Ελληνικά Levi’s: Από την κορυφή στο λουκέτο – Το άδοξο τέλος της επιχείρησης

Ελληνικά Levi’s: Η ίδρυση της εταιρείας και η παρακμή

Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 και η επιλογή αγοράς των «ελληνικών» Levi’s. Από τη Διεθνή Βιομηχανία Ενδυμάτων ΑΕ, που είχε τα κεντρικά της στην Καλαμάτα, η εταιρεία οδηγήθηκε στην παρακμή και στο κλείσιμο.

Συγκεκριμένα στην οδό Τσαμαδού στο λιμάνι της πόλης, εκεί όπου από το 1970 έως το 1997 ράφτηκαν εκατομμύρια ελληνικά ρούχα. Στην ακμή της η βιομηχανία έφτασε να απασχολεί 480 εργαζόμενους σε Καλαμάτα και Αθήνα. Η δυνατότητα παραγωγής ξεπερνούσε τα 1,5 εκατ. παντελόνια τζιν ετησίως.

Levi’s: Η εταιρία με το διασημότερο παντελόνι στον κόσμο

Η εταιρία είχε ιδρυθεί από τον Χρήστο Μανιατάκη. Ο Μανιατάκης εξασφάλισε το franchise της Levi’s στην Ελλάδα. Έτσι, παρήγαγε τζιν παντελόνια για την ελληνική αγορά, καθώς και για αγορές του εξωτερικού. Στη δεκαετία του ’90, τα πράγματα για τη Διεθνή Βιομηχανία Ενδυμάτων ΑΕ δεν ήταν τόσο ευνοϊκά όσο φαίνονταν. Τα κόστη ήταν πολύ μεγάλα. Η εταιρία είχε συσσώρευσε μεγάλου ύψους οφειλές σε 13 ελληνικές και ξένες τράπεζες. Μάλιστα, είχε προηγηθεί νωρίτερα, η διακοπή της συνεργασίας με τη Levi’s για να παράγει παντελόνια.

Το 1996 οι πιστώτριες τράπεζες διέκοψαν τη χρηματοδότησή και ένα χρόνο αργότερα η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης. Το υπουργείο Εργασίας είχε απορρίψει αίτημα της εταιρείας για ομαδικές απολύσεις. Τελικά, η εταιρεία βρισκόταν σε εκκαθάριση και οι εργαζόμενοι σε «ομηρεία».

Related posts

Είναι γεμάτη τατουάζ και δεν της φαίνεται: Η Παπουτσάκη ανέβασε φώτο με μπικίνι κ όλοι μετράνε τατουάζ

26 χρόνια μετά, πραγματικό μοντέλο: Έτσι είναι σήμερα η τηλεοπτική κόρη του Πάνου Μιχαλόπουλου

Σαν αρχαία Ελληνίδα θεά: Η Άντζελα Γκερέκου εμφανίστηκε με αuτό το φόρεμα κι όλοι χάζευαν εκείνη