Δεν θα την αναγνώριζε ούτε ο Κατακουζηνός: Έτσι είναι σήμερα η μητέρα του Χρυσάνθεμου από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Κωνσταντίνου και Ελένης: Πως είναι σήμερα η μητέρα του Χρυσάνθεμου

Η ηθοποιός που υποδύθηκε την Φιλιώ, τη μητέρα του Χρυσάνθεμου στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», έχει αλλάξει εντελώς εμφάνιση και μάλιστα είναι σχεδόν αγνώριστη.

Για όσους δεν το θυμούνται, η Φιλιώ και ο σύζυγός της ήταν το ζευγάρι… χίπηδων που είχε αφήσει στην Ελένη το μωρό, με το οποίο η Βλαχάκη και ο Κατακουζηνός συνδέθηκαν πολύ, μέχρι να το αποχωριστούν. Οι γονείς στο τέλος του επεισοδίου πήραν το μωρό, το οποίο σήμερα έχει γίνει μια πανέμορφη γυναίκα.

Η Μαρία Πανουργιά ασχολείται σήμερα κατά κύριο λόγο με την ηθοποιία και τη σκηνοθεσία, συμμετέχοντας με τη δεύτερη ιδιότητα μέχρι και σε όπερες. Η ίδια έχει εγκαταλείψει την τότε εμφάνισή της και έχει υιοθετήσει ένα «αγορέ» στυλ στο μαλλί της, με τα χρόνια ασφαλώς να αφήνουν το στίγμα τους, αν και εξακολουθεί να είναι γοητευτική.

Κωνσταντίνου και Ελένης: Η ζωή και η πορεία της Μαρίας Πανουργιά

Η Μαρία Πανουργιά είναι σκηνογράφος, ενδυματολόγος, ηθοποιός, σκηνοθέτις. Γεννήθηκε στην Κόρινθο.

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υποκριτική στο Στούντιο του Άκη Δαβή.

Ως ηθοποιός, έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι: Άκης Δαβής, Πλούταρχος Καϊτατζής, Γιώργος Κακανάκης, Άννα Δημητριάδη, Albrecht Hirche, Έλενα Πέγκα, Δημήτρης Μαυρίκιος, Γιώργος Λάνθιμος, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Δημήτρης Νάκος, Ακύλλας Καραζήσης, Σοφία Βγενοπούλου, Σωτήρης Χατζάκης, Δημήτρης Καραντζάς, Θανάσης Σαράντος, Άντζελα Μπρούσκου, Μιχάλης Κωνσταντάτος, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Κανακάρης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χάρης Φραγκούλης, Γιάννης Σκουρλέτης.

Ήταν μια από τις πρωταγωνίστριες στην παράσταση Δαιμονισμένοι του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι που παρουσίασε, σε παγκόσμια πρεμιέρα στη Στέγη το 2017, ο Ρώσος σκηνοθέτης Konstantin Bogomolov.

Το Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ; είναι η τέταρτη σκηνοθεσία της και η πρώτη της στη Στέγη. Έχουν προηγηθεί οι σκηνοθεσίες-διασκευές των έργων Μινιόν: Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία (Bios, 2013-14), Μαιτρ και Μαργαρίτα: Ένα πικνίκ με τον διάβολο (Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, 2016) και Ο θρύλος του Αγίου Κάρτακ και το μικρό λουλούδι (Φεστιβάλ Αθηνών, 2017).

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Τρεις αδελφές (2020), 1821 – Η Επιθεώρηση (2021), Φαίδρα (2021), Οθέλλος (2019).

Related posts

«Λάκη, σε ευχαριστώ που γύρισες»: Οι 26 λέξεις του Λαζόπουλου για τις οποίες αποθεώθηκε

Eκτακτη ανακoίνωση: Πpόσεχε αν έχεις λoγαριασμό στην Εθνική – Τι έχει συμβεί

Γέννησε πριν λίγο η Αλεξάνδρα Νίκα: Πατέρας για πρώτη φορά ο Κωνσταντίνος Αργυρός – To φύλο του μωρού