Δημήτρης Κυπαρισσόπουλος: Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1.500 χειρουργικές επεμβάσεις στον θώρακα
Είναι ένας γιατρός του οποίου η φήμη έχει φτάσει σε όλον τον κόσμο και όχι άδικα, καθώς καθημερινά σώζει ανθρώπινες ζωές. Και πως το κάνει αυτό;
Πρόκειται για τον γνωστό Βολιώτη Θωρακοχειρουργό, ο οποίος διαπρέπει στην Αγγλία, έχοντας παγκόσμια εκτίμηση. Είναι επιμελητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Οξφόρδης. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.500 χειρουργικές επεμβάσεις.
Υπήρξε μαθητής του αείμνηστου καθηγητή Σπύρου και μέλος της ομάδας του διάσημου καρδιοχειρουργού, Γιακούμπ, στο Χέρφιλντ. Επίσης, η μέθοδος που εφαρμόζει, είναι συνδυασμός λέιζερ και κρυοθεραπείας. Έτσι, επιτυγχάνεται ίαση από τον καρκίνο του πνεύμονα.
«Έχω περιστατικά από την Ελλάδα που έρχονται ειδικά γι’ αυτό το λόγο. Πριν από δύο εβδομάδες χειρούργησα Βολιώτη, ο οποίος ήρθε με κλειστό πνεύμονα, τον οποίο άνοιξα μέσα σε δέκα λεπτά. Ο άνθρωπος επέστρεψε, ολοκλήρωσε τη θεραπεία του και είναι πλέον πολύ καλά.
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του γιατρού Δημήτρη Κυπαρισσόπουλου
Χρησιμοποιώντας βρογχοσκόπιο, μέσα από το στόμα του ασθενή, μπαίνουμε στην τραχεία, στο εσωτερικό των πνευμόνων και με μια πολύ λεπτή κάμερα βλέπουμε που βρίσκεται ο καρκίνος και εφαρμόζουμε ένα πολύ λεπτό ηλεκτρόδιο, το οποίο ψύχει τοπικά τον καρκίνο. Η θερμοκρασία πέφτει γύρω στους -21 βαθμούς Κελσίου και κυριολεκτικά εξαφανίζεται ο καρκίνος.
Όταν εξετάζουμε και πάλι τους ασθενείς, δύο – τρεις εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση, διαπιστώνουμε ότι ο καρκίνος δεν υφίσταται πλέον. Βελτίωσα τη μέθοδο που ανακάλυψε και ανέδειξε συνάδελφός μου, όταν ήμουν στο Χέρφιλντ και στη συνέχεια, όταν συνταξιοδοτήθηκε, συνέχισε το έργο του ο επιμελητής με τον οποίο συνεργαζόμουν, κι όταν έγινα κι εγώ επιμελητής, άρχισα να την εφαρμόζω.
Η μεταστατική εστία στον πνεύμονα αφαιρείται θωρακοσκοπικά με την χρήση κάμερας και διαρκεί πέντε μόλις λεπτά. Οι ασθενείς φεύγουν δύο μέρες μετά από το Νοσοκομείο και ζουν μια ζωή χωρίς κανένα πρόβλημα κι αν εμφανιστεί νέα εστία στο μέλλον, την αφαιρούμε και δεν πεθαίνει πλέον ο ασθενής».
«Είχα την τύχη να σταθώ δίπλα σε ανθρώπους που με μεγάλη ανιδιοτέλεια με βοήθησαν για να φτάσω εδώ που έφτασα αυτή τη στιγμή και εδώ και ένα χρόνο έφυγα από την προστασία τους, άνοιξα τα δικά μου φτερά και είδα πραγματικά τι μπορώ να κάνω.
Διάκριση είναι για μένα ο μεγάλος αριθμός των e mail που λαμβάνω, προκειμένου να πραγματοποιήσω ομιλίες ανά τον κόσμο. Όποια διάκριση υπάρχει, είναι μέσω των ανακοινώσεων που πραγματοποιώ, όχι για να γίνω διάσημος, αλλά για να πληροφορήσω τον κόσμο ότι υπάρχει και αυτό και αποδίδει. Όταν βλέπεις πλέον ότι σε προσκαλούν ανά την υφήλιο, να μιλήσεις για κάτι που έχεις εξελίξει, είναι πολύ σημαντικό.
Δημήτρης Κυπαρισσόπουλος: “Είναι ωραίο να προσφέρεις, ακόμη και όταν δεν στο ζητάνε”
Ο Σπύρου υπήρξε πρότυπο για μένα και ήταν ο λόγος για τον οποίο θέλησα να γίνω θωρακοχειρουργός. Ο Γιακούμπ, τον οποίο είχα επίσης την τύχη και την τιμή να γνωρίσω, είναι πολύ απλός και καταδεκτικός άνθρωπος.
Σκοπός μου είναι να βοηθάω τον κόσμο και κυρίως τον Έλληνα στο συγκεκριμένο τομέα και ειδικά στη συγκεκριμένη ειδικότητα, διότι δεν έχει τη βοήθεια που θα έπρεπε. Δεν περίμενα ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Με βοήθησε ο Θεός και αν αγαπάς αυτό που κάνεις και το κάνεις σωστά, πας καλά.
Δεν ξέρω κανένα να αγαπάει αυτό που κάνει και να αποτυγχάνει. Είναι ωραίο να προσφέρεις, ακόμη κι όταν δεν στο ζητάνε».