Έφυγαν αθόρυβα χωρίς κανείς να τους πάρει χαμπάρι: 32 αγαπημένοι διάσημοι Έλληνες που έφυγαν από κοντά μας τον τελευταίο χρόνο

Διάσημοι Έλληνες: Έφυγαν από την ζωή και κανείς δεν ήξερε τίποτα

Φέτος, χάσαμε σημαντικούς ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή αφήνοντας ένα αίσθημα πικρίας και ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Δυστυχώς, ο θάνατος δεν κοιτάζει ηλικίες, ούτε αν κάποιος έχει ακόμη πολλά να προσφέρει στην οικογένειά του και στο κοινωνικό σύνολο.

Ας κάνουμε μια αναδρομή και ας θυμηθούμε ποιοι έφυγαν από κοντά μας είτε από φυσικό θάνατο, είτε από ατύχημα ή δολοφονική επίθεση.

Ο Ανδρέας Νομικός, γεννημένος το 1937 στη Λήμνο, γνωστότερος ως «φτερού», ήταν υπαίθριος μικροπωλητής της Αθήνας. Πωλούσε φτερά για ξεσκόνισμα και φώναζε με ψιλή φωνή «φτερά…και πούπουλα». Αποτελούσε γραφική φυσιογνωμία της Αθήνας πάνω από 50 χρόνια, από τη δεκαετία του ’60 και η έκφραση «φτερά… και πούπουλα» έχει μείνει κλασική.

Είχε τρία παιδιά και ως ηθοποιός είχε εμφανιστεί σε πολλές κωμωδίες και σε αρκετές από αυτές σε ρόλο πωλητή φτερών ή σε ρόλο θηλυπρεπούς.

Βασίλης Αναστασίου

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του ανακοίνωσε τον θάνατο του ηθοποιού και σκηνοθέτη Βασίλη Αναστασίου στις 6/11. Όπως έγραψε ο κ.Μπιμπίλας, κατόπιν απόφασης που είχε λάβει ο εκλιπών, το σώμα του δωρήθηκε στην επιστήμη.

«Ακόμα ένα θλιβερό νέο… Έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος φίλος Βασίλης Αναστασίου, ηθοποιός και σκηνοθέτης, που συνταυτιστήκαμε στην Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου μιας κι ήταν σε χρονιά κάτω από μένα….Ένας ευαίσθητος, πολυδιαβασμένος θεατράνθρωπος. Το σώμα του δωρήθηκε στην επιστήμη με δική του απόφαση… Καλό σου ταξίδι φίλε μου….»

Κώστας Λάσκος

Έφυγε από τη ζωή στις 3/11 ο ηθοποιός Κώστας Λάσκος. Το εγκώμιο του άξιου καλλιτέχνη του θεάτρου, της μικρής και της μεγάλης οθόνης έπλεξε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας.O ηθοποιός Κώστας Λάσκος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» όπου έδωσε σκληρή μάχη με σοβαρή ασθένεια. «Σεμνό εργάτη του θεάτρου» και «εμβληματική φυσιογνωμία που σφράγισε πολλούς ρόλους με το ταλέντο του», τον χαρακτηρίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος ήταν εκείνος που έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου του Κώστα Λάσκου.

Τελευταία, ο έμπειρος ηθοποιός εμφανίστηκε και διακρίθηκε στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Άγριες Μέλισσες. Υποδύθηκε τον ρόλο του καλόγηρου Πατέρα Νικόδημου που έκρυψε τον Θωμά Κυπραίο στο μοναστήρι, όταν εκείνος είχε εγκαταλείψει το Διαφάνι, προκειμένου ο Νέστορας να μη μάθει την αλήθεια για τον γιο του!

Τάκης Μπουγάς

Έφυγε από την ζωή στη 1/11  ο Τάκης Μπουγάς, ο συνθέτης ο οποίος χάρισε επιτυχίες σε πάρα πολλούς καλλιτέχνες, σκορπώντας θλίψη στο χώρο της μουσικής. Ο Τάκης Μπουγάς γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε από την ηλικία των 8 ετών στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον αείμνηστο αρχιμουσικό Μιχάλη Βούρτση, από όπου αποφοίτησε σε ηλικία 20 χρονών ολοκληρώνοντας τις μουσικές σπουδές (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας). Παράλληλα αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ως Μαθηματικός.

Από νωρίς συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού. Ο Χάρρυ Κλυνν τον έκανε μαέστρο γράφοντας την μουσική σε 3 δίσκους του την περίοδο της ακμής του.

Έχει γράψει την μουσική για πολλές επιτυχίες και από τα πρώτα του τραγούδια είναι το «Άννα», το οποίο τραγούδησε, πριν από πολλά χρόνια, για πρώτη φορά ο Κώστας Καράλης με στίχους του Γιάννη Καλαμίτση Το τραγούδι αυτό το ξανατραγούδησε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και επανέλαβε την επιτυχία σ’ ένα πιο νεανικό κοινό. Το ίδιο έγινε και με το τραγούδι «Ετοιμάζω ταξίδι», το οποίο τραγουδήθηκε για πρώτη φορά από την Ελένη Δήμου επανέλαβε την επιτυχία του πρόσφατα ο Γιώργος Γιαννιάς

Ανάμεσα στα πιο γνωστά τραγούδια του συνθέτη Τάκη Μπουγά συγκαταλέγονται τα: Το κακό παιδί, Κρίση, Θέλω να γυρίσω στα παλιά, Ένα, Γυμνό, Είσαι το λάθος μου το τελευταίο, Ζηλεύω, Η φιλοσοφία μου, Φως περισσότερο φώς, Μυαλό δεν θα βάλει αυτό το κεφάλι, Αλλιώτικη μέρα.

Τον Τάκη Μπουγά τραγούδησαν σχεδόν όλοι απ’ τη Μοσχολιού, τον Νταλάρα, τον Μητροπάνο και τον Λιδάκη έως τον Αντύπα, τον Μαζωνάκη, τον Ρέμο και την Πάολα.

Περισσότεροι διάσημοι Έλληνες που έφυγαν από την ζωή

Φώφη Γεννηματά

Πέθανε το μεσημέρι της Δευτέρας  25/10 η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλευόταν από τις 12 Οκτωβρίου μετά την υποτροπή της βασικής της νόσου.

Με ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Ευαγγελισμός γνωστοποίησε την είδηση:

«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της».

Η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου καθώς παρουσίασε υποτροπή η βασική της νόσος. Η είδηση πως η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο προκάλεσε κύμα συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο της χώρας προς το πρόσωπο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία έδωσε ξανά τη μάχη με τον καρκίνο.

Με ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Ευαγγελισμός γνωστοποίησε την είδηση: Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.

Η Φώφη Γεννηματά γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 1964 στους Αμπελόκηπους της Αθήνας και ήταν κόρη του Γιώργου Γεννηματά , ιδρυτικού μέλους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Φοίτησε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και στη συνέχεια σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε το 1987, ενώ το 1986, προτού αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο, διορίστηκε υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα.

Η σύνταξη αυτή είναι σε αναστολή γιατί είχε την ιδιότητα της βουλευτή.

Έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει τρία παιδιά. Πρώτος σύζυγος της Φώφης Γεννηματά ήταν ο Αλέξανδρος Ντέκας η εταιρεία του οποίου το 1994 ανέλαβε από την Κτηματολόγιο Α.Ε να υλοποιήσει το για πρώτη φορά συντασσόμενο ελληνικό κτηματολόγιο.

Παντρεύτηκαν όταν η Φώφη ήταν 22 ετών και απέκτησαν μαζί μία κόρη. Ο δεύτερος σύζυγός της είναι ο Ανδρέας Τσούνης τον οποίο παντρεύτηκε το 2003.

Ο Α. Τσούνης είναι οδοντίατρος και ο οποίος εργαζόταν στο νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ερρίκος Ντυνάν από το οποίο παραιτήθηκε το 2014 τη χρονιά που αυτό πέρασε στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς. Μαζί απέκτησαν μια κόρη και έναν γιό.

Το 2008 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

Την περίοδο 1982-87 συμμετείχε στη φοιτητική παράταξη ΠΑΣΠ του ΠΑΣΟΚ.

Το 2000 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ. Ένα χρόνο αργότερα στο 6ο συνέδριο του Κινήματος στην Κεντρική Επιτροπή ανέλαβε Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ.

Το 2002 εξελέγη Υπέρ – Νομάρχης Αθηνών-Πειραιά ως επικεφαλής του συνδυασμού «Νομαρχία Πολιτών», θέση στην οποία επανεκλέχθηκε και το 2006.

Παράλληλα το 2003 εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (Ε.Ν.Α.Ε).

Στις εθνικές εκλογές του 2009 επανεξελέγη βουλευτής και διετέλεσε Υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στη συνέχεια Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών, μέχρι και το 2012.

Τον Μάρτιο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα ως Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Από τον Ιούνιο του 2013 ως τον Ιανουάριο του 2015 διετέλεσε Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στις Εθνικές εκλογές του 2015 εξελέγη βουλευτής Β’ Αθήνας.

Στις 14 Ιουνίου του 2015 σε ανοιχτή διαδικασία εκλογής από τη βάση, εξελέγη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αμέσως μετά ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ενοποίηση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς και ως πρώτο βήμα συγκροτήθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ) με την ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και αργότερα με την συμμετοχή του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και της ΕΔΕΜ.

Τον Ιανουάριο του 2016 απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα για την ενότητα όλου του ευρύτερου χώρου της Προοδευτικής Παράταξης που με την συμμετοχή και του Κινήματος ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, οδήγησε στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα, του Κινήματος Αλλαγής κατά την οποία εκλέχθηκε Πρόεδρος τον Νοέμβριο του 2018 με ανοιχτή διαδικασία στην οποία συμμετείχαν 212.000 πολίτες και 9 συνολικά υποψήφιοι.

Δημοσία δαπάνη την Τετάρτη η κηδεία της – Θα προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος.

Παράλληλα η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα γίνει με τιμές εν ενεργεία Υπουργού και δημοσία δαπάνη.

«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φωτεινής Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.

»Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό».

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στην Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πέθανε στις 12:04, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», βυθίζοντας σε πένθος τον πολιτικό κόσμο.

Μαχήτρια στη ζωή, δυναμική γυναίκα και μητέρα, πολιτικός με όραμα: Αυτοί οι τρεις χαρακτηρισμοί, θα μπορούσαν να «φωτογραφίσουν» τη Φώφη Γεννηματά, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας.

Σε όλη την πολιτική διαδρομή της, ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια, την αγάπη της για τα κοινά και τις κοινωνικές ευαισθησίες της, ενώ αποδείχθηκε μαχήτρια σε προσωπικές σκληρές δοκιμασίες, όπως η μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ζέτα Καραγιάννη

Η δημοσιογράφος Ζέτα Καραγιάννη άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Τετάρτης 13/10 σε ηλικία μόλις 51 ετών μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Η Ζέτα Καραγιάννη γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Η πρώτη της δημοσιογραφική εργασία στον ημερήσιο Τύπο, ήταν στην εφημερίδα «Η Πρώτη», το 1988. Στη συνέχεια ακολούθησαν η «Επικαιρότητα», η «Ενημέρωση», η «Κοινή Γνώμη», η «Απογευματινή» και ο «Ελεύθερος Τύπος». Παράλληλα εργάστηκε σε πολλά περιοδικά όπως το «Ένα», «Eviva», «Τηλεθεατής», «Τι στην TV», «Media», «Λοιπόν», «Out», «Τηλέραμα» κ.ά. Είχε εργαστεί στους ραδιοφωνικούς σταθμούς: «Ξένιος», «Περισκόπιο» «Αργειακή Ραδιοφωνία», «Galaxy 92» και «Flash 9,61», καθώς και στους τηλεοπτικούς σταθμούς «MEGA» και «ΑΝΤΕΝΝΑ».

