“Έτσι καίω λίπος όλη μέρα”: Με αυτή τη διατροφή η Βίκυ Καγιά μένει σταθερή στα 55 κιλά

Βίκυ Καγιά: Το μυστικό της διατροφής της

Αναμφισβήτητα η Βίκυ Καγιά είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες της ελληνικής showbiz. Το πρώην μοντέλο στα 44 της διατηρεί μια άψογη σιλουέτα και μάλιστα χωρίς να κάνει υπερβολές στην διατροφή της.

Συχνά, μάλιστα δημοσιεύει φωτογραφίες της με μαγιό στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και οι αναλογίες της προκαλούν θαυμασμό.

Η Βίκυ Καγιά έχει ύψος 1,77 και ζυγίζει 55 κιλά. Το μοντέλο και παρουσιάστρια είναι λάτρης του υγιεινού τρόπου ζωής και ακολουθεί ένα ισορροπημένο πρόγραμμα, ώστε να διατηρείται σε φόρμα.

Όπως έχει εξηγήσει η ίδια, δεν ακολουθεί εξαντλητικές δίαιτες και δεν κάνει διατροφικές υπερβολές. Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό της; Τρώει μικρές ποσότητες φαγητού κάθε 3 ώρες. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, πρόκειται για έναν αποτελεσματικό τρόπο να χάσουμε το περιττό βάρος.

Η Βίκυ Καγιά αντί να κοιτάει συνέχεια το ρολόι, συγχρονίζεται με τα σημάδια που της δίνει το ίδιο της το σώμα, για παράδειγμα, εάν δεν πεινάσει μετά από 3 ώρες, δεν τρώει υποχρεωτικά, αλλά σε περίπτωση που πεινάσει πάρα πολύ μετά από 2,5 ώρες, τότε απολαμβάνει το επόμενο γεύμα ή σνακ που περιλαμβάνει το πρόγραμμά της.

Βίκυ Καγιά: Τα μικρά γεύματα είναι το μυστικό της επιτυχίας

«Μέσα στην ημέρα επιδιώκω να τρώω κάθε τρεις ώρες περίπου, κάνοντας μικρά και συχνά γεύματα, και προσπαθώ να καταναλώνω πολλά φρούτα και λαχανικά. Έτσι τονώνω τον μεταβολισμό μου και καίω λίπος όλη μέρα!», είχε αναφέρει η Βίκυ Καγιά στο «youweekly».

Επίσης, δεν καταναλώνει σχεδόν ποτέ junk food και αναψυκτικά και επιλέγει με μεγάλη συχνότητα τις σαλάτες, τα όσπρια και το πράσινο τσάι. Ενώ, τα γεύματά της δεν ξεπερνούν τις 400 θερμίδες, τα σνακ τις 100 θερμίδες και τα γλυκά τις 50 θερμίδες. Έτσι, το σύνολο των θερμίδων που καταναλώνει την ημέρα είναι περίπου 1.450.

Βέβαια, το διατροφικό της πρόγραμμα περιλαμβάνει και ατασθαλίες, αλλά διατηρεί ένα μέτρο και δεν ξεφεύγει από τα όρια.

«Και τηγανητές πατάτες θα φάω, και burgers, αλλά όχι συνέχεια, έχω ένα μέτρο», είχε σημειώσει η κριτής του «GNTΜ».  Και στη συνέχεια, είχε συμπληρώσει: «Δεν είμαι λαίμαργη. Τρώω μέχρι εκεί που πεινάω…».

Η Βίκυ Καγιά, όπως έχει παραδεχτεί, από παιδική ηλικία ακολουθούσε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα και έτσι ο οργανισμός της έχει συνηθίσει σε αυτόν τον τρόπο διατροφής.

«Ήμουν μπόγος όταν ήμουν μωρό. Μέχρι το νηπιαγωγείο, όμως. Μετά ψήλωσα, οπότε το πήρα σε ύψος. Δεν προσέχω τίποτα στη διατροφή μου, αλλά έχω ένα μέτρο. Δεν θα φάω ποτέ μια τούρτα μόνη μου, ούτε θα φάω δυο πιάτα πατάτες τηγανητές και κάθε μέρα. Τρώω ισορροπημένα αλλά από μόνη μου. Έτσι ήμουν κι από παιδί.

Δεν θα με έβλεπες ποτέ εμένα με την πίτσα, να τη φάω όλη και να μην φάω τη σαλάτα μου. Θα έτρωγα 2 κομμάτια αλλά και τη σαλάτα με τα καρότα μου. Μετά την άλλη μέρα θα έτρωγα φακές και λαχανικά. Δεν είμαι το παιδί του τζανκ. Ούτε ήπια κόλα ποτέ, ούτε σαν παιδί, ούτε στην εφηβία. Κατά τα άλλα πιστεύω πως θες και το τηγανητό σου και το γλυκό σου και το λιπαρό σου. Πιστεύω πως το παν μέτρον άριστον δεν είναι τυχαίο που υπάρχει σαν φράση από τους αρχαίους», είχε αναφέρει.

Βίκυ Καγιά: Ποια γεύματα είναι τα αγαπημένα της

«Αγαπώ πολύ τη σαλάτα με καρότο κομμένο στο μαντολίνο με πράσινες ελιές ψιλοκομμένες, ψιλοκομμένο αμύγδαλο, λεμόνι, λάδι και κύμινο. Είναι πολύ ελαφριά με ιδιαίτερη γεύση. Μια άλλη σαλάτα που μου αρέσει είναι η πράσινη με μαρούλι βουτύρου, αυτό που λέμε σαλάτα, με βότανα όπως λεβάντα, chives, μαϊντανό και τάραγκον, που συνοδεύω με βινεγκρέτ σαμπάνιας με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Ένα από τα πιάτα που μου αρέσουν πολύ είναι το Rib eye με σκόρδο και δεντρολίβανο μαζί με γαλλικές πατάτες με βότανα, ολόκληρες με τη φλούδα μέσα στη γάστρα.

Κάνω επίσης πολύ καλή quiche lorraine, quiche κολοκυθάκι, τάρτα με πράσο και φέτα, αλλά και τάρτα ντομάτας με δικό μου ζυμάρι και ντοματάκια μικρά ψιλοκομμένα που βγαίνει μια γλύκα. Ένα πιάτο που αρέσει πολύ στο Νίκο είναι η καρμπονάρα με ψιλοκομμένο κολοκυθάκι, μπέικον και αυγά, η αυθεντική, δηλαδή, χωρίς κρέμα γάλακτος.

Ένα άλλο ελαφρύ και αρωματικό πιάτο που συνηθίζω είναι το γεμιστό κοτόπουλο με βότανα, πορτοκάλι, λεμόνι, θυμάρι και σκόρδο. Και κάνω και πολύ ωραίες σούπες. Καρότο-Nicoise, αλλά και πολύ νόστιμη σούπα κολοκύθας. Αν σας φαίνεται πολύ σύνθετη η δίαιτά της», είχε δηλώσει στο «youweekly».

Related posts

Έτσι είναι χωρίς ρετούς το σώμα της Αγγελικής Νικολούλη στα 60, οι φώτο που κυκλοφορούν και «κλείνουν στόματα»

Παναγιώτης Ραφαήλ: O μικρός “ήρωας”, έκλεισε τα 6, σβήνει το κεράκι και όλοι του εύχονται «χρόνια πολλά»

«Μην το πείτε στη μαμά μου…Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι»