Άγνωστος ξένος τουρίστας έχτισε εντυπωσιακό Παρθενώνα στην άμμο

Παρθενώνας στην άμμο: Τον έχτισε άγνωστος ξένος τουρίστας

Παρθενώνας στην άμμο: Εντυπωσιακές εικόνες που κόβουν την ανάσα, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και απεικονίζουν τον Παρθενώνα μας χτισμένο από κόκκους άμμου. Η φοβερή εικόνα τραβήχτηκε στην παραλία Μαρτσέλο της Πάρου και παρουσιάζει ένα αληθινό έργο τέχνης.

Προς το παρόν, ο δημιουργός του φοβερού έργου είναι αγνώστου ταυτότητας. Κυκλοφορούν φήμες, ότι ο καλλιτέχνης είναι Γερμανός τουρίστας, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι ο δημιουργός είναι Ιταλός, μιας και εικονίζεται ένα αρχαιοελληνικό κτίριο που μοιάζει με τον Παρθενώνα και ένα δεύτερο κτίριο που μοιάζει με το Κολοσσαίο.

Η φωτογραφία έχει ήδη χιλιάδες κοινοποιήσεις στο διαδίκτυο, αφού είναι ένα εντυπωσιακό έργο. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που φωτογραφίες με «κάστρα» στην άμμο εντυπωσιάζουν.

Κατά καιρούς κυκλοφορούν μοναδικές κατασκευές από ταλαντούχους καλλιτέχνες που χτίζουν εφήμερα παλάτια. Με μια απλή αναζήτηση μπορεί να βρει κανείς και οδηγίες για το πώς να χτίσει εντυπωσιακούς πύργους στην άμμο, αν και μάλλον πρώτα χρειάζεται ταλέντο, το οποίο δεν διδάσκεται.

Σύμφωνα με αυτές: Αρχικά πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο σημείο, που να είναι κοντά στο νερό, αλλά να μην κινδυνεύει να διαλυθεί από αυτό. Ο χώρος πρέπει να οριοθετηθεί και «πατηθεί», ώστε να είναι επίπεδος. Στη συνέχεια χρειάζεται μεγάλη ποσότητα άμμου που θα γίνει ένας άμορφος πύργος και θα αποτελέσει τη βάση του έργου. Έπειτα, με σπάτουλες ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα γίνονται οι λεπτομέρειες. Σημαντική συμβουλή είναι να κρατιέται το γλυπτό, βρεγμένο, ώστε να μη διαλύεται. Για το λόγο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδικό μπουκάλι- ψεκαστήρι.

Δείτε εικόνες από περισσότερα έργα τέχνης σαν αυτό του Παρθενώνα, χτισμένα με κόκκους άμμου

Related posts

Ξεσπά ο Νίκος Μπάρκουλης: «Ρε πάτε καλά; Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να είσαι τεμπέλης»

Τραϊάνα… είχαμε: Η Παπαρίζου «έκοψε» την Ανανία από το The Voice κι εκείνη άρχισε το κράξιμο

Η μικρή στρογγυλή τρύπα του νυχοκόπτη έχει μια ειδική χρήση εδώ και χρόνια που λίγοι γνωρίζουν