Έλληνες ηθοποιοί που μας άφησαν νωρίς: 10 περιπτώσεις που έκαναν επιτυχία στα 80s και 90s και χάθηκαν πρόωρα από τη ζωή

Έλληνες ηθοποιοί: Χάθηκαν πρόωρα και σκόρπισαν θλίψη στο Πανελλήνιο

Ολόκληρη την Ελλάδα πάγωσε η είδηση ορισμένων θανάτων Ελλήνων ηθοποιών, που αγαπήθηκαν πολύ. Ο θάνατος τους άφησε πίκρα σε όλους τους Έλληνες θαυμαστές, που γνώρισαν τις προσωπικότητες των ηθοποιών μέσα από τους ρόλους και τις θρυλικές ερμηνείες τους. Η απώλειά τους είναι μεγάλη και η  Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο όσα χρόνια και αν περάσουν παραμένει μια πληγή.

Έλληνες ηθοποιοί: 10 περιπτώσεις που χάθηκαν άδοξα

Ρένα Βλαχοπούλου

Η ηθοποιός Ρένα Βλαχοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή το 2004 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο θάνατος προήλθε από αφνίδια ανακοπή της καρδιάς. Η κηδεία της θα γίνει με δαπάνη του δήμου Αθηναίων.

Η Κερκυραία πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του κινηματογράφου νοσηλευόταν από τις 16 Ιουλίου στο νοσοκομείο, όπου εισήχθη για να υποβληθεί σε εγχείρηση για διάτρηση στομάχου, την οποία είχε προκαλέσει εκτροπή του σακχαρώδους διαβήτη.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρεται ότι η κηδεία της Ρένας Βλαχοπούλου θα τελεστεί δημοσία δαπάνη και με έξοδα του υπουργείου το ερχόμενο Σάββατο.

Η μετεγχειρητική της πορεία ήταν δύσκολη, καθώς αντιμετώπιζε και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Τις τελευταίες μέρες είχε πέσει σε κώμα. Στο πλευρό της γνωστής και ιδιαίτερα αγαπητής ηθοποιού όλες αυτές τις ημέρες ήταν ο σύζυγός της κ. Γ. Λαφαζάνης, πολλοί συγγενείς και στενοί φίλοι της.

Χάρισε γέλιο…

Το μπρίο, η ζωντάνια και η φινέτσα της Ρένας Βλαχοπούλου κόσμησαν την Τέχνη για παραπάνω από 60 χρόνια. Η ηθοποιός και τραγουδίστρια γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1923, ενώ σε πολύ μικρή ηλικία έχασε τους γονείς της -κατά τη διάρκεια του πρώτου βομβαρδισμού των Ιταλών στο νησί- και κλήθηκε να μεγαλώσει μόνη τα οκτώ αδέλφια της.

Με όπλο το ταλέντο της στο τραγούδι και το χορό η Ρένα προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες επιβίωσης της οικογένειας που ζει φτωχικά και όταν τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο αποφασίζει να κατέβει στην Αθήνα.

Η καριέρα της ξεκινά το 1940, όταν ο Μίμης Τραϊφόρος την πρωτοπαρουσίασε στο αθηναϊκό κοινό μέσα από ένα πρόγραμμα βαριετέ που είχε ανεβάσει στο κέντρο «Όαση». Η Ρένα ήταν τότε παντρεμένη με τον πρώτο σύζυγο της -ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ- Βασιλείου.

Στην παράσταση αυτή την άκουσε ο Μακέδος και λίγο αργότερα την προώθησε στο σανίδι και συγκεκριμένα στο θέατρο «Μοντεάλ» της οδού Πανεπιστημίου, όπου έπαιξε με τις αδελφές Καλουτά και τραγούδησε ντουέτο με τη Σοφία Βέμπο.

Το 1942 η Ρένα Βλαχοπούλου είχε κατακτήσει ήδη τις καρδιές του αθηναϊκού κοινού ως επώνυμη τραγουδίστρια μέσα από τη συνεργασία της με τον μεγάλο πιανίστα Γιάννη Σπάρτακο. Μαζί δημιούργησαν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εποχής κατά τη διάρκεια του πολέμου -που δεν ηχογραφήθηκαν ποτέ όμως γιατί οι Γερμανοί είχαν κλείσει το εργοστάσιο της Κολούμπια.

Μετά τον πόλεμο οι δύο τους φεύγουν σε περιοδεία στο εξωτερικό, όπου το ταλέντο της Ρένας ξεχωρίζει και η ίδια αποθεώνεται.

«Χρυσή χρονιά» για την καριέρα της ως ηθοποιού ήταν το 1962, όταν η συμμετοχή της στην «Οδό Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι γίνεται αφορμή να την προσέξει ο Γιάννης Δαλιανίδης και να την κάνει πρωταγωνίστρια του μιούζικαλ Μερικοί το προτιμούν κρύο (1962-63).

Μάλιστα ο ίδιος ο Φίνος, όταν άκουσε τη Ρένα να τραγουδά, φέρεται να της πρότεινε να υπογράψει ισόβιο συμβόλαιο με την εταιρεία του, με την οποία γύρισε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Ορισμένες από τις ταινίες με πρωταγωνίστρια τη Ρένα Βλαχοπούλου ήταν: Η Κόμισσα της Κέρκυρας (1972), Η Ρένα είναι οφσάιντ (1972), Μια Ελληνίδα στο χαρέμι (1971), Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971), Μια τρελλή, τρελλή σαραντάρα (1970), Η θεία μου η χίπισσα (1970), Η Παριζιάνα (1969), Η ζηλιάρα (1968), Βίβα Ρένα (1967), Ραντεβού στον αέρα (1966), Η βουλευτίνα (1966), Φωνάζει ο κλέφτης (1965), Κορίτσια για φίλημα (1965), Η χαρτοπαίχτρα (1964), Ένα κορίτσι για δύο (1963), Κάτι να καίει (1963), Μερικοί το προτιμούν κρύο (1963), Όταν λείπει η γάτα (1962).

…άφησε πίσω της θλίψη

«Η Ρένα Βλαχοπούλου, η μεγάλη κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου, σφράγισε με το πηγαίο ταλέντο της μια ολόκληρη εποχή. Με την ποιότητα της τέχνης της, το μοναδικό της χαρακτήρα και το ήθος της κέρδισε την αγάπη των Ελλήνων. Οι ταινίες και τα τραγούδια της θα κρατούν για πάντα ζωντανή τη μνήμη της», δήλωσε ο πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού Κώστας Καραμανλής για το θάνατο της Ρένας Βλαχοπούλου, εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

«Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν μια λαμπρή ηθοποιός, από τους μεγάλους του κινηματογράφου και του θεάτρου μας, με γνήσια καλλιτεχνική φλέβα. Χάρισε γέλιο, χαρά και ψυχαγωγία σε όλους τους Έλληνες, που την αγάπησαν και θα τη θυμούνται πάντα μέσα από τις ταινίες της», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

«Μεγάλη απώλεια για όλους μας. Ο κόσμος της επιθεώρησης, του τραγουδιού, του κινηματογράφου έχασε μια μεγάλη καλλιτέχνιδα. Θα τη θυμόμαστε με το κέφι της, το τραγούδι της, το γέλιο της, τους χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε μοναδικά στη μακρόχρονη καλλιτεχνική της πορεία», δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ο Συνασπισμός εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της Ρένας Βλαχοπούλου «του ζεστού ανθρώπου, της μεγάλης καλλιτέχνιδας, με την έντονη παρουσία στον κινηματογράφο, το τραγούδι και το θέατρο». «Θα μείνει αξέχαστη για τη ζωντάνια και τη λαϊκότητά της. Έκφρασε με τρόπο αυθεντικό τη μέση Ελληνίδα σε όλες της τις εκφράσεις. Θα την θυμόμαστε πάντα για όσα μας χάρισε με την έντονη παρουσία της», τονίζει.

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της μεγάλης μας ηθοποιού Ρένας Βλαχοπούλου. Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν μια από τις πιο σημαντικές μορφές του θεάτρου και του κινηματογράφου μας. Η ανθρωπιά, η απλότητα και η φυσικότητα με την οποία υποδυόταν τους ρόλους της σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ της χάρισαν το χαμόγελο σε γενιές Ελλήνων που θα την θυμούνται πάντα με νοσταλγία. Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να την γνωρίσουμε από κοντά δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ανεπιτήδευτη, πληθωρική και γοητευτική Ρένα, την μεγάλη μας ηθοποιό που θα αποτελεί πρότυπο για όλους τους νεότερους καλλιτέχνες», δήλωσε η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η Ρένα Βλαχοπούλου έδωσε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην υποκριτική τέχνη αλλά και στο τραγούδι, με το μπρίο και το εξαίρετο ταλέντο της. Το γέλιο που μας χάρισε απλόχερα θα συνεχίζει να μας το προσφέρει μέσα από τις κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε με μεγάλη επιτυχία» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο της Ρένας Βλαχοπούλου.

Οι Έλληνες ηθοποιοί που χάθηκαν πρόωρα από τη ζωή

Αθηνά Μερτύρη

Η κατά συνθήκη άσχημη του ελληνικού κινηματογράφου μαζί με τη Βασιλειάδου και την Ταϋγέτη Μπασούρη. Ήταν στενή συνεργάτης, αλλά και «ο κακός μπελάς» του Θανάση Βέγγου.

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1931 και σε νεαρή ηλικία έφυγε στην Αθήνα για θεατρικές σπουδές. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Λυκούργου Σταυράκου. Η πρώτη της εμφάνιση στο σανίδι πραγματοποιήθηκε το 1961 με το» Πειραματικό Θέατρο Τσέπης «, της Μαριέττας Ριάλδη στο έργο του Ιονέσκο, «Η φαλακρή τραγουδίστρια». Οι σκηνοθέτες συνήθως την επέλεγαν να υποκριθεί τη γεροντοκόρη που ψάχνει απεγνωσμένα να παντρευτεί. Ήταν ο «κακός μπελάς» του Βέγγου σε πολλές ταινίες, αφού για πολλά χρόνια ήταν στο θίασο του και συνήθως έπαιζε την επίδοξη φιλενάδα του, που όταν την έβλεπε άλλαζε δρόμο!…

Τη δεκαετία του ’80, που οι βιντεοκασέτες μεσουρανούσαν, η Μερτύρη συμμετείχε σε πολλές ταινίες. Όλοι γνώριζαν το πρόσωπο αλλά λίγοι το όνομα της. Αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στην καριέρα της. Συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της και διαχειρίστηκε την καριέρα της με τον τρόπο που εκείνη ήθελε. Σε κάποιες ταινίες εμφανιζόταν ως Αθηνά Μερτίρη, αλλάζοντας την ορθογραφία του επιθέτου της, ενώ σε άλλες ως Αθηνά Μετρήτη. Στο τέλος της καριέρας της συμμετείχε στην εξαιρετικά επιτυχημένη ταινία των Ρέππα-Παπαθανασίου «SAFE SEX», υποδυόμενη την «Νταίζη Μορένου», μια λαϊκή έκπτωτη ντίβα της λυρικής. Η ηθοποιός αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ύστερα από δική της επιλογή, λόγω της κακής κατάστασης της υγείας της. Στο πλευρό της στάθηκε η κόρη της, επίσης ηθοποιός, Βαρβάρα Μερτύρη. Η Αθηνά Μερτύρη έφυγε από τη ζωή στις 24 Νοεμβρίου 2007.

Στάθης Ψάλτης

Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας το 1951 όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω. Αδελφός του είναι ο επίσης ηθοποιός Γιάννης Ρώτας.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη (γεν. 1973)

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια. Τελευταία του ταινία ήταν η “Καζαντζάκης” (είχε παίξει τον ηγούμενο της Μονής Σινά), την οποία δεν πρόλαβε να δει. Είχε παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς.

Τραγούδησε αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.

Τον Απρίλιο του 2014, ο ηθοποιός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Πέθανε στις 21 Απριλίου 2017, στο Νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” όπου νοσηλευόταν από τον Μάρτιο του 2017, με καρκίνο στους πνεύμονες.

Ο αδερφός του αγαπημένου ηθοποιού, Γιάννης Ρώτας, μιλώντας στην εφημερίδα Spirto αποκάλυψε πως ο Στάθης Ψάλτης δεν πέθανε από καρκίνο.

«Ο γιατρός μου έλεγε πως ο καρκίνος υποχωρούσε. Πήγαινε καλά. Είχε πάρει και τέσσερα κιλά, έτρωγε. Ο γιατρός μου είπε πει: Γιάννη μου, εγώ θα τον κάνω τον Στάθη να πάει με τα πόδια στο σπίτι», αναφέρει χαρακτηριστικά.Ποια ήταν η αιτία θανάτου του Στάθη Ψάλτη; «Πήγε από αναπνευστική λοίμωξη. Γιατί πήγαιναν αργά και τον έβλεπαν κάποιοι που δεν πρόσεχαν. Πήγαινε ο ένας, πήγαινε ο άλλος… Εγώ πάντοτε φορούσα μάσκα και απολύμαινα τα χέρια μου για να μπω μέσα. Αυτοί δεν πρόσεχαν. Γι’ αυτό έπαθε αυτή τη λοίμωξη».

Έλληνες ηθοποιοί που αγαπήσαμε και χάθηκαν από τη ζωή

Άκης Φλωρεντής

Ο ηθοποιός που έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1980, έφυγε από τη ζωή και η  κηδεία του ηθοποιού έγινε το 2015 στο Εβραϊκό νεκροταφείο της Νίκαιας.

Ο Άκης Φλωρεντής έχει παίξει σε πολλές βιντεοκασέτες της δεκαετίας του 1980, καθώς και σε διαφημίσεις της εποχής.

Η είδηση του θανάτου του είχε γίνει γνωστή από την Καίτη Φίνου, η οποία ανακοίνωσε το δυσάρεστο νέο στην προσωπική της σελίδα στο facebook.

«Συνάδελφος, πολύ καλός ηθοποιός, υπέροχος άνθρωπος, αλλά και αυτόν τον έφαγαν τα κυκλώματα. Καλό του ταξίδι», είχε γράψει η κ. Φίνου χαρακτηριστικά.

 Μαρία Μπονέλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 και σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο το 1962, στο έργο «Βασιλεύς Ροδολίνος» του Ι.Α Τρωίλου με το Εθνικό Θέατρο. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους θιάσους: Δημήτρη Ππαπμιχαήλ, Αλίκης Βουγιουκλάκης, Λάμπρου Κωνσταντάρα, Στέφανου Ληναίου, Σμαρούλας Γιούλη, Κώστα Βουτσά, Γιώργου Κωνσταντίνου, Ζωής Λάσκαρη κ.α., σε έργα πρόζας που τα περισσότερα έγιναν επιτυχίες. Ωστόσο, καθιερώθηκε στην επιθεώρηση, ιδιαίτερα μάλιστα σε παραστάσεις, που μαζί με τον Σωτήρη Μουστάκα, σκόρπισαν άφθονο γέλιο.