Από το 2002, εργάστηκε στην ΕΡΤ, στο διεθνή ραδιοφωνικό της σταθμό «Η Φωνή της Ελλάδας» (ΕΡΑ 5), ως παραγωγός εκπομπών, όπου παρέμεινε ως το τέλος, έχοντας στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές επιτυχίες.

Παράλληλα, ως ανήσυχο πνεύμα που ήταν, με διάθεση για διαρκή εξέλιξη και βελτίωση, δε σταμάτησε ποτέ να σπουδάζει και να επιμορφώνεται: Ολοκλήρωσε με επιτυχία τα σεμινάρια Νέων Μέσων της ΕΣΗΕΑ, τα Σεμινάρια Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Σεμινάρια υποκριτικής/Ερασιτεχνική ομάδα στο VAULT Theatre Plus / Πολυχώρος VAULT, καθώς και το τμήμα Κατάρτισης στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μέσω της e-Δια Βίου Μάθησης.

Η Ζέτα Καραγιάννη ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος με κέφι για τη ζωή και όνειρα για το μέλλον. Πάλεψε με γενναιότητα την ασθένειά της, δίνοντας μαθήματα δύναμης και αξιοπρέπειας στους φίλους και τους οικείους της. Η απώλειά της αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό σε όσους είχαν τη χαρά να τη γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί της.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους οικείους της και αποχαιρετά με οδύνη την εκλεκτή συνάδελφο.

Μαρίνα Γαλανού

Την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, στις 12.30 το μεσημέρι ο αποχαιρετισμός της Μαρίνας Γαλανού. Η εξόδιος ακολουθία θα τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου της Μητρόπολης Πειραιά, στο Κοιμητήριο Σχιστού.

Επιθυμία της Μαρίνας ήταν αντί στεφάνων, όσες/όσοι/όσα το επιθυμούν, να στηρίξουν το έργο του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών [ΣΥΔ] που η ίδια δημιούργησε, σε έναν ειδικό λογαριασμό.

Απώλειες διάσημων Ελλήνων που κάποια δεν γνώριζαν

Μιχάλης Γούναρης

Μια νέα απώλεια μετράει σήμερα ο καλλιτεχνικός χώρος καθώς απεβίωσε στις 24/9 ο ηθοποιός Μιχάλης Γούναρης. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή, μέσα από τα social media, o συνάδελφος του Γιάννης Αναστασάκης.

«Έμαθα πως έφυγε από κοντά μας ο ηθοποιός Μιχάλης Γούναρης. Τον ήξερα από το περίφημο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ» σημείωσε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. «Τον ξανασυνάντησα το 2000 στο ΚΘΒΕ στην παράσταση «Καραγκιόζης ο Μέγας» και το 2015- λίγο πριν βγει στη σύνταξη. Ωραίος ηθοποιός και άνθρωπος που αγωνίστηκε σκληρά στη ζωή του, όπως είχα μάθει από φίλους, μια κι ο ίδιος είχε πολύ χιούμορ για να περιαυτολογεί. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του».

Ο Μιχάλης Γούναρης σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κυριαζή Χαρατσάρη. Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, σε κινηματογραφικές ταινίες( Ζίζοτεκ, Πεθαμένο λικέρ, Η νύχτα με τη Σιλένα, Νοκ Άουτ), σε τηλεοπτικές σειρές και σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Από το 1999 ως το 2016 συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ σε περίπου 30 παραγωγές («Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας»/ «Ανασκαφή 2», 2016, «Η κωμωδία του Αυτόχειρα», 2015, «Η μικρή μας πόλη», 2014, «Ειρήνη»/»Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται», 2013, «Το μεγάλο μας τσίρκο», 2012 κ.ά.).

Μίκης Θεοδωράκης

Ο Μίκης (Μιχαήλ) Θεοδωράκης (Χίος, 29 Ιουλίου 1925 – Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2021) ήταν Έλληνας συνθέτης, στιχουργός, πολιτικός κρητικής και μικρασιατικής καταγωγής. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες και ως μια από τις επιδραστικότερες και σπουδαιότερες -προσωπικότητες της Ελλάδας στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Ως πολιτικός υπήρξε υπουργός και τέσσερις φορές εκλεγμένος βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, μία φορά με την Ε.Δ.Α., δύο φορές με το Κ.Κ.Ε  και δύο ως ανεξάρτητος με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ, ενώ παράλληλα ήταν ακτιβιστής τιμημένος με το Βραβείο Ειρήνης Λένιν το 1983.Μέχρι τον θάνατό του, θεωρούταν ως ο μεγαλύτερος εν ζωή Έλληνας συνθέτης του 21ου αιώνα.

Είχε ασχοληθεί με πολλά είδη της μουσικής, ενώ είχε συνθέσει τον ίσως πιο αναγνωρίσιμο ελληνικό ρυθμό διεθνώς, το Συρτάκι για την κινηματογραφική ταινία Ζορμπάς ο Έλληνας (Zorba the Greek, 1964). Επίσης είχε ασχοληθεί με την κλασική μουσική γράφοντας συμφωνίες, ορατόρια, μπαλέτα, όπερες και μουσική δωματίου.

Συνθέσεις του έχουν ερμηνευτεί από καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, όπως οι Beatles, η Σίρλεϊ Μπάσεϊ, η Τζόαν Μπαέζ και η Εντίθ Πιάφ, ενώ έχει γράψει μουσική για γνωστές ταινίες όπως: Φαίδρα (1962), Αλέξης Ζορμπάς (1964), Ζ (1969) και Σέρπικο (1973). Το 1970, για τη μουσική στη ταινία Ζ, του απονεμήθηκε το βραβείο BAFTA για πρωτότυπη μουσική, ενώ ήταν υποψήφιος στην ίδια κατηγορία του 1974, για την ταινία State of Siege,[34] και το 1975, για την ταινία Serpico. Επίσης ήταν υποψήφιος για Γκράμι το 1966 και το 1975 για το μουσικό θέμα των ταινιών Ζορμπάς και Serpico αντίστοιχα.[36]

Το 2000 προτάθηκε για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Το πιο σημαντικό του έργο θεωρείται η μελοποιημένη ποίηση, χρησιμοποιώντας ως στίχους ποιήματα βραβευμένων ποιητών ελληνικής και ξένης καταγωγής, όπως οι Γιάννης Ρίτσος (Βραβείο Ειρήνης Λένιν 1976), Γιώργος Σεφέρης (Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1963), Πάμπλο Νερούδα (Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1971), Οδυσσέας Ελύτης (Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1979). Ήταν βασική φωνή κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών η οποία τον φυλάκισε και απαγόρευσε τα τραγούδια του.

Απεβίωσε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021 σε ηλικία 96 ετών και τάφηκε, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία, στον Γαλατά Χανίων, στην Κρήτη.

Ανέστης Βλάχος

Έφυγε από τη ζωή στις 24 Αυγούστου ο αγαπημένος ηθοποιός Ανέστης Βλάχος, σε ηλικία 87 ετών. Ο πιο διάσημος «κακός» της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφους νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εδώ κι έναν περίπου μήνα.

Ο Ανέστης Βλάχος ταλαιπωρούνταν από ουρολοίμωξη η οποία του προκάλεσε υψηλό πυρετό και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του. Το τελευταίο διάστημα, ο αγαπημένος ηθοποιός δεν μπορούσε καν να σιτιστεί με αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό του σύστημα να εξασθενήσει εντελώς και δυστυχώς να καταλήξει βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του.

Tην είδηση έκανε γνωστή ο γιός του Ηρακλής με ανάρτησή του στον λογαριασμός στο Facebook.

«Να την προσέχεις την μαμά σε παρακαλώ εκεί που πας Πατέρα, βρες και την Σοφία μας και να με περιμένετε, σας αγαπώ όλους τόσο πολύ… Αντίο μπαμπά… Καλό ταξίδι», έγραψε χαρακτηριστικά.

Γιάννης Κανελλόπουλος

Ένας από τους κορυφαίους του πολιτιστικού φωτορεπορτάζ χάθηκε, ξαφνικά, στα 64 χρόνια του στις 24 Αυγούστου. Το τραγικό περιστατικό συνέβητο πρωί ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νέα Μανωλάδα Ηλείας και έκανε το μπάνιο του, καθώς δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας. Εντοπίστηκε μέσα στη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του από άλλους λουόμενους. Τον έβγαλαν στην παραλία και ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας. Εκεί όμως διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του…

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του Γιάννη Κανελλόπουλου ήταν απόλυτα συνυφασμένο με τη φωτογραφία, το κυνήγι της είδησης, το δρόμο αλλά και τις τέχνες καθώς το πολιτιστικό ρεπορτάζ πάντα η μεγάλη του αδυναμία. Αποτύπωσε μέσα από το φακό του αμέτρητες παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, εικαστικών τεχνών και χορού που ήταν πάντα η μεγάλη του αγάπη.

Ξεκίνησε το 1978 για τη Ρώμη με στόχο να σπουδάσει σκηνοθεσία. Στη διαδρομή άλλαξε γνώμη και κατέληξε στη Στοκχόλμη. Έμαθε τα σουηδικά, το πώς το φως τυλίγει τα πρόσωπα που φωτογράφιζε, καθώς και τη διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και τέχνης. Αρχικά φωτογράφιζε μόδα για τρία χρόνια. Στη συνέχεια δοκίμασε το ελεύθερο ρεπορτάζ στις εφημερίδες Πρώτη και Καθημερινή (όπου ήταν υπεύθυνος φωτογραφικού τμήματος). Τελικά τον κέρδισε το πολιτιστικό ρεπορτάζ. Στη διαδρομή του συνεργάστηκε με όλα σχεδόν τα περιοδικά και τις εφημερίδες της χώρας.

Υπήρξε μέλος επί σειρά ετών της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ, έχοντας διατελέσει και Αντιπρόεδρος του ΔΣ.

Γιώργος Μιχαηλίδης

Στις 21 Αυγούστου πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαηλίδης. Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας γράφοντας:   « Κωστα μου παλαιψες τεσσερεις μήνες και φευγεις τοσο νωρίς απο κοντα μας.. Θα μας λειψεις. Θα μας λειπει το σπουδαιο ταλεντο σου, το χιουμορ σου, η φωνή σου που εντυσε τόσους ηρωες που λατρεψαν τα παιδια στις μεταγλωττισεις.. Θα μας λειπει ενας σημαντικός ηθοποιος που ειχε την στόφα των μεγαλων σπουδαίων του παρελθόντος . ΜΕ ΤΙΜΗΣΕ Η ΦΙΛΙΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΘΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ..»

 Γιώργος Μεσσάλας

Στις 21 Αυγούστου ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μεσσαλάς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών μετά από σύντομη αλλά σκληρή μάχη με τον καρκίνο

Ο Γιώργος Μεσσαλάς άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν καθώς τους τελευταίους μήνες έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Από τους πλέον παραγωγικούς, δραστήριους αλλά και ευγενείς εκπροσώπους του ελληνικού θεάτρου, ο Γιώργος Μεσσάλας γεννήθηκε σε μια φτωχογειτονιά στο Αιγάλεω και μετά την φοίτησή του στη δραματική σχολή έκανε τα πρώτ6α του επαγγελματικά βήματα συνεργαζόμενους με διάφορους θιάσους. Σταθμός στη ζωή και την επαγγελματική του σταδιοδρομία υπήρξε η γνωριμία και η συνεργασία του με τον μεγάλο δάσκαλο Αλέξη Σολωμό, στο Θέατρο Προσκήνιο, για τον οποίον μάλιστα έγραφε τους τελευταίους μήνες και ένα βιβλίο. Είχε την τύχη όμως να θητεύσει και στο πλευρό του σπουδαίου Αλέξη Μινωτή όταν εκείνος ήταν γενικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, κατά την περίοδο 1974 – 1984.

Οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι ήρθαν γρήγορα. Ανάμεσά τους αυτοί των έργων «Ο αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου, «Ο κοριός» του Μαγιακόφσκυ «Σαν περάσουν πέντε χρόνια» του Λόρκα , «Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν» του Μπρεχ κ.α Το 1973 ίδρυσε την δική του θεατρική στέγη, το «Μοντέρνο Θέατρο» όπου ανέβασε ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής πολυάριθμα έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Παράλληλα έβαλε την υπογραφή του σε παραστάσεις του Εθνικού αλλά και του ελεύθερου θεάτρου και συμμετείχε σε περιοδείες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Κι’ άλλοι διάσημοι Έλληνες που έφυγαν από την ζωή

Πέτρος Ζαρκάδης

Στις 20/8 πέθανε ο ηθοποιός Πέτρος Ζαρκάδης αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών.

Ο Πέτρος Ζαρκάδης γεννήθηκε στη Ζάκυνθο στις 28 Οκτωβρίου του 1940. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Λυκούργου Σταυράκου και στη συνεχεία έγινε μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) αναπτύσσοντας σημαντική συνδικαλιστική δράση.

Ερμήνευσε δεκάδες ρόλους στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση ενώ μετείχε και σε θεατρικές παραστάσεις που προβλήθηκαν από τη μικρή οθόνη. Το διάστημα 1986-1990 εργάσθηκε στο Κέντρο Ελληνικού πολιτισμού της Νέας Υόρκης.

Πέτρος Ζαρκάδης

Στις 20/8 πέθανε ο ηθοποιός Πέτρος Ζαρκάδης αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών.

Ο Πέτρος Ζαρκάδης γεννήθηκε στη Ζάκυνθο στις 28 Οκτωβρίου του 1940. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Λυκούργου Σταυράκου και στη συνεχεία έγινε μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) αναπτύσσοντας σημαντική συνδικαλιστική δράση.

Ερμήνευσε δεκάδες ρόλους στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση ενώ μετείχε και σε θεατρικές παραστάσεις που προβλήθηκαν από τη μικρή οθόνη. Το διάστημα 1986-1990 εργάσθηκε στο Κέντρο Ελληνικού πολιτισμού της Νέας Υόρκης.

Βασίλης Μπουζιώτης

Στις 9/8 έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης. Το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στο νοσοκομείο κι ενώ η κατάστασή του έδειχνε να βελτιώνεται, τελικά έχασε τη μάχη. Τη δυσάρεστη είδηση ότι πέθανε ο δημοσιογράφος έκανε γνωστή η φίλη του και συνάδελφός του, Γωγώ Αυγερινοπούλου.

Νινή Τζάνετ

Η Νινή Τζάνετ πέθανε στα 86 της χρόνια στις 12/8. Ήταν η μικρότερη αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου και τέταρτη κατά σειρά αδερφή του.

Η ταλαντούχα ηθοποιός, που ευτύχησε να κάνει τεράστια καριέρα στο Ακροπόλ και να γίνει η «κολλητή» του Μάνου Κατράκη, της Λίντα Αλμα, της Ρένας Βλαχοπούλου, της Ελένης Προκοπίου και πολλών άλλων μεγάλων εκείνης της εποχής, έφυγε βυθισμένη στο σκοτάδι της άνοιας και του Πάρκινσον.

«Ευχαριστώ τον Θεό που μου έστειλε μια τέτοια μητέρα. Ηταν τόσο σπουδαία γυναίκα που έμεινε χήρα πολύ νέα και δεν ξαναπαντρεύτηκε για να μην πάρει άλλο επώνυμο. Πιστεύω από εκεί πάνω που βρίσκεται, στον θίασο του ουρανού, θα τους κάνει όλους να χορεύουν και να γελάνε» λέει στην «Espresso» ο μοναχογιός της Γρηγόρης Αποστολίδης.

Η Νινή Τζάνετ ήταν το τέταρτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας Τζανετάκου. «Η οικογένεια της μητέρας μου μεγάλωσε πολύ φτωχικά στα Μανιάτικα του Πειραιά. Με στερήσεις, τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά της οικογένειας σπούδασαν υποκριτική τέχνη και κατάφεραν να θριαμβεύσουν σε όλα τα είδη του θεάτρου αλλά και της μουσικής, καθώς όλα τα παιδιά είχαν και μουσικές γνώσεις.

Μπάμπης Ανθόπουλος

Την τελευτία του πνοή στις 8 Αυγούστου άφησε σε ηλικία 88 ετών ο ηθοποιός Μπάμπης Ανθόπουλος, με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα να κάνει γνωστή την δυσάρεστη είδηση μέσα από ανάρτησή του στο Facebbok.

«Μεσα στις δύσκολες μέρες που ζουμε και μια θλιβερή αποχώρηση χθες ενος παλιου σπουδαίου μας συναδελφου του πολύ αγαπητου στο κοινό Μπαμπη Ανθόπουλου ,που χαρισε τοσο γελιο στους ανθρώπους. ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ στις 17-8-33 , απο τους αριστουχους του Θεάτρου Τεχνης, πρωτοξεκινησε με αυτό στον Πλουτο του Αριστοφάνη.

Δήμητρα Παπανικολοπούλου

Ανήμερα των Θεοφανίων έφυγε από την ζωή η αστρολόγος Δήμητρα Παπανικολοπούλου.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησαν μέσα από το Facebook τα παιδιά της, Κωνσταντίνα και Ελπιδοφόρος, τα οποία την αποχαιρέτησαν με ένα συγκινητικό κείμενο.

