Μεσόγειος: Αξιοποίησε με αυτοθυσία την ικανότητά του στο κολύμπι
Με πλώρη ένα καλύτερο αύριο… γεμάτα φουσκωτά φεύγουν γεμάτα με ανθρώπους που κυνηγούν ένα καλύτερο αύριο αλλά δυστυχώς οι φορές που τα πράγματα δεν πάνε καλά και τελικά ναυαγούν είναι αρκετές. Έτσι και αυτήν την φορά…
Παρά την απόγνωση και την ταλαιπωρία του, μετά τη βύθιση του σκάφους που μετέφερε τον ίδιο και δεκάδες άλλους από την Αφρική στη δική τους «γη της επαγγελίας», ένας 17χρονος κολύμπησε για να πιάσει και να σώσει ένα μωρό, από άλλο ένα ναυάγιο την περασμένη εβδομάδα στη Μεσόγειο, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι.
Τουλάχιστον 30 νεκροί από το ναυάγιο στην Μεσόγειο…
Όπως φαίνεται στο βίντεο από το γαλλικό Brut, ο 17χρονος, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, κολύμπησε για να σώσει το μωρό, το οποίο κρατούσε πάνω από το νερό, όταν έφτασε η ομάδα διάσωσης.
«Είμαι καλός στο κολύμπι και πήγα να σώσω ανθρώπους» ανέφερε ο 17χρονος, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, πλοίο των οποίων κατέφθασε στο σημείο του ναυαγίου για την περισυλλογή των ανθρώπων.
Ο Μισέλ Μπουνέλ, Γάλλος φωτορεπόρτερ που βρισκόταν στο πλοίο των ΓΧΣ, ανέφερε στο Brut πως, όταν έφτασαν στο σημείο, άκουσε τον έφηβο να φωνάζει «υπάρχει μωρό εδώ, υπάρχει μωρό».
Voici l'histoire tragique derrière la photo de ce nourrisson sauvé d'un naufrage en pleine mer Méditerranée.
Le photojournaliste @michaelbunel était à bord du bateau de @MSF_france sur place. Pour Brut, il raconte. pic.twitter.com/FhoFBSB2fuΗ είδηση της ημέρας— Brut FR (@brutofficiel) July 1, 2022
Η συγκλονιστική διάσωση μετά το ναυάγιο στην Μεσόγειο
Το πλήρωμα πέταξε στον νεαρό σωσίβιο για να τραβήξει εκείνον κι άλλον ένα διασωθέντα στο κατάστρωμα και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο τεσσάρων μηνών μωρό, το οποίο αρχικά δεν ανέπνεε.
Το φουσκωτό εντοπίστηκε μετά από εννέα ημέρες στη θάλασσα, σύμφωνα με την Safa Mselhi, εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών για τη Μετανάστευση. Μια έγκυος γυναίκα που κατέστη ανέφικτο να την επαναφέρουν, πέθανε στο κατάστρωμα του πλοίου διάσωσης.
Το Geo Barents των Γιατρών Χωρίς Σύνορα διέσωσε 71 ανθρώπους από το συγκεκριμένο ναυάγιο, εκ των οποίων κάποιοι είχαν εγκαύματα από καύσιμα – που προκαλούνται όταν το δέρμα έρχεται σε επαφή με πετρέλαιο που έχει αναμιχθεί με αλμυρό νερό.
Οι διασωθέντες έπρεπε να περιμένουν περίπου πέντε μέρες για να πατήσουν στεριά, οπότε και τους επιτράπηκε η αποβίβαση στον Τάραντα. Όλες αυτές τις μέρες ταξίδευαν με το νεκρό σώμα της εγκύου.
«Οι τραγωδίες στη θάλασσα εξακολουθούν να κοστίζουν χιλιάδες ζωές και αυτοί οι άνθρωποι πεθαίνουν στο κατώφλι της Ευρώπης μέσα σε απόλυτη σιγή και αδιαφορία από τα ευρωπαϊκά κράτη» κατήγγειλε ο Χουάν Ματίας Χιλ, εκπρόσωπος της ομάδας έρευνας και διάσωσης των ΓΧΣ.