Υπήρξε σύντροφος του μεγάλου ηθοποιού Σωτήρη Μουστάκα για 4 δεκαετίες και απέκτησαν μαζί μια κόρη, την Αλεξία. Το 2000, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στην επιθεώρηση «Μιλένιουμ 2000» στο θέατρο Περοκέ, ξεκίνησαν προβλήματα χρόνιας ασθένειας, καθώς διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ με αποτέλεσμα να σταματήσει τις επαγγελματικές της εμφανίσεις. Τον Αύγουστο του 2007, μόλις τρεις μήνες μετά το χαμό του αγαπημένου της Σωτήρη Μουστάκα, έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη στο Χαλάνδρι.

Οι θάνατοι Ελλήνων ηθοποιών που δεν περιμέναμε να ακούσουμε

Σωτήρης Μουστάκας

Γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου το 1940. Η καταγωγή του ήταν από χωριό, οι Κάτω Πλάτρες. Στα 15 του χρόνια συμμετείχε ενεργά στον Απελευθερωτικό Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α.  Ο Σωτήρης Μουστάκας μοίραζε φυλλάδια και έγραφε συνθήματα στους τοίχους μέχρι που οι Άγγλοι τον συνέλαβαν και τον φυλάκισαν για επτά μήνες. Μέτα την αποφυλάκιση του, τελείωσε το σχολείο και το 1958 αναχώρησε για Αθήνα με πλαστό διαβατήριο, που του είχε βγάλει ο Ντίνος Μιχαηλίδης, ένας από τους αρχηγούς της Ε.Ο.Κ.Α και πρώην υπουργός .

Ήθελε να σπουδάσει ηθοποιός, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του. Έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Την πρώτη φορά κόπηκε αλλά δεν τα έβαλε κάτω, ξαναπροσπάθησε και πέρασε, ταυτόχρονα δούλευε σαν σερβιτόρος. Στην Δραματική Σχολή γνώρισε και την Μαρία Μπονέλου, παντρεύτηκαν το 1973. Μαζί απέκτησαν μια κόρη, την Αλεξία.

Βρισκόταν στις πρόβες στο θέατρο, καθότι προετοιμαζόταν μαζί με τον Θύμιο Καρακατσάνη στην παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη. Αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου εισήχθη επείγοντος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έφυγε το 2007.

Λίντα Γίγα

Η ηθοποιός, είχε πρωταγωνιστήσει σχεδόν σε όλες τις βιντεοκασέτες αποτελώντας μια από τις πιο σέξι αλλά και γλυκές παρουσίες της μεγάλης οθόνης.Η Λίντα Γίγα το 1987 είχε βγει «Playmate» του ελληνικού «Playboy», ενώ οι περισσότεροι τη θυμούνται από τους ρόλους της στην ταινία «Δε Κόπανοι» με το Γιώργο Κωνσταντίνου και στο «Αδελφή μου αγάπη μου» με τον Πάνο Μιχαλόπουλο. Η ηθοποιός Λίντα Γίγα, σε ηλικία 52 ετών, έχασε τη μάχη που έδινε εδώ και χρόνια με την ασθένεια λύκος.

Τόνυ Άντονυ

Έφυγε το  2014  σε ηλικία 66 ετών, ο γνωστός ηθοποιός Τόνυ Άντονυ, έπειτα από πολύμηνη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο Τόνυ Άντονυ γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1948 στην Αθήνα. Το πραγματικό του όνομα ήταν Αντώνης Κόνιαρης.

Εμφανίσθηκε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις κι επιθεωρήσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικά έργα. Ήταν, επίσης, γνωστός για τις εμφανίσεις που έκανε διάφορα κέντρα διασκέδασης, ως stand-up κωμικός.

Επίσης, μεταξύ άλλων, είχε παίξει στις σειρές: «Είσαι το Ταίρι Μου», «Τα 7 Κακά της Μοίρας μου», «Το Κόκκινο Δωμάτιο», αλλά και στην γνωστή θεατρική παράσταση «Σεσουάρ για Δολοφόνους».

