Αμαλιάδα: Στο ένα νεκpό βρέφος ο «θύμος αδένας είχε εικόνα έναστρου ουρανού» – Ομοιότητα με την Πάτρα

by Ioanna Themistocleous
Αμαλιάδα: Στο ένα νεκpό βρέφος ο «θύμος αδένας είχε εικόνα έναστρου ουρανού» – Ομοιότητα με την Πάτρα

Όπως αναφέρθηκε δείχνει υποξία το εύρημα στον θύμο αδένα του δεύτερου μωρού της Ειρήνης.

Μια νέα παράμετρος για τον θάνατο ενός εκ των παιδιών στην υπόθεση της Αμαλιάδας ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Πηγές που επικαλέστηκε το Mega από την παθολογοανατομική έκθεση αναφέρουν ότι στον θάνατο της Μαρίας Φρειδερίκης ο «θύμος αδένας είχε την εικόνα έναστρου ουρανού».

Η έκθεση ανέφερε ότι «αφορά εύρημα και δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί με μόνο αυτό».

Ωστόσο, όπως ανέφερε το Mega, δείχνει υποξία το εύρημα στο θύμο αδένα του δεύτερου μωρού της Ειρήνης.

Ίδια περιγραφή, όπως ανέφερε η εκπομπή του Mega, είχε υπάρξει για το ένα από τα παιδιά στην υπόθεση της Πάτρας.

Ειδικότερα, για τον θάνατο της μικρής Ίριδας το 2021, που πέθανε στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, και για τον θάνατο αυτό κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή για τα ευρήματα στον θύμο αδένα που έδειξαν υποξία στο δεύτερο μωρό της Ειρήνης είπε:

«Πρέπει να διερευνηθεί εάν υπήρχε ανάλογο και στα άλλα παιδιά».

Συνάντηση αστυνομικών με δικαστικούς λειτουργούς

Για το θάνατο το 2023 μέσα στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία», σύμφωνα με το Mega, υπάρχει στενή συνεργασία αστυνομικών με δικαστικούς λειτουργούς.

Αναφέρθηκε ότι παρουσίαζε επιληπτικές κρίσεις και προβλήματα αναπνοής, που μπορεί να προέρχονται από πρόβλημα στο κέντρο αναπνοής.

Πώς πέθανε η Μαρία-Φρειδερίκη

Η Μαρία – Φρειδερίκη κατέληξε στις 17 Οκτωβρίου 2023 στο νοσοκομείο Αγία Σοφία. Ο θάνατος του βρέφους ήταν αιφνίδιος, ενώ σημειώνεται πως είχε ιστορικό επιληψίας.

Όταν το βρέφος ήταν 26 ημερών, στις 14 Σεπτεμβρίου 2023, η 24χρονη το μετέφερε με ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αμαλιάδας με σύμπτωμα την απώλεια αισθήσεων και στη συνέχεια το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

«Επεισόδιο με χαλαρότητα κορμού και κυάνωση προσώπου» ανέφερε η περιγραφή των γιατρών στην σύσταση για εντατική.

«Στις 14 Σεπτεμβρίου στο σπίτι το βράδυ, η 26 ημερών κόρη μου έχασε τις αισθήσεις της. Κάλεσα ασθενοφόρο. Ήρθε σε 10 λεπτά, η μικρή είχε επανέλθει. Πήγαμε στο Κέντρο υγείας Αχαΐας, εξετάστηκε και είχε καλό οξυγόνο και αντιδρούσε φυσιολογικά. Θεώρησαν απαραίτητο να πάει στο Καραμανδάνειο για περαιτέρω εξετάσεις λόγω αυτού που έπαθε και ήταν νεογέννητο. Στο Καραμανδάνειο φτάσαμε με ασθενοφόρο, την εξέτασαν, ήταν όλα φυσιολογικά, έκαναν παρακέντηση. Μου είπαν πρέπει να μπει εντατική λόγω ότι είναι νεογέννητο. Στις 17 Σεπτεμβρίου λόγω κάποιου αιματώματος στα μάτια με εξέταση οφθαλμιάτρου μου είπαν ότι πρέπει να πάμε Παίδων Αγία Σοφία», είχε αναφέρει η μητέρα του βρέφους.

Το τελευταίο επεισόδιο

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, το βρέφος εμφάνισε τρία επεισόδια επιληψίας, με το τελευταίο να είναι και το μοιραίο για τη ζωή του.

Το παιδί κατέληξε ώρα 3:58, με τους γιατρούς να σημειώνουν πως το βρέφος ήταν απνοϊκό, άσφυγμο, χωρίς περιφερειακή κυκλοφορία και χωρίς μυϊκό τόνο.

«Βρισκόμουν στο γραφείο ιατρών και ενημερώθηκα από το νοσηλευτικό προσωπικό ότι το βρέφος παρουσίασε επεισόδιο απώλειας συνείδησης αιφνιδίως. Η μητέρα ειδοποίησε το νοσηλευτικό προσωπικό μόλις χτύπησε το μόνιτορ στο οποίο ήταν συνδεδεμένο το βρέφος. Διαπίστωσα ότι το βρέφος ήταν απνοϊκό, άσφυγμο, χωρίς περιφερειακή κυκλοφορία, χωρίς μυϊκό τόνο και με κόρες σε μέση θέση. Αμέσως, ενημερώθηκαν η εφημερεύουσα επιμελήτρια της κλινικής και ο ειδικευόμενος ιατρός που εφημέρευε. Ξεκίνησαν άμεσα ΚΑΡΠΑ», ανέφερε ειδικευόμενη γιατρός για το συγκεκριμένο επεισόδιο της μικρής Μαρίας – Φρειδερίκης.

Προτεινόμενα