«Έβγαλαν ντελάλη» για το χιόνι τα Μερομήνια: «Σημείο αναφοράς η παρέλαση…»

by Maria Giannoutsou
«Έβγαλαν ντελάλη» για το χιόνι τα Μερομήνια: «Σημείο αναφοράς η παρέλαση…»

«Έβγαλαν ντελάλη» για το χιόνι τα Μερομήνια: «Σημείο αναφοράς η παρέλαση…»

Μερομήνια 2024-2025: Τα μερομήνια αποτελούν μια αρχαία μέθοδο πρόβλεψης του καιρού, βασιζόμενη στις πρώτες δώδεκα ημέρες του Αυγούστου.

Αυτές οι ημέρες λειτουργούν ως σημεία αναφοράς για την πρόβλεψη καιρού των επόμενων μηνών από ειδικούς στον τομέα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έχουν ήδη ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα, ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας παρουσιάζει τις προβλέψεις από τον Σεπτέμβριο του 2024 έως και τον Μάρτιο του 2025. Σύμφωνα με αυτές, ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι πιο κρύος σε σύγκριση με πέρυσι, με περισσότερες βροχοπτώσεις.

Δείτε επίσης: ‘Εκτακτη προειδοποίηση από τον Θοδωρή Κολυδά για την κακοκαιρία: «Άστατος καιρός – Σε αυτές τις περιοχές θα βρέξει»

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους και συνεργάτες που συνέβαλαν στη συλλογή δεδομένων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να επιτευχθεί εθνική κάλυψη των εκτιμήσεων. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα μερομήνια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο χωρίς υπογραφή και προέλευση, καθώς ενδέχεται να περιέχουν λανθασμένες πληροφορίες.

Εγώ συνεχίζω την παράδοση 33 ετών αναρτώντας τις παρατηρήσεις μου, παλιότερα στις εφημερίδες και τώρα στο διαδίκτυο. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στα “Μερομήνια” για σοβαρή προστασία ζωής ή περιουσίας, καθώς αποτελούν εκτιμήσεις.

Ωστόσο, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τις προβλέψεις από τα επιστημονικά προγνωστικά μοντέλα για άμεσες και ακριβείς καιρικές εξελίξεις. Εύχομαι ο καιρός φέτος να εξελιχθεί ομαλά και χωρίς καταστροφές. Εύχομαι σε όλους έναν υπέροχο χειμώνα», ανέφερε.

Αναλυτικά τα μερομήνια ανά μήνα
Σεπτέμβριος 2024: Σε κανονικά επίπεδα κυμαίνεται η θερμοκρασία, ενώ οι βροχοπτώσεις είναι λιγότερες από το συνηθισμένο για την εποχή.

Οκτώβριος 2024: Σημαντικές βροχοπτώσεις, μερικές φορές υπερβαίνουν τα συνηθισμένα επίπεδα, με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ θα έρθουν και τα πρώτα χιόνια ακόμα και στην Αττική.

Νοέμβριος 2024: Χειμωνιάτικο σκηνικό από το δεύτερο μισό με αρκετές βροχοπτώσεις.

Δεκέμβριος 2024:Ο καιρός είναι βροχερός, ενώ στα ορεινά πέφτει χιόνι, συνοδευόμενος από ήπιες θερμοκρασίες για την εποχή.

Ιανουάριος 2025: Ο μήνας θα είναι σχετικά ήπιος, με λιγότερες βροχές, αλλά στις αρχές θα παρουσιάσει πιο χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά.

Φεβρουάριος 2025: Η ψυχρότητα και το χιόνι αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Μάρτιος 2025: Διχασμένο, με έντονες χειμερινές πινελιές στο δεύτερο μισό.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τους έκανε να τρέμουν ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Ηλιοφάνεια επικρατεί αύριο (04/09) στη χώρα με εξαίρεση την…»

Στα «τάρταρα» η Χριστίνα Ρήγου: «Η αστάθεια θα επιμείνει και θα εξαπλωθεί…»

Προτεινόμενα