Αληθινή ιστορία: Άντρας ξυρίζει το κεφάλι της γυναίκας του που πάσχει από καρκίνο
Ο Kelsey Johnson ξύρισε το κεφάλι της γυναίκας του, η οποία ακούει στο όνομα Charlie και ο φωτογράφος Mandy Parks απαθανάτισε τον πόνο της γυναίκας, η οποία πρόκειται να δώσει τη δική της μάχη, με τον καρκίνο.
Η ανάρτησή της φωτογράφου έχει προκαλέσει ένα μικρό χαμό, με την καλή έννοια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο στέλνουν ευχές στο ζευγάρι, το οποίο περνά δύσκολες στιγμές, λόγω τις κατάστασης της υγείας της συζύγου.
Η απώλεια των μαλλιών έχει να κάνει με τη χημειοθεραπεία, η οποία στοχεύει σε υγιή και σε καρκινικά κύτταρα. Η οργάνωση breastcancer.org, αναφέρει: «Οι θύλακες των τριχών είναι γεμάτοι με μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία που παράγουν τα μαλλιά, είναι μερικά από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα κύτταρα του σώματος. Εάν δεν βρίσκεστε σε θεραπεία καρκίνου, οι θύλακες των τριχών σας χωρίζονται κάθε 23 έως 72 ώρες. Αλλά καθώς η χημειοθεραπεία δρα στα καρκινικά κύτταρα, καταστρέφει επίσης τα κύτταρα των τριχών. Μέσα σε λίγες εβδομάδες από την έναρξη της χημειοθεραπείας, μπορεί να χάσετε μερικά ή όλα τα μαλλιά σας».
Οι ασθενείς που προχωρούν σε χημειοθεραπεία μπορούν να βιώνουν καθημερινά και σταδιακά την απώλεια των μαλλιών της κεφαλής τους.
Αυτό συμβαίνει, διότι κάποια φάρμακα επηρεάζουν τα μαλλιά. Πέρα από αυτό, όμως, είναι υπεύθυνα και για την απώλεια των φρυδιών, των βλεφαρίδων, των ηβικών τριχών. Επίσης, φέρουν ευθύνη για την τριχοφυΐα στα πόδια, τα χέρια, αλλά και τις μασχάλες.
Κάποιοι ασθενείς που ξεκινούν να κάνουν χημειοθεραπείες θέλουν να κόψουν τα μαλλιά τους. Αυτό γίνεται για να διευκολύνουν τη μετάβαση. Αυτό είναι δύσκολο, διότι οι γυναίκες θεωρούν πως εκείνη την περίοδο είναι λιγότερο ελκυστικές.
Στην περίπτωση του Kelsey και της Charlie είναι βέβαιο πως η οικειότητα που έχουν αναπτύξει, είναι ιδιαίτερη. Πρόκειται για μια απόδειξη ότι τα ζευγάρια δεν ενδιαφέρονται για την εξωτερική, αλλά για την εσωτερική εμφάνιση του συντρόφου τους.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μία στις οκτώ γυναίκες αναπτύσσουν επιθετικό καρκίνο του μαστού. Δηλαδή, περίπου το 12% του συνόλου των γυναικών. Αυτές ανέρχονται σε 268.600 περιπτώσεις για το 2019. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και 62.930 περιπτώσεις μη επεμβατικού καρκίνου του μαστού. Έτσι, οι εξετάσεις που θα υποβληθούν, οι συγκεκριμένες γυναίκες, αλλά και η φροντίδα τους, είναι ιδιαίτερη.