Βλάπτουν σοβαρά την υγεία: 10 πράγματα που κάνουμε καθημερινά και προκαλούν ζημιά στο σπίτι και στον οργανισμό μας

Οικιακές δουλείες: Τι κάνουμε καθημερινά και βλάπτει την υγεία μας

Αδιαμφισβήτητα όλοι μας κάνουμε λάθη στην καθαριότητα και στις οικιακές δουλειές, όμως κάποιες φορές ενδεχομένως να βλάπτουμε ακόμα και την υγεία μας. Παρακάτω παρουσιάζονται τα πράγματα που κάνουμε καθημερινά και βλάπτουν το σπίτι μας αλλά και την υγεία μας χωρίς μάλιστα να το καταλαβαίνουμε.

Τα πράγματα που κάνουμε καθημερινά κια βλάπτουν την υγεία μας

Σκούπισμα πατώματος

Για πολλούς το σκούπισμα του πατώματος είναι μια γρήγορη μέθοδος. Όμως, στην πραγματικότητα, δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί αποτελεσματικό καθώς δεν αφαιρεί ούτε το 1/10 της βρωμιάς στο σπίτι σας.

Σωματίδια σκόνης ανεβαίνουν στον αέρα και κάθονται στα έπιπλα σας, ενώ άλλα μικρά σωματίδια καλύπτουν τους αρμούς του δαπέδου. Το καλύτερο είναι να καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα ώστε το σπίτι σας να παραμείνει καθαρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Χρήση πλαστικής σανίδας κοπής αντί ξύλινης

Υπάρχει ένας μύθος ότι οι πλαστικές σανίδες κοπής είναι πιο υγιεινές από τις ξύλινες αλλά δεν είναι απολύτως αληθές. Παρά το γεγονός ότι το ξύλο είναι πορώδες και απορροφά πραγματικά τα βακτήρια, είναι επίσης ένα καταστροφικό και επιθετικό περιβάλλον για αυτά.

Ταυτόχρονα, οι πλαστικές σανίδες κοπής είναι ασφαλείς μέχρι τη στιγμή που θα δείτε τις πρώτες γρατσουνιές. Το συνθετικό υλικό χρησιμεύει ως έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια και ακόμη και η απολύμανση δεν θα είναι σε θέση να τα εξαλείψει εντελώς.

Πλύσιμο σανίδας κοπής με υγρό πιάτων

Το απορρυπαντικό πιάτων αφαιρεί αποτελεσματικά τα υπολείμματα τροφίμων από τις σανίδες κοπής. Αλλά οι γρατσουνιές και τα κοψίματα στις σανίδες περιέχουν επίσης μικροσκοπικά υπολείμματα τροφίμων που δεν είναι ορατά στο μάτι.

Αφού απορροφήσουν το διάλυμα σαπουνιού, θα το μεταφέρουν σε οποιοδήποτε άλλο φαγητό που θα τεμαχιστεί στη σανιδά. Είναι καλύτερα να τις απολυμάνετε με υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Τα λάθη που πραγματοποιούμε στην καθημερινότητά μας

Ρίξιμο αλεσμένου καφέ και νερού από βράσιμο ζυμαρικών / ρυζιού στο νεροχύτη

Οι κόκκοι του καφέ που χύνονται στο νεροχύτη προκαλούν συχνά φράξιμο της αποχέτευσης καθώς κολλούν στις λιπαρές εναποθέσεις στους σωλήνες και σχηματίζουν ένα είδος φραγμού.

Το ίδιο συμβαίνει και με το νερό που απομένει μετά το βράσιμο ζυμαρικών ή ρυζιού. Το κολλώδες υγρό κάθεται γρήγορα στα εσωτερικά τοιχώματα των σωλήνων, αλλά διαλύεται αργά, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο φραξίματος της αποχέτευσης.

