Μαγείρεμα: Τα μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ
Υπάρχουν ορισμένα μυστικά, που κρύβει το μαγείρεμα και μπορούν να απλοποιήσουν τη ζωή μας. Επαγγελματίες σεφ αποκαλύπτουν όλα εκείνα τα μυστικά που μας κρατούν περισσότερο χρόνο στην κουζίνα και όχι στην απόλαυση του φαγητού που έχουμε μαγειρέψει.
Σύμφωνα με τους Master chef μπορείτε όμως να μειώσετε σημαντικά τον χρόνο αυτό εάν ξέρετε μερικά κόλπα:
Μαγείρεμα: 15 μυστικά που θα απλοποιήσουν τη ζωή σας
1) Βάλτε μία ξύλινη κουτάλα πάνω από την κατσαρόλα για να μην χυθεί το νερό αφού αφρίσει.
2) Μην αφήνετε τα βότανά σας να χαλάνε. Μπορείτε να τα διατηρήσετε βάζοντάς τα σε μία παγοθήκη με ελαιόλαδο ή νερό. Καταψύξτε τα και βγάλτε τα όταν θέλετε να τα μαγειρέψετε.
3) Ξεφλουδίστε πιο εύκολα τα φρούτα σας βάζοντάς τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα. Η φλούδα θα βγει πολύ πιο εύκολα.
4) Βάλτε λαδόκολλα για να ψήσετε μάφιν εάν δεν έχετε ειδικό σκεύος.
5) Βάλτε το σελοφάν στο ψυγείο για να μην κολλάει στον εαυτό του όταν το ξεδιπλώνετε. Επίσης, θα τεντώνει πιο εύκολα και ομοιόμορφα.
6) Βάλτε ένα κεράσι πάνω από ένα άδειο μπουκάλι μπύρας και με ένα ξυλάκι βγάλτε το κουκούτσι.
7) Κόψτε ένα λεμόνι στην μέση και περάστε την κομμένη πλευρά πάνω από χοντρό αλάτι. Τρίψτε με αυτό το λεμόνι το ξύλο κοπής για να καθαριστεί σε βάθος.
Μυστικά μαγειρέματος: 15 έξυπνα κόλπα
8) Ο φούρνος μικροκυμάτων ξηραίνει το φαγητό. Βάλτε ένα ποτήρι με νερό δίπλα από το φαγητό σας για να το αποτρέψετε αυτό.
9) Απομακρύνετε την σκουριά από τα τηγάνια με αλάτι. Τρίψτε τα με αλάτι αντί για απορρυπαντικό πιάτων.
10) Χρησιμοποιήστε μία κουτάλα για παγωτό για να βγάλετε εύκολα τα σπόρια από τα λαχανικά σας.
11) Ανακατέψτε ξύδι και νερό για να κάνετε τα σκεύη σας από ανοξείδωτο ατσάλι να λάμψουν ξανά.
12) Η καστανή ζάχαρη κάνει σβόλους όταν δεν αποθηκεύεται σωστά. Εάν σκληρύνει θα είναι άχρηστη. Βάλτε μία φλούδα από πορτοκάλι ή μήλο μέσα στην συσκευασία και αποθηκεύστε την αεροστεγώς κλεισμένη.
13) Σπάστε τα αυγά σας σε ένα τηγάνι και ρίξτε λίγο νερό. Τα αυγά σας θα βγουν τέλεια.
14) Βάλτε τα αυγά σας στον ατμό πάνω από βραστό νερό για 15 με 16 λεπτά. Τα τσόφλια θα βγουν πολύ πιο εύκολα.
15) Μην βάζετε τα χέρια σας στα αυγά για να βγάλετε τα τσόφλια. Χρησιμοποιήστε ένα άλλο κομμάτι από τσόφλι. Θα λειτουργήσει σαν μαγνήτης.