Έλληνες ηθοποιοί: Έφυγαν πρόωρα και σκόρπισαν θλίψη

Κώστας Τσάκωνας

«Ο Κώστας ακόμα και στις τελευταίες στιγμές του, όταν ο καρκίνος τον είχε καταβάλει πλέον, γελούσε. Και γελούσε πολύ, χωρίς να προσποιείται, παρόλο που ήξερε ότι έπασχε από καρκίνο. Σκέψου ότι λίγους μήνες προτού πεθάνει έπαιξε στη δική μου ταινία». «Σε ένα από τα γυρίσματα, όταν ήταν πολύ άρρωστος, τα οποία έγιναν πάνω στο βουνό, ήρθε και ήταν χάλια. Στη συγκεκριμένη σκηνή έπαιζε και η Καίτη Παπανίκα. Ήταν κι εκείνη χάλια από τον καρκίνο τότε. Έπεσε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου και έδινε κουράγιο ο ένας στον άλλον. Η εν λόγω σκηνή υπάρχει μέσα στην ταινία. Κλαίγαμε όλοι από συγκίνηση» είχε αναφέρει ο Θόδωρος Μαραγκός.

Ο Κώστας Τσάκωνας έφυγε από τη ζωή το 2015. Τρία χρόνια αργότερα, τον Οκτώβρη του 2018, ο Θόδωρος Μαραγκός ολοκληρώνει την ταινία-αφιέρωμα στον παλιό καλό συνεργάτη του με τον τίτλο «Όλο γελούσε». Το «Όλο γελούσε» συμμετείχε Τον Νοέμβριο του 2018 στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Χαλκίδας όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο γέλιου του κοινού και το δεύτερο βραβείο της κριτικής επιτροπής.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso ο Κώστας Τσάκωνας είχε εξομολογηθεί: «Κάνω χημειοθεραπείες από πέρυσι το καλοκαίρι. Όμως δεν το βάζω κάτω. Το παλεύω γιατί ξέρω ότι κάποια στιγμή όλοι θα φύγουμε από τη ζωή. Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα. Mε το γέλιο προσπαθώ να την παλέψω αλλιώς θα είχα “φύγει” προ πολλού. Να μη ζήσει άλλος τους δικούς μου πόνους. Είναι ανυπόφοροι. Θα το παλέψω όμως».

Ρένα Παγκράτη

Γεννήθηκε το 1949 στην Κέρκυρα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη. Ωστόσο, η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο έγινε το 1961 με τον θίασο της Έλλης Λαμπέτη στο έργο “Το Θαύμα της Άνι Σάλιβαν”. Από το 1972, συνεργάστηκε με τους: Δ. Μυράτ, Β. Ζουμπουλάκη, Δ. Παπαγιαννόπουλο κ.ά. κυρίως σε θεατρικές επιθεωρήσεις. Έγινε δημοφιλής από το θρυλικό “Λούνα Παρκ” του Γ. Δαλιανίδη, όπου ενσάρκωνε την Κάθριν. Πρωταγωνίστησε στις ταινίες: “Βασικά, Καλησπέρα σας” (1982), “Καμικάζι, Αγάπη μου” (1983), “Έλα να Γυμνωθούμε Ντάρλινγκ” (1984) κ.ά. Η μακροχρόνια επαγγελματική αβεβαιότητα, την οδήγησε σε ψυχολογικά προβλήματα και, τελικά, στην αυτοκτονία (1998).

Related posts

Έτσι είναι χωρίς ρετούς το σώμα της Αγγελικής Νικολούλη στα 60, οι φώτο που κυκλοφορούν και «κλείνουν στόματα»

Παναγιώτης Ραφαήλ: O μικρός “ήρωας”, έκλεισε τα 6, σβήνει το κεράκι και όλοι του εύχονται «χρόνια πολλά»

«Μην το πείτε στη μαμά μου…Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι»