Αντικολλητικά σκεύη: Αυτός είναι ο έξυπνος τρόπος με μαγειρική σόδα και ένα υλικό για αστράφτουν από καθαριότητα

Αντικολλητικά σκεύη: Το κόλπο που θα τα κάνουν σαν καινούργια

Τα υπολείμματα φαγητού δεν μένουν μόνο στα κανονικά σκεύη αλλά ακόμα και στα αντικολλητικά. Αυτό μπορεί να μας ταλαιπωρεί στο πλύσιμο. Όμως υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος που θα σας κάνει την ζωή πιο εύκολη.

Υπάρχει ένα κόλπο για να το καθαρίσετε χωρίς να το τρίψετε και να το γρατζουνίσετε. Θα χρειαστείτε την αγαπημένη μαγειρική σόδα και λίγο χαρτί κουζίνας.

Ο έξυπνος τρόπος για να καθαρίσετε τα αντικολλητικά σκεύη

Αφού το καθαρίσετε από υπολείμματα φαγητού, βρέξτε το χαρτί κουζίνας με ζεστό νερό και απλώστε το στην επιφάνεια του ταψιού. Αφήστε το για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λίπη.

Έπειτα αναμείξτε σόδα με νερό και την πάστα που θα προκύψει, απλώστε την στην επιφάνεια του ταψιού. Αφήστε μερικά λεπτά να δράσει και περάστε το ταψί με το σφουγγάρι (προσοχή όχι από την πλευρά που έχει το σύρμα), αφού έχετε ρίξει υγρό πιάτων.

Μπορεί η μαγειρική σόδα να είναι ένα θαυματουργό υλικό για την καθαριότητα, ωστόσο υπάρχουν κάποια αντικείμενα που δεν πρέπει να τα καθαρίσετε με αυτή την λευκή σκόνη. Αυτό συμβαίνει διότι η σόδα έχει λειαντική δράση και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο καθάρισμα επιφανειών που είναι πιο ευαίσθητες.

Αυτα είναι τα σκεύη και οι επιφάνειες που δεν πρέπει να πέσει μαγειρική σόδα

Μαγειρικά σκεύη αλουμινίου

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα στο καθάρισμα μεταλλικών επιφανειών δεν επιτρέπεται να κάνετε το ίδιο αν τα σκεύη σας είναι αλουμινίου. Αν τη χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα και την ξεπλύνετε αμέσως τότε μπορεί να μην έχετε πρόβλημα, αλλά αν την αφήσετε πάνω στο σκεύος σας για πολύ ώρα θα το αποχρωματίσετε.

Ασημικά-αντίκες

Παρόλο που η μαγειρική σόδα πάνω σε λίγο αλουμινόχαρτο μπορεί να γυαλίσει τα ασημικά σας, μερικοί ισχυρίζονται πως η λειαντική δράση της σόδας μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα των ασημικών.

Μαρμάρινες επιφάνειες

Μπορεί κάποιοι να σας έχουν πει πως το καθάρισμα του μαρμάρου με μαγειρική σόδα είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, αλλά οι κατασκευαστές πέτρας ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι επαναλαμβανόμενη χρήση της σόδας μπορεί να καταστρέψει τελικά το μάρμαρό σας.

Επιχρυσωμένα αντικείμενα

Μπορεί να μην είναι το σπίτι σας γεμάτο χρυσά αντικείμενα αλλά αν είστε από αυτούς που έχετε έναν επιχρυσωμένο δίσκο σερβιρίσματος τότε σίγουρα δεν πρέπει να τον καθαρίζετε με μαγειρική σόδα. Ο χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο και εύκολα μπορεί να χαρακτεί ακόμα και με λίγη μαγειρική σόδα.

Related posts

Έτσι είναι χωρίς ρετούς το σώμα της Αγγελικής Νικολούλη στα 60, οι φώτο που κυκλοφορούν και «κλείνουν στόματα»

Παναγιώτης Ραφαήλ: O μικρός “ήρωας”, έκλεισε τα 6, σβήνει το κεράκι και όλοι του εύχονται «χρόνια πολλά»

«Μην το πείτε στη μαμά μου…Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι»