Εκπληκτικό αποτέλεσμα: Το έξυπνο κόλπο με τις φλούδες του μήλου στο τάπερ με το κέικ

Εκπληκτικό αποτέλεσμα: Βάλτε τις φλούδες του μήλου μέσα στο τάπερ με το κέικ και θα ενθουσιαστείτε

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι συντήρησης τροφίμων στο σπίτι. Φυσικοί τρόποι, ασφαλείς και αποτελεσματικοί. Ένα τέτοιο κόλπο θα διαβάσετε παρακάτω και θα σας ενθουσιάσει.

Όσοι φτιάχνετε συχνά γλυκά, όπως κέικ και κουλουράκια θα σκέφτεστε πως μπορώ να τα συντηρήσω φρέσκα και νόστιμα; Λύση υπάρχει και δεν είναι αυτή που περιμένατε, αλλά είναι φυσική και ασφαλής με αποτελέσμα εγγύηση.

Κόψτε 2-3 φετούλες μήλο ή τις φλούδες του και βάλτε τις μέσα στο τάπερ με το κέικ ή τα κουλουράκια. Αυτό το τρικ θα βοηθήσει το γλυκό σας να μην μπαγιατέψει εύκολα.

Φτιάξτε κουλουράκια μήλου χωρίς ζάχαρη και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό

Μια τέλεια συνταγή για κουλουράκια μήλου χωρίς ζάχαρη που θα σας τρέχουν τα σάλια. Τα κουλουράκια μπορεί να φαγωθούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας γι’ αυτό καλό είναι να φτιάχνονται από αγνά υλικά.

Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε κουλουράκια μήλου χωρίς ζάχαρη. Θα ξετρελαθείτε από τη γεύση τους.

Υλικά:

  • 2 μήλα κόκκινα
  • 3/4 ποτηριού του κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια του κρασιού περίπου αλεύρι φαρινάπ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρ.)

Κουλουράκια: Εκτέλεση

  • Αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα τους, τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη και τα τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι με 5 κουτ. σούπας νερό. Τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά έως ότου πολτοποιηθούν.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μέλι και την κανέλα και ανακατεύουμε.
  • Αφού αφήσουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τα καρύδια και τέλος το αλεύρι και ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά.
  • Πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 25 λεπτά.

Λαχταριστά κουλουράκια νουτέλας με 5 υλικά – Έτοιμα σε μόλις 10 λεπτά

Υπέροχα, λαχταριστά κουλουράκια με Nutella. Μια εύκολη συνταγή με 5 μόνο υλικά, έτοιμα σε 10 λεπτά για να τα απολαύσετε με το πρωϊνό γάλα ή με τον καφέ σας.

Υλικά

  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι Nutella
  • 2 κ.σ. βούτυρο (φυτική μαργαρίνη)

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και στρώστε στο ταψί του φούρνο μια λαδόκολλα.
  • Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν . Προσθέστε σταδιακά και το αλεύρι και συνεχίζετε να χτυπάτε με το “γάντζο” του μίξερ για 2-3′ ακόμα.
  • Επειδή η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδης, βρέξτε τα χέρια σας και πλάστε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα πιέζετε ελαφρά και τα τοποθετείτε στη λαδόκολλα στο ταψί με 2,5 εκ. διάστημα μεταξύ τους.
  • Ψήστε για 10-12 λεπτά. Βγάζετε από φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο ταψί για 5′, μετά τα βγάζετε και τα απολαμβάνετε.

Related posts

«Λάκη, σε ευχαριστώ που γύρισες»: Οι 26 λέξεις του Λαζόπουλου για τις οποίες αποθεώθηκε

Eκτακτη ανακoίνωση: Πpόσεχε αν έχεις λoγαριασμό στην Εθνική – Τι έχει συμβεί

Γέννησε πριν λίγο η Αλεξάνδρα Νίκα: Πατέρας για πρώτη φορά ο Κωνσταντίνος Αργυρός – To φύλο του μωρού