις θα χτυπήσουν την Άνοιξη

Σαρηγιάννης: Δείτε αναλυτικά τι ανέφερε ο καθηγητής για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα

Σαρηγιάννης: Ιδιαίτερα θορυβημένος είναι ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με τον κ. Δημοσθένη Σαρηγιάννη, «Το μοντέλο προβλέπει αύξηση που θα είναι φανερή από τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Θα έχουμε μία ύφεση την επόμενη εβδομάδα λόγω καλού καιρού. Όμως δεν πρέπει να μας ξεγελάσει, γιατί από τις 17 Φεβρουαρίου περιμένουμε την αύξηση. Αυτή μπορεί να οδηγήσει στα 2.000 κρούσματα πανελλαδικά».

Μάλιστα οι μεταλλάξεις του ιού θα γίνουν εντονότερες την περίοδο της Άνοιξης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Στη Θεσσαλονίκη θα ήταν ένα προληπτικό μέτρο, τα κρούσματα δεν το υποστηρίζουν. Η Θεσσαλονίκη όμως ξέρουμε ότι έχει μία πολύ γρήγορη δυναμική, ενώ υπάρχει η αφρικανική και η βρετανική μετάλλαξη. Αυτό που λέω δεν είναι δικιά μου ιδέα είναι ότι κάνει ήδη η Γερμανία».

Εάν δεν παρθούν εγκαίρως αυστηρότερα μέτρα, όπως για παράδειγμα ένα καθολικό lockdown 3 εβδομάδων. Τότε στις 18 Απριλίου θα κυριαρχήσει η μετάλλαξη του κορονοϊού.

Πέρα από τις προβλέψεις του κ. Σαρηγιάννη, έντονο ενδιαφέρον υπάρχει για τις ανακοινώσεις που θα γίνουν τις επόμενες ώρες – Ποια θα είναι τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει πέσει για τα καλά στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα. Εάν συμβεί αυτό, τότε τα καταστήματα θα πρέπει να κλείνουν από τις 17:00 το Σάββατο.

Όσο για το click inside, φημολογείται ότι θα καταργηθεί και τη θέση του θα πάρει και πάλι το click away.

Για τα σχολεία, δεν υπάρχει πρόβλεψη να κλείσουν. Χθες η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι δεν υπάρχει σχετική εισήγηση από τους ειδικούς, οπότε τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Related posts

Αργούσε να γυρίσει πίσω και τελικά τον βρήκαν νεκpό

Βόλτα με το Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε 17 λεπτά από τον έναν τερματικό στον άλλον – Όσα είδαμε

Θρήνoς για τη Μαρία – «Έσβησε» στα 49 της χρόνια