Δωρεάν «ιδιαίτερα» για τους μαθητές: Υλικό για όλα τα μαθήματα βάζει «φρένο» στο φροντιστήριο
Αποκαλυπτικός εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή για το bullying, και την επιστροφή της πενθήμερης αποβολής, την ενισχυτική διδασκαλία και γενικότερα τις αλλαγές στα σχολεία το επόμενο διάστημα.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA, o υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε πως θα επιστρέψει η πενθήμερη αποβολή για υποθέσεις bullying στα σχολεία, κατ’ απαίτηση και των καθηγητών που μεγαλύτερη «γκάμα ποινών. Παράλληλα, τόνισε ότι θα επιστρέψει επίσης και ο διαχωρισμός με δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες.
Επιπλέον θα είναι ευκολότερο με τις αλλαγές που θα έρθουν, ο θύτης να αλλάξει σχολικό περιβάλλον. Για τις προσλήψεις στα σχολεία τόνισε πως στόχος του υπουργείου είναι σταδιακά οι αναπληρωτές να γίνουν μόνιμοι. Προανήγγειλε μεγάλες αλλαγές σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβρη. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία και η οποία θα προχωρήσει σε όλα τα μαθήματα. Για κάθε ώρα σχολικού μαθήματος, θα υπάρχουν ψηφιακές σημειώσεις που θα ανεβαίνουν στην πλατφόρμα και θα είναι δωρεάν για όλους. Το ψηφιακό σχολεία θα ξεκινήσει με μαθηματικά και γλώσσα για το γυμνάσιο.
Στόχος αυτού του ψηφιακού φροντιστηρίου, όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης είναι οι γονείς να μην δίνουν τόσο μεγάλα ποσά για φροντιστήρια και να εμπιστευτούν το νέο αυτό εγχείρημα.
«Η εποχή της ανομίας στα πανεπιστήμια έχει παρέλθει»
Ο κ. Πιερρακάκης σχολίασε για το εν λόγω περιστατικό: «Είναι ένα περιστατικό που έγινε προ μηνών δεν έγινε τις τελευταίες ημέρες. Υπάρχει ένα αντιδραστήρας για πειράματα σε υπό κρίσιμη κατάσταση, μην φανταστείτε ότι είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει έκρηξη ή διαρροή ραδιενέργειας. Έγινε παραβίαση ενός λουκέτου από κάποιους πριν από λίγους μήνες, αλλά ο χώρος είναι πολύ καλά φυλασσόμενος με συναγερμούς». Και τόνισε «η πολιτεία και η αστυνομία παρεμβαίνει όπου και όποτε χρειαστεί. Η εποχή της ανομίας χωρίς συνέπειες στα πανεπιστήμια έχει τελειώσει».
Για τις καταλήψεις που έγιναν στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια και την συνέπεια που είχαν στην εξεταστική περίοδο διευκρίνισε ο υπουργός Παιδείας ότι το «95% των τμημάτων των ελληνικών πανεπιστήμιων η εξεταστική έγινε είτε με ψηφιακά μέσα είτε κανονικά».
Όσον αφορά την παρέμβαση των αστυνομικών σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε: «Το κρίσιμο δεν είναι αν παρεμβαίνει η πανεπιστημιακή αστυνομία ή αστυνομία, αλλά το ότι βλέπουμε κάτι που δεν συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια, γιατί ήταν ταμπού. Και νομίζω αυτό ακριβώς είναι και που η κοινωνία ζητά κι αυτό εντέλει θα διαφυλάξει και το ελληνικό πανεπιστήμιο από όλους αυτούς που επί τοις πράγμασι το επιβουλεύονται».