Σουβλάκι: Στα 4,30 ευρώ «πέταξε» η πίτα με γύρο σε ψητοπωλεία της Θεσσαλονίκης!

Σουβλάκι: Η τιμή του σκαρφάλωσε στα ύψη

Η τιμή από το αγαπημένο σε όλους σουβλάκι σχεδόν διπλασιάστηκε, φτάνοντας ακόμη και τα 4,30 ευρώ σε ψητοπωλεία της χώρας,

«Φτερά» έβγαλε το πιο δημοφιλές ελληνικό έδεσμα με την αύξηση των τιμών. Ένα σουβλάκι με γύρο στη Θεσσαλονίκη πωλείται, πλέον, πάνω από τα 4 ευρώ και οι επαγγελματίες του χώρου φοβούνται ότι οι πρώτες ύλες που «καλπάζουν», θα σπρώξουν ακόμα πιο ψηλά τις τιμές. Μαζί τους μίλησε για το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star η Ραλλιώ Λεπίδου. 

Για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στο σουβλάκι μιλούν οι επαγγελματίες

Η τιμή 4,30 ευρώ που κοστίζει ο γύρος στη Θεσσαλονίκη μοιάζει με απίστευτη και όμως αληθινή, ενώ όσοι προτιμούν το απλό σουβλάκι, θα πρέπει να υπολογίσουν 3,50 ευρώ για  το καθένα!

Επαγγελματίες του χώρου κάνουν λόγο για αυξήσεις που φτάνουν το 100% στις πρώτες ύλες. 

Το ηλιέλαιο πριν λίγες ημέρες το αγόραζαν 12 ευρώ το 10κιλο ενώ σήμερα το προμηθεύτηκαν με 35 ευρώ! Η πίτα από 70 λεπτά πήγε στα 90 λεπτά, το χοιρινό κρέας από 6 ευρώ  έφτασε τα 6, 90, ενώ το ρεύμα και το φυσικό αέριο διπλασιάστηκαν, καθώς κάποιος που πλήρωνε 1.000 ευρώ, σήμερα πληρώνει 2.000 ευρώ για το ηλεκτρικό, ενώ στο φυσικό αέριο από 200 ευρώ πληρώνει 500 ευρώ.

Σουβλάκι: Σε απόγνωση οι επαγγελματίες από τις αυξήσεις τιμών σε πρώτες ύλες

6.500 ψητοπωλεία και εστιατόρια δραστηριοποιούνται στον  νομό Θεσσαλονίκης και οι ιδιοκτήτες είναι σε απόγνωση. Στην ήδη μειωμένη αγοραστική δύναμη που οδηγεί σε πτώση της πελατείας που έχει αγγίξει το 60%, είναι αναγκασμένοι τώρα να ανεβάσουν τις τιμές στα ύψη και σε προϊόντα που μέχρι πρότινος ήταν ιδιαίτερα φτηνά.

Οι επαγγελματίες τρέμουν στην ιδέα πως οι πρωτόγνωρες αυτές αυξήσεις θα μειώσουν ακόμα περισσότερο την κατανάλωση.

Related posts

Θρήνος στο Ελληνικό τραγούδι: Νεκρός ο σπουδαιότερους και πιο αγαπημένος στιχουργός της χώρας

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Αντρέας – Το ανακοίνωσε ο Μπιμπίλας

Άσχημα νέα για όλους τους Έλληνες, θα μαγειρεύουν πλέον με σπορέλαιο – Έρχεται το «τέλος» για το ελαιόλαδο