Αυτός είναι ο σωστός τρόπος: Τόσο καιρό καθαρίζαμε λάθος τα μανταρίνια

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος: Πως να καθαρίσετε σωστά τα μανταρίνια

Η μανταρινιά είναι ένα εσπεριδοειδή δέντρο που από εκεί παίρνουμε τους καρπούς της, τα μανταρίνια. Μαζί με τα πορτοκάλια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα εσπεριδοειδή φρούτα πολλών ανθρώπων. Ωστόσο οι πιο πολλοί κάνουν λάθος στον τρόπο που το ξεφλουζίζουν ενώ ο σωστός τρόπος είναι πανέυκολος.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες εσπεριδοειδών: η ομάδα των φτωχών σε καροτενοειδή που συμπεριλαμβάνει τα γκρέιπφρουτ, τα λεμόνια και τα limes, η ομάδα που είναι πλούσια σε βιολαξανθίνη που συμπεριλαμβάνει τα πορτοκάλια και η ομάδα που είναι πλούσια σε β-κρυπτοξανθίνη, με κύριο εκπρόσωπο τα μανταρίνια.

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες μανταρινιών με τις πιο γνωστές να είναι: το συνηθισμένο μανταρίνι ή αλλιώς C. reticulata Blanco, το Satsuma μανταρίνι ή αλλιώς C. mishiu Marcovitch στην Ιαπωνία, η κλημεντίνη ή αλλιώς C. Clementina Hort. ex. Tan και οι υβριδικές ποικιλίες μανταρινιών.

Τα κυριότερα σάκχαρα που θα βρεις στο μανταρίνι είναι η γλυκόζη, η φρουκτόζη και η σουκρόζη, με κυριότερο οξύ το κιτρικό που συμβάλλει στην ολική οξύτητα κατά 85 – 90%.

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος ξεφλουδίσματος

Κόβουμε μία λεπτή φέτα φλούδας από την κορυφή του μανταρινιού, αφαιρούμε μία φέτα, βγάζουμε μαλακά την φλούδα από το υπόλοιπο φρούτο κι έχουμε ένα μανταρίνι σε λωρίδα, έτοιμο για φάγωμα.

Related posts

Το βράδυ των Χριστουγέννων γονάτισε μπροστά στο εικονοστάσι, πες ψιθυριστά αυτή την προσευχή και θα νιώσεις το… θαύμα Του

Έμειναν με ανοιχτό το στόμα: “Δίδαξε” τσιφτετέλι η Μαρία Μπεκατώρου, σείστηκε το στούντιο με τις φιγούρες της

«Όσκαρ στην Κοραλία Καράντη»: Ανατρίχιασε όλη η Ελλάδα με το συγκλονιστικό φινάλε του Famagusta