«Η μητέρα μας χθες, ανήμερα των Θεοφανίων, ξεκίνησε για το αιώνιο ταξίδι στο φως των αστεριών που τόσο αγαπούσε. Ένας αυθεντικός λαϊκός άνθρωπος που πάλεψε όλη της τη ζωή να σταθεί με αξιοπρέπεια, σεμνότητα και ταπεινότητα και τα κατάφερε. Όταν με ρώτησε ένας φίλος μου τι έχω να θυμάμαι από εκείνη, δυο πράγματα μου ήρθαν στον μυαλό απευθείας, η μαχητικότητα της και η δίψα της για ζωή. Δύο χαρακτηριστικά της που από το τίποτα που ξεκίνησε την οδήγησαν στο κάτι και στον πλούσιο εσωτερικό της κόσμο. Δυο χαρακτηριστικά της που την έκαναν επιτυχημένη μητέρα μιας και χωρίς αυτά δεν θα μπορούσε να μας μεγαλώσει μόνη της.

Γλυκιά μου μάνα πολυαγαπημένη, αγωνίστρια στη ζωή, δεν υπάρχουν λέξεις που να περιγράφουν τον πόνο της απώλειας σου. Πώς να σου πούμε αντίο; Πώς να σε αποχωριστούμε, εσένα που μας έδωσες την πρώτη ανάσα; Την ανάσα από την ανάσα σου. Εσένα που μαζί έχουμε μοιραστεί μια τυρόπιτα.

Πώς θα ζούμε χωρίς τα 30 τηλέφωνα σου την ημέρα; Που τα 15 μένανε αναπάντητα και στα υπόλοιπα 15 μας κατσάδιαζες που δεν απαντούσαμε τα προηγούμενα. Εσένα που με το παράδειγμα σου μας δίδαξες να είμαστε όρθιοι και να βρίσκουμε λύσεις αντί να εγκαταλείπουμε. Εσένα που μας σπούδασες με το υστέρημα σου και μέσα από τις επιτυχίες μας ΕΣΎ χαιρόσουν περισσότερο και στις αποτυχίες μας έπνιγες τη στεναχώρια σου βαθιά μέσα σου για να μας δίνει δύναμη και κουράγιο. Για όλα όσα μας χάρισες, τη ζωή μας, τα συναισθήματα, τις πίκρες και τις λύπες μας, τα γέλια και τους τσακωμούς, τις χαρές μας και τόσα άλλα έχουμε να σου πούμε ένα μεγάλο, ΠΟΛΥ μεγάλο ευχαριστώ, και εγώ θέλω να σου ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη και να σου δώσω μια υπόσχεση…»

Τιτίκα Σαριγκούλη

Στις 22 Ιανουαρίου πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός και συγγραφέας, Τιτίκα Σαριγκούλη. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών! Στις αρχές του Ιανουαρίου 2021 υπέστη στον ύπνο της σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ κοιμόταν. Έπειτα από λίγες ώρες, αφού της τηλεφώνησαν επανειλημμένα οι φίλοι και οι συγγενείς, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της και τη μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου άρχισε να συνέρχεται και να μιλάει.Μετά από δέκα μέρες, η ηθοποιός απεβίωσε στις 22 Ιανουαρίου 2021. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου 2021 στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Τάσος Θεοδωρόπουλος

Στις 25 Φεβρουαρίου έχασε τη μάχη με τη ζωή ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος. Ο ίδιος νοσηλευόταν από τις αρχές του μήνα στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση με κορωνοϊό και σηψαιμία.

Γιώργος Καραϊβάζ

Ο αστυνομικός συντάκτης δολοφονήθηκε στις 9 Απριλίου 2021. Η δολοφονία του έλαβε χώρα έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Υπεύθυνοι ήταν δύο άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλο. Για την εξιχνίαση της δολοφονίας οι έρευνες της αστυνομίας στράφηκαν στις τηλεφωνικές κλήσεις των δύο εκτελεστών με τους τσιλιαδόρους – συνεργούς τους και στα τρία βίντεο από κάμερες ασφαλείας, στα οποία οι δύο πληρωμένοι δολοφόνοι εμφανίζονται να ελέγχουν τα στενά γύρω από την οδό Θέμου Άννινου, πριν εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου. Οι έρευνες επίσης επικεντρώθηκαν στις επαφές του Καραϊβάζ με πηγές από τον υπόκοσμο και στα ρεπορτάζ που δημοσίευε στην ιστοσελίδα bloko.gr.

Δημήτρης Παλαιολόγου

Στις 3 Μαΐου σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου του πανελίστα. Ήταν γνωστός από τις συμμετοχές του σε εκπομπές της Αννίτας Πάνια, από τα τραγούδια που αναρτούσε στα social media, καθώς και από την εκπομπή “Palaiologou SHOW”. O ίδιος είχε μιλήσει στην Αννίτα Πάνια για τη μάχη του με την νευρική ανορεξία. Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 38 του χρόνια. Τραγική ειρωνεία στην είδηση του θανάτου του Δημήτρη Παλαιολόγου είναι ότι ο ίδιος έφυγε από τη ζωή την ημέρα των γενεθλίων του.

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας (24/5) σε ηλικία 77 ετών.

Ήταν επιχειρηματίας, εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής, Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος, έπειτα από νοσηλεία του στο Ιατρικό Κέντρο από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Να σημειωθεί πως ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, πατέρας του Γιώργου και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου και αδερφός του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, αντιμετώπιζε επί μακρόν προβλήματα υγείας.

Ο Τάσος Μπερδέσης ένας ακόμη διάσημος Έλληνας που δολοφονήθηκε

Τάσος Μπερδέσης

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδεται η άγρια δολοφονία του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση το πρωί της 31ης Μαΐου στη Βάρη, όταν άγνωστοι τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 22, λίγα λεπτά πριν περάσει την είσοδο του προπονητικού κέντρου Αίολος.Ο ένοπλος με το καπέλο και τη χειρουργική μάσκα πυροβόλησε εναντίον του οχτώ φορές, ενώ τα πυρά τον πέτυχαν και στο κεφάλι. Οι αστυνομικοί αναζητούν τους δράστες, όπως λένε αρμόδιες πηγές, ανάμεσα σε μέλη κυκλωμάτων που διακινούν ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Μπερδέσης θεωρείτο ένας από τους καλύτερους Έλληνες πυγμάχους των τελευταίων 20 ετών περίπου και ίσως ο καλύτερος της κατηγορίας του και σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Είχε κατακτήσει αρκετούς τίτλους τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πανευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το 2017 είχε πάρει μέρος στο ριάλιτι Survival Secret του «Ε» που είχε γυριστεί στην Κουρούτα.

Γιάννης Ραπτόπουλος

Ο άνθρωπος που έφερε στην Ελλάδα την οδική βοήθεια, ο ιδρυτής της Express Service, Γιάννης Ραπτόπουλος έφυγε από τη ζωή στις 02 Ιουνίου σε ηλικία 78 ετών.

Όπως αναφέρει το voria.gr o Γιάννης Ραπτόπουλος εδραιώθηκε στο ελληνικό επιχειρείν τη δεκαετία του ’80. Μεγάλωσε στην Άνω Πόλη στη Θεσσαλονίκη και το 1957 άρχισε να δουλεύει σε συνεργείο αυτοκινήτων.

Στη συνέχεια σπούδασε στη σχολή του Ευκλείδη ενώ δούλεψε και ως τεχνίτης στον ΟΑΣΘ. Άνοιξε το δικό του συνεργείο αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη και το 1977 ίδρυσε την Express Service.

Από τα πρώτα στάδια ανάπτυξής της ξεχώρισε για την ποιότητα των υπηρεσιών της, ενώ πολύ γρήγορα κατέκτησε την πρώτη θέση, φτάνοντας σε σημείο να απασχολεί πάνω από 1.300 εργαζομένους.

Μάλιστα, διαφήμιση για την εταιρεία είχε κάνει και η αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Νίτσα Σαπουντζή

Στις 10 Ιουνίου έφυγε από τη ζωή η Νίτσα Σαπουντζή, η γυναίκα που άφησε το σημάδι της στον χώρο της μόδας καθώς τη δεκαετία του ’80 “έντυσε” στη θρυλική μπουτίκ της “Renata” στο Κολωνάκι όλη την κοσμική Αθήνα της εποχής.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσα από τα social media, η κόρη της, Ειρήνη Σαπουντζή η οποία έχει ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας της.

“In the end All we are is dust in the wind 3/6/21. Επειδή επιθυμώ να ευχαριστήσω καθένα από εσάς ξεχωριστά, αλλά οι στιγμές είναι δύσκολες, θα ήθελα να μου δώσετε λίγο χρόνο και θα επανέλθω. Σας ευχαριστώ πολύ” έγραψε χαρακτηριστικά, αναρτώντας και μία φωτογραφία της μητέρας της.

Νίτσα Σαπουντζή

Στις 10 Ιουνίου έφυγε από τη ζωή η Νίτσα Σαπουντζή, η γυναίκα που άφησε το σημάδι της στον χώρο της μόδας καθώς τη δεκαετία του ’80 “έντυσε” στη θρυλική μπουτίκ της “Renata” στο Κολωνάκι όλη την κοσμική Αθήνα της εποχής.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσα από τα social media, η κόρη της, Ειρήνη Σαπουντζή η οποία έχει ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας της.

“In the end All we are is dust in the wind 3/6/21. Επειδή επιθυμώ να ευχαριστήσω καθένα από εσάς ξεχωριστά, αλλά οι στιγμές είναι δύσκολες, θα ήθελα να μου δώσετε λίγο χρόνο και θα επανέλθω. Σας ευχαριστώ πολύ” έγραψε χαρακτηριστικά, αναρτώντας και μία φωτογραφία της μητέρας της.

Χριστίνα Βαρζοπούλου

Η Χριστίνα Βαρζοπούλου έφυγε από τη ζωή στις 13 Ιουνίου σε ηλικία 75 ετών, όπως έκανε γνωστό ο Σπύρος Μπιμπίλας σε ανάρτησή του στο Facebook. Γεννημένη το 1947, η ηθοποιός έγινε ευρύτερα γνωστή τηλεοπτικά μέσα από τη σειρά «Λαβ Σόρρυ» το 1994 στο MEGA, όπου υποδύθηκε την αδερφή του Σάκη του υδραυλικού (Τάσου Χαλκιά).

Η ηθοποιός είχε εμφανιστεί σε αρκετές σειρές στην ιδιωτική και τη δημόσια τηλεόραση, ενώ όπως σημειώνει και ο Σπύρος Μπιμπίλας, στο θέατρο είχε πρωταγωνιστήσει στον «Ιππόλυτο» το 2004, αλλά και στην μεγάλη εμπορική επιτυχία «Θεοδώρα, η αγία των φτωχών» το 1996.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
«Μετά το σοκ του χαμού της αγαπημένης Σοφίας Αδαμίδου, σήμερα μαθαίνουμε την τραγική αποχώρηση της αξιολάτρευτης φίλης μας Χριστίνας Βαρζοπούλου που τόσες φορές δουλέψαμε μαζί και μεγάλη αγάπη μας έδενε… Μια από τις πρώτες συζύγους μου στο θέατρο… Καλό ταξίδι Χριστινάκι και κουράγιο στον Θόδωρο και την Μαριλού… Μαζι με αυτό το νέο ήρθε και το νέο μιας άλλης αποχώρησης που έγινε όμως στις 15 Μάη και τη μάθαμε αργά… Μια καλή μας συνάδελφος, αθόρυβη, νέα, που πολύ παίξαμε μαζό και στην “Ομάδα θέαμα” του Κακλέα και στην Θεοδώρα με την Μιμή Ντενίση… Η Ανδρομάχη Γεωργίου… Καλό ταξίδι Μάχη μου».

