Αμύθητα πλούτη, τεράστια αξία: Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε την πιο εξωπραγματική συλλογή κοσμημάτων στον κόσμο

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η συλλογή κοσμημάτων της αξίας δεκάδων εκατομμυρίων

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της βασίλισσας της Αγγλίας είναι η πρόσβαση σε μερικά από τα πιο θαυμάσια κοσμήματα στον κόσμο. Η βρετανική μοναρχία υπάρχει πάνω από 1.200 χρόνια και έτσι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Αυτού Μεγαλειότητα έχει ήδη συγκεντρώσει αρκετές συλλογές κοσμημάτων.

Η κοσμηματοθήκη της περιέχει ανεκτίμητα κομμάτια από κληρονομιές και αντικείμενα ειδικά κατασκευασμένα γι ‘αυτήν. Η βασίλισσα Ελισάβετ φοράει περισσότερα από ένα στέμμα, μαζί με τα δικά τους σετ με περιδέραια και σκουλαρίκια. Αναμιγνύει και ταιριάζει τα κοσμήματά της όπως θέλει. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει σαν τη βασίλισσα της Αγγλίας!

Αναλυτικά τα πιο ακριβά κοσμήματα της Βασίλισσας Ελισάβετ

Η αυτοκρατορική κορώνα 

Αυτό είναι το στέμμα που φορούσε κατά τη διάρκεια της στέψης της. Είναι 177 ετών και αρχικά κατασκευάστηκε για τη στέψη του πατέρα της, του βασιλιά Γεώργιου ΣΤ΄το 1937. Η κορώνα έχει περισσότερα από 2000 διαμάντια πάνω σε ασήμι. Οι χρωματιστές πέτρες, τα 269 μαργαριτάρια, τα 11 σμαράγδια και τα 17 ζαφείρια, είναι τοποθετημένα σε χρυσαφένιες βάσεις. Έχει το τέταρτο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο, το “Cullinan Diamond.”

Βιρμανικά ρουμπίνια

Ο λαός της Βιρμανίας έδωσε στην τότε Πριγκίπισσα Ελισάβετ μια τιάρα φτιαγμένη από ρουμπίνια για το γάμο της.

Η τιάρα της Μεγάλης Δούκισσας του Βλαντιμίρ της Ρωσίας 

Αυτή η τιάρα από διαμάντια και μαργαριτάρια φορέθηκε από την μεγάλη δούκισσα του Βλαντιμίρ στο ρωσικό βασιλικό δικαστήριο. Αφέθηκε πίσω μετά την επανάσταση και εισήχθη λαθραία από έναν βρετανό πράκτορα για να χρησιμοποιηθεί και πάλι από την Μεγάλη Δούκισσα. Μετά το θάνατό της, η τιάρα αγοράστηκε από τη βασίλισσα Μαίρη, από την οποία η Ελισάβετ κληρονόμησε την τιάρα. Αργότερα άλλαξε, έτσι ώστε τα σμαραγδένια κομμάτια να αντικαταστήσουν τα μαργαριτάρια.

Το ιαπωνικό μαργαριταρένιο περιλαίμιο

Έχει τέσσερις σειρές από μαργαριτάρια με ένα διαμαντένιο κόσμημα στο κέντρο. Δημιουργήθηκε από τα καλύτερα καλλιεργημένα μαργαριτάρια που έλαβε η βασίλισσα από την ιαπωνική κυβέρνηση. Άφησε επίσης την Πριγκίπισσα Νταϊάνα και την Κέιτ, τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ, να φορέσουν το κόσμημα.

Το σετ από αμέθυστο

Η βασίλισσα χρησιμοποιεί συχνά την καρφίτσα χωρίς το μενταγιόν, η οποία έχει εξαγωνικό σχήμα από αμέθυστο που περιβάλλεται από διαμάντια. Ο αρχικός ιδιοκτήτης ήταν η μητέρα της Βασίλισσας Βικτωρίας, της Δούκισσας του Κεντ. Το σετ περιέχει τρεις καρφίτσες, ένα κολιέ, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και ένα ζευγάρι χτένες για τα μαλλιά. Η βασίλισσα χρησιμοποιεί σπάνια ολόκληρο το σύνολο μαζί.

Η βραζιλιάνικη τιάρα από ακουαμαρίνα

Το εκπληκτικό κολιέ και τα σκουλαρίκια από γαλαζοπράσινη ακουαμαρίνα και διαμάντια δόθηκαν στη βασίλισσα από τον Πρόεδρο της Βραζιλίας για τη στέψη της. Το 1958, η κυβέρνηση της Βραζιλίας πρόσθεσε ένα ταιριαστό βραχιόλι και μια καρφίτσα. Έτσι η βασίλισσα έφτιαξε μια τιάρα από τον Garrard για να ολοκληρώσει το σετ.

Η τιάρα των κοριτσιών της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας 

Δόθηκε ως δώρο στην τότε Πριγκίπισσα Μαίρη, η οποία παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Γεώργιο όταν ο αρραβωνιαστικός της, ο αδελφός του Τζωρτζ Άλμπερτ Βίκτωρ, πέθανε από τη γρίπη. Της δόθηκε από μια επιτροπή γυναικών γνωστών ως «τα κορίτσια της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας», που μάζεψαν χρήματα για να αγοράσουν μια τιάρα διαμαντιών που ήταν σε ασήμι και χρυσό και ολοκληρώθηκε με ένα σύνολο ανατολικών μαργαριταριών. Αργότερα μεταβλήθηκε από τον Garrard, με τα μαργαριτάρια να αντικαθίστανται από διαμάντια. Έγινε μία από τις αγαπημένες τιάρες της Βασίλισσας Ελισάβετ Β ‘.

Η Ρωσική τιάρα

Επίσης γνωστή ως “Kokoshnik” τιάρα, η βασίλισσα την φορούσε στο γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Αποτελείται από σχεδόν 400 διαμάντια σε λευκό και κίτρινο χρυσό. Ήταν αρχικά δώρο στην Αλεξάνδρα, Πριγκίπισσα της Ουαλίας, για την 25η επέτειο του γάμου της το 1888.

Το βικτοριανό σετ από ζαφείρια και διαμάντια

Η τιάρα ήταν ένα γαμήλιο δώρο από τον πατέρα της Γεώργιο ΣΤ’. Το σετ ξεκίνησε ως κολιέ και σκουλαρίκια του 19ου αιώνα, τα οποία αγόρασε ο βασιλιάς στο Carrington & Co.

Related posts

Το βράδυ των Χριστουγέννων γονάτισε μπροστά στο εικονοστάσι, πες ψιθυριστά αυτή την προσευχή και θα νιώσεις το… θαύμα Του

Έμειναν με ανοιχτό το στόμα: “Δίδαξε” τσιφτετέλι η Μαρία Μπεκατώρου, σείστηκε το στούντιο με τις φιγούρες της

«Όσκαρ στην Κοραλία Καράντη»: Ανατρίχιασε όλη η Ελλάδα με το συγκλονιστικό φινάλε του Famagusta