Αξέχαστα τηλεπαιχνίδια των ’90s: 13 περιπτώσεις που άφησαν εποχή – Ποιος είναι ο πιο άτυχος παίχτης που πέρασε ποτέ

Ελληνικά τηλεπαιχνίδια: Όλα όσα άφησαν εποχή τη δεκαετία του 90

Αμύθητα χρηματικά ποσά έχουν μοιραστεί σε δεκάδες Έλληνες τυχερούς παίκτες που συμμετείχαν στα τυχερά τηλεπαιχνίδια της δεκαετίας του 90. Ανδρέας Μικρούτσικος, Βλάσης Μπονάτσος, Γιώργος Πολυχρονίου, Ελένη Μενεγάκη, ήταν μερικοί από τους Έλληνες παρουσιαστές που έγραψαν ιστορία.

Με αφορμή την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν, στα τηλεπαιχνίδια της εποχής εκείνης.

Πριν από αυτό όμως ας δούμε τι θα δούμε φέτος. Ο Χρήστος Φερεντίνος θα παρουσιάζει το “Πάνω κάτω”. Έχει επιτυχημένη πορεία στην αμερικανική τηλεόραση, ενώ ο ΣΚΑΙ ρίχνει στην καθημερινή ζώνη το “Guess my age” με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάγκα.

Στη ζώνη του Σαββατοκύριακου θα βρεθεί “Ο πιο αδύναμος κρίκος”, επίσης στον ΣΚΑΙ. Παρουσιαστής θα είναι ο Τάσος Τρύφωνος, που ήδη παρουσιάζει την κυπριακή εκδοχή του τηλεπαιχνιδιού.

Από τον ANT1 θα προβληθεί το “My Best Friend’s Fear”. Είναι ένα τηλεπαιχνίδι με κρυφές κάμερες. Προκαλεί το κοινό να ετοιμάσει στους φίλους του την τέλεια φάρσα. Εκμεταλλευόμενο τις μεγαλύτερες φοβίες.

Τροχός της τύχης (συμπλήρωσε 1.000 επεισόδια). Ρουκ Ζουκ και Still Standing συνεχίζονται. Αναμένουμε και τους νέους κύκλους των reality shows και διαγωνισμών μαγειρικής, ομορφιάς κλπ.

Πίσω στη δεκαετία του ’90, τότε που μάθαμε τι εστί τηλεπαιχνίδι, ιστορία έγραψαν οι Κόντρες με τον Βλάση Μπονάτσο. Το τηλεπαιχνίδι συνεχίστηκε το 1996 με το όνομα “Κόντρα Πλακέ” και παρουσιαστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος έλεγε “Ρωτήσαμε 100 ανθρώπους και ψάχνουμε τις δέκα/πέντε δημοφιλέστερες απαντήσεις στην ερώτηση”. Σημασία δεν είχε το αν κάτι ήταν σωστό ή λάθος αλλά το τι είχε απαντήσει το κοινό.

Αξέχαστα τηλεπαιχνίδια στην ελληνική τηλεόραση

Ο πιο άτυχος παίκτης σε ελληνικό τηλεπαιχνίδι.

Το τηλεπαιχνίδι “Ποιος Θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος” προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1999 στο MEGA. Ο παίχτης που ερχόταν αντιμέτωπος με το “τέρας” είχε στη διάθεσή του τρεις βοήθειες προκειμένου να φτάσει το στόχο των 50.000.000 δραχμών μέχρι το 2001 και των 150.000 ευρώ από το 2002.

Ρουκ Ζουκ από το 1997 στο MEGA, με τη Μαίρη Μηλιαρέση. Το “Rouk Zouk” ήταν η μεταφορά στην Ελληνική τηλεόραση του Αμερικανικού τηλεπαιχνιδιού “Hot Streak”/”Bruce Forsyth’s Hot Streak” και συνεχίζεται και σήμερα μετά την επαναφορά του το 2017 με τη Ζέτα Μακρυπούλια.

Κόντρα Πλακέ με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, MEGA από το 1997.

Ελληνική τηλεόραση: Αξέχαστα τηλεπαιχνίδια

Ο Τροχός της Τύχης από τη σεζόν του 1998 στο MEGA. Το παιχνίδι ξεκίνησε το 1990 στον ΑΝΤ1 με παρουσιαστές τους Γιώργο Πολυχρονίου, εν συνεχεία Παύλο Χαϊκάλη και τον Δάνη Κατρανίδη μέχρι να “μετακομίσει” στο MEGA το 1997, εκεί όπου συμμετείχε και η Νίκη Κάρτσωνα.

Πάμε στο 1996 και στο Ο Καλύτερος Κερδίζει με τη Γιολάντα Διαμαντή.

Η Mega Banca από το 1994, στο MEGA, όπου γνωρίσαμε και την Ελένη Μενεγάκη. Η Μενεγάκη αποκάλυψε πριν δύο χρόνια πως είχε δώσει όλο το πρώτο της μηνιάτικο για να πάρει ένα ακριβό κόσμημα. Επίσης το παιχνίδι παρουσιαζόταν και ως Mega Banca Show με επώνυμους καλεσμένους, που προσέφεραν τα κέρδη τους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

1995 και Ρίσκο με τον Γιώργο Πολυχρονίου στο MEGA. Ο Πολυχρονίου ήταν ίσως ο πιο κλασικός Έλληνας 90s παρουσιαστής τηλεπαιχνιδιών (Mega Banca, Τροχός της Τύχης, Ραντεβού στα τυφλά, Ρίσκο).

Οι θρυλικές κόντρες με τον Βλάση Μπονάτσο, 1992 στο MEGA. “Πάααααρα πολύ ωραίοoooooo!”. Ο Βλάσης έριχνε το σύνθημα και οι “Κόντρες” ξεκινούσαν. Οι “Κόντρες” ήταν η μεταφορά στην Ελληνική τηλεόραση του δημοφιλούς Αμερικανικού τηλεπαιχνιδιού “Family Feud” (1976-1985).

Ραντεβού στα Τυφλά, το 1992. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το αποκριάτικο επεισόδιο. Το παιχνίδι επανήλθε το 2016 στο STAR με παρουσιαστή τον Μάρκο Σεφερλή.

Μπράβο, χάσατε! Με την Πωλίνα στον ΑΝΤ1, χρονιά 1994-95.

Ελληνικά τηλεπαιχνίδια που άφησαν εποχή

Η ΕΡΤ παρουσίαζε την ίδια δεκαετία τα θρυλικά Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα. Για πολλούς, ήταν το καλύτερο τηλεπαιχνίδι που έχουμε δει ποτέ.

Από τα πρώτα τηλεπαιχνίδια της δεκαετίας του ’90 ήταν το “Καν’ το, πες το, βρες το, πάρτο” με τον Δάνη Κατρανίδη στη θέση του παρουσιαστή.

Related posts

«Λάκη, σε ευχαριστώ που γύρισες»: Οι 26 λέξεις του Λαζόπουλου για τις οποίες αποθεώθηκε

Eκτακτη ανακoίνωση: Πpόσεχε αν έχεις λoγαριασμό στην Εθνική – Τι έχει συμβεί

Γέννησε πριν λίγο η Αλεξάνδρα Νίκα: Πατέρας για πρώτη φορά ο Κωνσταντίνος Αργυρός – To φύλο του μωρού