Γιώργος Μαυραειδής

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ηθοποιού Γιώργου Μαυραειδή έκανε γνωστή το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιουνίου, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο γνωστός ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε νεαρή ηλικία, βυθίζοντας στο πένθος το χώρο του ελληνικού θεάτρου και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, o Γιώργος Μαυραειδής έφυγε από τη ζωή από ανακοπή.

Ελπίδα Μπραουδάκη

Στις 07 Ιουλίου πέθανε η ηθοποιός Ελπίδα Μπραουδάκη σε ηλικία 80 ετών. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο ανιψιός της μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook, ενώ ο Σπύρος Μπιμπίλας, σε ανάρτησή τους αναφέρει: “Καλό ταξίδι σε μια από τις πιο σεμνές αθόρυβες ταλαντούχες παρουσίες του θεάτρου μας”.

Φιλιώ Πυργάκη

Θρήνος στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής. ‘Έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου (17/07) η μεγάλη φωνή της δημοτικής μας παράδοσης Φιλιώ Πυργάκη, η όποια τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Φιλιώ Πυργάκη έκανε πλειάδα εμφανίσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ερμηνεύοντας δημοτικά τραγούδια, ενώ είχε πλούσια δισκογραφία στο συγκεκριμένο είδος παραδοσιακής μουσικής.

Γεννήθηκε το 1939 στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας, ενώ ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967.

Τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η κατάσταση της επιβαρύνθηκε, ενώ πριν από δυο περίπου μήνες είχε φύγει από τη ζωή και ο σύζυγος της Μίμης.

Τόλης Βοσκόπουλος

Ο γνωστός τραγουδιστής «έφυγε» από τη ζωή σήμερα (σ.σ. 19 Ιουλίου του 2021), προδομένος από την καρδιά του. Ο ίδιος έπαθε ανακοπή καρδιάς και πέθανε σε ηλικία 81 ετών. Φυσικά, η είδηση του θανάτου του γέμισε με θλίψη τον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και τους θαυμαστές του.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος βρισκόταν στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για δεκαετίες, γεγονός που οδήγησε τον εξίσου μεγάλο καλλιτέχνη και στιχουργό σε πολλές επιτυχίες του Γιάννη Πάριο να δηλώσει: «ο μόνος σταρ που έχει η Ελλάδα είναι ο Τόλης». Μάλιστα όπως έχει δηλώσει ο Γιώργος Γερολυμάτος τη δεκαετία του 1970 οι νέοι τραγουδιστές έσπαγαν το δόντι τους προκειμένου να μοιάσουν στον Βοσκόπουλο (λόγω της χαρακτηριστικής οδοντοστοιχίας του καλλιτέχνη).

Ο Γιώργος Ζαμπέτας στην αυτοβιογραφία του σημειώνει: «Ο Τόλης είναι γεννημένος θεατρίνος. Ανεβαίνει στην πίστα και την καταπίνει όλη. Γιατί η πίστα όταν ανεβαίνεις σου λέει: φάε με για θα σε φάω. Να ξηγιόμαστε. Μεγάλος εργάτης ο Βοσκόπουλος, ο μεγαλύτερος».

Ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε κάνει τέσσερις γάμους. Παντρεύτηκε πρώτα τη Στέλλα Στρατηγού (1960 – 1965), ύστερα την Μαρινέλλα (1973 – 1981), μετά την Τζούλια Παπαδημητρίου (1990 – 1996). Με την πρώην βουλευτή και υφυπουργό και νυν πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, παντρεύτηκαν το 1996 στην Κέρκυρα. Απέκτησαν μία κόρη, τη Μαρία, που γεννήθηκε το 2001.

Γκέλυ Μαυροπούλου

Η Γκέλυ Μαυροπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 χρονών τη Δευτέρα 19 Ιουλίου.

Η ηθοποιός έκλεισε τα μάτια της στο διαμέρισμα, όπου ζούσε στην πλατεία Αμερικής.

Με εντολή εισαγγελέα αποτεφρώθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στην Ριτσώνα, η σορός της πρωταγωνίστριας κι έτσι πήρε τέλος το θρίλερ για την κηδεία της.

Ωστόσο μυστήριο εξακολουθεί να υπάρχει με τη διαθήκη και την περιουσία της. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso» και του Νίκου Νικόλιζα, πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκε στα αρμόδια όργανα μια γυναίκα η οποία, έχοντας στα χέρια της μια χειρόγραφη διαθήκη (πολλών ετών πίσω) της ηθοποιού, ισχυρίστηκε ότι είναι η νόμιμη κληρονόμος.

Όπως αναφέρεται στο διαμέρισμα της πρωταγωνίστριας στην πλατεία Αμερικής βρίσκονταν σημαντικά κειμήλια τόσο της ίδιας όσο και ολόκληρης της θεατρικής οικογένειας από την οποία καταγόταν.

Κοστούμια από θεατρικά έργα, βυζαντινές εικόνες, έπιπλα εποχής του 19ου αιώνα καθώς και κοστούμια της μητέρας της Μαρίκας Κρεββατά κοσμούσαν το σπίτι της. Αμέσως μετά τον θάνατο της Γκέλυς Μαυροπούλου τα κλειδιά του διαμερίσματος παρέλαβε η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας, ενώ το αγαπημένο της σκυλάκι βρίσκεται πλέον στα χέρια της αγαπημένης της κομμώτριας και γειτόνισσας, για την οποία η Γκέλυ Μαυροπούλου έτρεφε αμέριστη αγάπη.

Related posts

«Λάκη, σε ευχαριστώ που γύρισες»: Οι 26 λέξεις του Λαζόπουλου για τις οποίες αποθεώθηκε

Eκτακτη ανακoίνωση: Πpόσεχε αν έχεις λoγαριασμό στην Εθνική – Τι έχει συμβεί

Γέννησε πριν λίγο η Αλεξάνδρα Νίκα: Πατέρας για πρώτη φορά ο Κωνσταντίνος Αργυρός – To φύλο του μωρού