Ένα φιλοδώρημα έφερε 10 εκατομμύρια σε μια σερβιτόρα και η κόλαση που έζησε μετά

Η ιστορία της σερβιτόρας με το μοιραίο λαχείο

Η αληθινή αυτή ιστορία δείχνει πως ακόμα και αν έχουμε την τύχη με το μέρος μας, όλα μπορούν να αλλάξουν σε μια στιγμή. Ο πιο τυχερός άνθρωπος που κέρδισε ένα λαχείο έγινε και ο πιο άτυχος.

Η ιστορία που ακολουθεί εξελίσσεται στην Αμερική και ενώ φαντάζει ως παραμύθι τελικά καταλήγει σε εφιάλτη

Περίπου 20 χρόνια πριν, ο πελάτης  Edward Seward μπήκε σε ένα εστιατόριο για να φάει πρωινό. Η ζωή της σερβιτόρας που έμελλε να τον εξυπηρετήσει τελικώς δεν θα ήταν ποτέ πια η ίδια καθώς έκανε τη ζωή της σερβιτόρας άνω κάτω οδηγώντας την στα όρια της απελπισίας.

Ο πελάτης  Edward Seward έδωσε φιλοδώρημα ένα λαχείο στην Tonda Dickerson που πλησίαζε τα 30της. Η σερβιτόρα  πήρε το λαχείο έκπληκτη και ευχαρίστησε τον πελάτη, με την κλήρωση να ήταν προγραμματισμένη για το επόμενο Σάββατο.

Αυτή ήταν η πρώτη ανατροπή στη ζωή της σερβιτόρας Tonda Dickerson. Η εν λόγω σερβιτόρα επέλεξε να παίρνει 375 χιλιάδες τον χρόνο για μια περίοδο 30 ετών, μια κίνηση που οι περισσότεροι οικονομολόγοι κρίνουν ως σοφή. Αυτή η κίνηση της έδωσε την επιλογή να μην εργαστεί ποτέ ξανά ως σερβιτόρα.

Το φιλοδώρημα – λαχείο της σερβιτόρας που έφερε τον εφιάλτη – Οι δίκες

Οι συνάδελφοι της σερβιτόρας υποστήριξαν πως όλα τα φιλοδωρήματα θα πρέπει να μοιραστούν στο σύνολο του προσωπικού. Το δικαστήριο αρχικά τους δικαίωσε, αν και η Dickerson ισχυριζόταν πως δεν είχε πει ποτέ ότι είχε συμφωνήσει να μοιραστεί τα tips.

Η νικήτρια του λαχείου είχε απορρίψει μια συμφωνία που θα της επέφερε 3 εκατομμύρια δολάρια πριν τη δίκη και μόλις άκουσε την απόφαση έφυγε χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο.

Το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου ανέφερε πως αν υπήρχε συμφωνία, τότε επρόκειτο για τζόγο, κάτι που απαγορεύεται στην πολιτεία της Αλαμπάμα. Έτσι το δικαστήριο έκρινε πως κάθε προφορική συμφωνία ήταν ανεφάρμοστη.

Κι ενώ  η σερβιτόρα νόμιζε πως τα δύσκολα είχαν περάσει, τρία χρόνια αργότερα ήρθε ο Seward να της κάνει εκ νέου μήνυση. Υποστήριξε πως έκαναν και μεταξύ τους μια συμφωνία μόλις της έδωσε το λαχείο. Πώς αν κερδίσει, θα του αγόραζε ένα αυτοκίνητο. Ο δικαστής όμως απέρριψε την μήνυση. Η ιστορία βέβαια δεν τελειώνει εδώ.

Tonda Dickerson listens to a reporter’s questions at her father’s home in Grand Bay, Ala. Thursday April 8, 1999 as her nephew Brandon Pierce walks by an open door. Dickerson recieved a winning $10 million Florida lottery ticket from a patron at the Waffle House were she worked and is now in a court dispute with her co-wokers about whether or not a pool existed for the winnings if any from the ticket. (Mobile Register, Bill Starling) 04/08/99.

Το λαχείο έφερε και την απαγωγή της άτυχης σερβιτόρας

Ο σύζυγος της σερβιτόρας Tonda Dickerson προσπάθησε να την απαγάγει. Την έβαλε μέσα στο αυτοκίνητο και την οδήγησε σε μια λίμνη, ενώ απειλούσε να την σκοτώσει. Το τηλέφωνό της χτύπησε μια φορά και ο πρώην σύζυγός της την απείλησε για άλλη μια φορά, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής. Όταν χτύπησε δεύτερη φορά, του είπε πως πρέπει να την αφήσει να απαντήσει γιατί θα αρχίσουν να την ψάχνουν. Όταν ο πρώην σύζυγός της συμφώνησε, εκείνη άνοιξε την τσάντα της και έβγαλε ένα πιστόλι.

Όταν ο Martin κινήθηκε εναντίον της, τον πυροβόλησε στην δεξιά πλευρά του στήθους.

Κατάφερε να της πάρει το όπλο και την απείλησε πως θα την σκοτώσει και ύστερα θα αυτοκτονήσει. Όμως εκείνη κατάφερε να τον πείσει ότι έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο. Μπήκαν στο αυτοκίνητο και ξεκίνησαν με την αστυνομία να φτάνει εκεί λίγο αργότερα.

Για μια δεκαετία, η εφορία διαφωνούσε με την Dickerson για το ακριβές ποσό που έπρεπε να καταβάλει. 13 χρόνια μετά την τυχερότερη μέρα της ζωής της, το δικαστήριο αποφάσισε πως έπρεπε να πληρώσει ένα αρκετά μεγάλο.

Αν το να κερδίσεις ένα λαχείο, φέρνει μαζί του όλα αυτά, τότε να μένει το βύσσινο…

Related posts

«Λάκη, σε ευχαριστώ που γύρισες»: Οι 26 λέξεις του Λαζόπουλου για τις οποίες αποθεώθηκε

Eκτακτη ανακoίνωση: Πpόσεχε αν έχεις λoγαριασμό στην Εθνική – Τι έχει συμβεί

Γέννησε πριν λίγο η Αλεξάνδρα Νίκα: Πατέρας για πρώτη φορά ο Κωνσταντίνος Αργυρός – To φύλο του μωρού