Συγκλονίζει η υπόθεση αντιεμβολιάστριας στον Ευαγγελισμό: Αρνούνταν να διασωληνωθεί και πέθανε από κορωνοϊό

Ανεμβολίαστη: Η κατάσταση της υγείας της παρέμενε κρίσιμη, ωστόσο η ίδια επέμενε στον αρνητισμό

Ανεμβολίαστη: Επεισοδιακή ήταν η νοσηλεία 54χρονης γυναίκας στον Ευαγγελισμό. Η γυναίκα έχασε τη ζωή της, καθώς νικήθηκε από κορωνοϊό. Ακόμα και μέχρι την τελευταία στιγμή παρέμεινε αρνήτρια των εμβολίων, της πανδημίας και της διασωλήνωσης. Η 54χρονη γυναίκα, η οποία ήταν ανεμβολίαστη, νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό και είδε τους γιατρούς να συστήνουν την διασωλήνωσή της, καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε εξαιτίας και των υποκειμένων νοσημάτων που την ταλαιπωρούσαν.

Η διασωλήνωση θεωρείται μονόδρομος όταν ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα πέφτει κάτω από 80%-75% και ανάλογα με τη συνολική εικόνα και τα προβλήματα κάθε οργανισμού. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες το οξυγόνο της έπεσε τόσο χαμηλά που η διασωλήνωση κρίθηκε αναγκαία.

Παρά την σοβαρότητα της κατάστασής της η ίδια αρνήθηκε την διασωλήνωση ζητώντας μάλιστα από δικηγόρο να την εκπροσωπήσει και να μην επιτρέψει το ιατρικό προσωπικό να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Η ίδια μάλιστα με αναρτήσεις της στα social media καλούσε σε βοήθεια προκειμένου να αποφύγει την διασωλήνωση.

Η κατάσταση της υγείας της παρέμενε κρίσιμη, ωστόσο η ίδια επέμενε στον αρνητισμό

Το νοσοκομείο ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση, αφού η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη. Τελικώς αποφασίστηκε και προχώρησε η διασωλήνωση, ωστόσο η 54χρονη δεν τα κατάφερε χάνοντας την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Σε ερώτηση του protothema.gr σχετικά με το πότε κρίνεται απαραίτητη η διασωλήνωση ενός ασθενής απάντησε από πλευράς του διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κ. Δημήτρης Πιστόλας.

Όπως λέει ο ίδιος «στις περιπτώσεις που οι γιατροί κρίνουν αναγκαία την ιατρική πράξη της διασωλήνωσης, έχει διαπιστωθεί υποξυγοναιμία, δηλαδή πολύ χαμηλό επίπεδο οξυγόνου στον οργανισμό, ή σοβαρές ηλεκτρολυτικές διαταραχές. Και στις δυο περιπτώσεις, διαταράσσεται και το επίπεδο συνείδησης του ασθενή».

Λέει δε πως αυτός είναι και ο λόγος που κρίνεται πως ο ασθενής σε αυτή την κατάσταση δεν είναι σε θέση να αποφασίζει για τη θεραπεία του. Όπως λέει ο κ. Πιστόλας στο protothema.gr «γι΄ αυτό ζητείται η σύμφωνη γνώμη του οικείου του, και σε περίπτωση διαφωνίας και αυτού με τους ιατρούς, ζητείται η άδεια από τις εισαγγελικές αρχές ώστε να πραγματοποιηθεί η αναγκαία ιατρική πράξη».

Ανεμβολίαστη: Η ανάρτηση της 54χρονης από όταν βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στις 13 Αυγούστου

Στις 13 Αυγούστου η ίδια γυναίκα είχε δημοσιεύσει στα social media πως είναι θετική στον κορωνοϊό. Εξηγούσε τι της συνέστησαν οι γιατροί και εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις δυσκολίες που περνάει καθώς όπως γίνεται αντιληπτό αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και ένα κατοικίδιό της.

«Διπλό χτύπημα για εμάς σήμερα. Τον είμαι θετική και με την βούλα. Όχι ότι θα πεθάνουμε κιόλας αλλά ταλαιπωρία, γραφειοκρατία, ελαφρύ φαγητό και καραντίνα (το σεξ κομμένο). 2ο και πολύ πιο βαρύ και σημαντικό για μένα, το Ρεξακι δεν την παλεύει άλλο. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει γίνει αγγελούδι. Περνάμε τις τελευταίες μας στιγμές και δεν μπορώ να του δώσω το 100% όπως του αξίζει. Αχ βρε αγόρι μου, ας ζούσες εσύ κι εγώ περνάω 10 κοβιντ. Βάρυναν τα ματάκια σου ψυχή μου. Π@@ζωή. Τέλος».

Related posts

Αργούσε να γυρίσει πίσω και τελικά τον βρήκαν νεκpό

Βόλτα με το Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε 17 λεπτά από τον έναν τερματικό στον άλλον – Όσα είδαμε

Θρήνoς για τη Μαρία – «Έσβησε» στα 49 της χρόνια