Φτιάχνετε το κρεβάτι σας αμέσως μετά το ξύπνημα

Αυτό μπορεί να ενθουσιάσει εκείνους που θεωρούν ότι το να φτιάχνουν το κρεβάτι τους το πρωί είναι πραγματικό βασανιστήριο. Κάθε κρεβάτι έχει ακάρεα σκόνης που είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί και τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος.

Η ζέστη και η υγρασία είναι ιδανικό περιβάλλον για αυτά. Όταν φτιάχνετε το κρεβάτι αμέσως μόλις σηκωθείτε, δημιουργεί την τέλεια ατμόσφαιρα για αυτά. Αργότερα, αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, όπως βρογχικό άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα και επιπεφυκίτιδα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να αφήσετε το κρεβάτι να αεριστεί.

Αφήνετε συνεχώς τις κουρτίνες ανοιχτές

Εάν θέλετε τα έπιπλα και τα παρκέ δάπεδα σας να διαρκέσουν για όσο το δυνατόν περισσότερο, φροντίστε να κλείσετε τις κουρτίνες ή τις περσίδες σας κατά τις ζεστές ώρες της ημέρας.

Λόγω των ακτίνων UV, τα έπιπλα και τα ξύλινα πατώματα μπορούν γρήγορα να λεκιάσουν και να αποχρωματιστούν.

Απορροφητικές πετσέτες χεριών στο μπάνιο

Οι απορροφητικές πετσέτες που κρέμονται στο μπάνιο μπορούν να γίνουν έδαφος αναπαραγωγής για μούχλα και βακτήρια λόγω της υγρασίας, της ζέστης και του οξυγόνου.

Για να μην βλάψετε το δέρμα σας, είναι απαραίτητο να αλλάζετε πετσέτες κάθε 2 ημέρες. Και μην ξεχάσετε να τις στεγνώσετε σωστά. Η καλύτερη επιλογή είναι να τις αντικαταστήσετε με χειροπετσέτες.

Βάζετε τη βούρτσα τουαλέτας στη θήκη αμέσως μετά τον καθαρισμό

Εάν βάλετε τη βούρτσα τουαλέτας στη θήκη αμέσως μετά τη χρήση της, τα μικρόβια από την τουαλέτα θα μπουν στη θήκη και θα αρχίσουν να αναπαράγονται.

Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό, συνιστάται να κρεμάσετε τη βούρτσα πάνω από τη λεκάνη για λίγο, έτσι ώστε να φύγει η επιπλέον υγρασία.

Ρίχνετε φύλλα τσαγιού στην τουαλέτα

Δεν είναι καλή ιδέα να πετάξετε τα φύλλα τσαγιού στην τουαλέτα.

Εάν συνεχίζετε να το κάνετε τακτικά, η επιφάνεια της λεκάνη σας θα γίνει σκούρο καφέ λόγω των τανινών στο τσάι. Μετά θα είναι αρκετά δύσκολο να επαναφέρετε την αρχική λευκότητα.

Ψεκασμός καθαριστικών απορρυπαντικών απευθείας στις επιφάνειες

Ο ψεκασμός καθαριστικών απευθείας στην επιφάνεια των επίπλων και του γυαλιού δημιουργεί μια λεπτή μεμβράνη που δεν είναι ορατή στο μάτι.

Μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να κατακρατεί τη σκόνη και τη βρωμιά ακόμη περισσότερο. Ο σωστός τρόπος είναι να βάλετε πρώτα το καθαριστικό σε κουρέλι ή σφουγγάρι.

Related posts

Είναι γεμάτη τατουάζ και δεν της φαίνεται: Η Παπουτσάκη ανέβασε φώτο με μπικίνι κ όλοι μετράνε τατουάζ

26 χρόνια μετά, πραγματικό μοντέλο: Έτσι είναι σήμερα η τηλεοπτική κόρη του Πάνου Μιχαλόπουλου

Σαν αρχαία Ελληνίδα θεά: Η Άντζελα Γκερέκου εμφανίστηκε με αuτό το φόρεμα κι όλοι χάζευαν εκείνη