Έπεφτε και κοιμόταν όπου έβρισκε: Χαμός έχει προκληθεί με την 3χρονη που έπαθε σαλμονέλα
Έχει ταρακουνηθεί η παγκόσμια κοινή γνωμή έπειτα από το περιστατικό με το 3χρονο κοριτσάκι που έπαθε σαλμονέλα. Μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό πολλά προϊόντα της Kinder έχουν απαγορευτεί σε πολλές χώρες.
Μια μητέρα περιέγραψε τα συμπτώματα που εμφάνισε η κόρη της μετά την κατανάλωση μολυσμένου με σαλμονέλα αυγού Kinder .
H Σάρλοτ Γουινγκφίλντ ισχυρίστηκε ότι η 3χρονη κόρη της Μπρούκλιν Μία αρρώστησε αφού έφαγε μία από τις λατρεμένες λιχουδιές των παιδιών, ανέβασε 39 πυρετό και ήταν έντονα καταβεβλημένη.
Η ανάρτηση της μητέρας για την 3χρονη κόρη της – Τι έπαθε μετά την κατανάλωση αυγού Kinder
Σε ανάρτησή της στο Facebook, έγραψε: «Η Μπρούκλιν Μέι ήταν τόσο, τόσο χάλια από τότε που την πήρα από το νηπιαγωγείο τη Δευτέρα. Επειδή ήμουν κι εγώ άρρωστη την περασμένη εβδομάδα, δεν το πολυσκέφτηκα και φαντάστηκα ότι κόλλησε από μένα. Μέχρι που έφτασε να κοιμάται για 21 από τις 24 ώρες, φτάνοντας στο σημείο να αποκοιμιέται ακόμη και όταν έκανε διάφορα πράγματα».
Και συνέχισε: «Ο πυρετός της εκτοξεύτηκε πάνω από 39° C και πάλευα να τον ρίξω. Ήξερα πως κάτι δεν πήγαινε καλά και μίλησα στον παιδίατρο, ο οποίος έφτιαξε μια λίστα με το τι θα μπορούσε να είναι. Κλείσαμε το τηλέφωνο νομίζοντας ότι ήταν κάποιος ιός. Τρεις ημέρες μετά, επιβεβαιώθηκε πως είχε σαλμονέλα από την σοκολάτα Kinder που έφαγε την Κυριακή».
Τα συμπτώματα που παρουσίασε το 3χρονο κοριτσάκι
Υπενθυμίζεται ότι η σαλμονέλωση αναπτύσσεται μετά την κατάποση βακτηρίων σαλμονέλας και τα συμπτώματα συνήθως χρειάζονται μεταξύ 12 και 72 ωρών για να αναπτυχθούν. Τα τυπικά συμπτώματα της λοίμωξης περιλαμβάνουν διάρροια, κράμπες στο στομάχι και μερικές φορές εμετό και πυρετό.
Η μητέρα της 3χρονης από την Αγγλία πρόσθεσε: «Είναι τόσο καταρρακωμένη. Ήταν απολύτως αποκαρδιωτικό να βλέπω το συνήθως φλογερό, περιπετειώδες και πολύ δραστήριο κοριτσάκι μου να είναι το εντελώς αντίθετο από ό,τι συνήθως».
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Ferrero, πίσω από τα Kinder, εξέδωσε την πρώτη ειδοποίηση το Σάββατο 2 Απριλίου, ωστόσο δεν συνέδεσε ρητά την ανάκληση με τα κρούσματα σαλμονέλας. Ωστόσο, η βελγική υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων AFSCA-FAVV είπε ότι επιβεβαιώθηκε η σύνδεση μεταξύ περισσότερων από εκατό κρουσμάτων σαλμονέλας σε διάστημα αρκετών εβδομάδων και της παραγωγής Ferrero στο νότιο Βέλγιο.