Γιάννης Τσορτέκης: Ο «κακός» του «Maestro», η «κόντρα» με τη γυναίκα του, τα 2 παιδιά, οι σπουδές και η απόφαση για τον θάνατό του

Γιάννης Τσορτέκης: Ο «κακός» του «Maestro», η «κόντρα» με τη γυναίκα του, τα 2 παιδιά, οι σπουδές και η απόφαση για τον θάνατό του

Γιάννης Τσορτέκης: Όλα όσα δεν γνωρίζατε για τη ζωή του κακού του «Maestro»

Ο Γιάννης Τσορτέκης έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού με τον ρόλο του στη σειρά του MEGA «Maestro» και στο «Αυτή η νύχτα μένει». Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νέο Ψυχικό της Αθήνας. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου καθώς και πτυχιούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Δεν κάνω τη δουλειά του ηθοποιού για βιοπορισμό. Εξ’ αρχής ένιωσα ότι αν αυτό που κάνω το βάλω σε ισοζύγιο οικονομικής απολαβής, θα στερέψει με τη μία. Έκανα δουλειές στις οποίες δεν πληρώθηκα καλά ή δεν πληρώθηκα καθόλου. Όταν ξεκίναγα το 1990, στα θέατρα όπου βρέθηκα βάζαμε λεφτά από την τσέπη μας» είχε δηλώσει ο ηθοποιός σε συνέντευξή του. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι για να βιοποριστεί μοίραζε κοινόχρηστα σε πολυκατοικίες και έκανε διανομή πετρελαίου με βυτίο.

Είναι ευρέως γνωστός για την συμμετοχή του στην τηλεοπτική μεταφορά του διηγήματος «Το 10» του Μιλτιάδη Καραγάτση στον Alpha TV τη σεζόν 2007-2008. Έπειτα ακολούθησαν κάποιες συμμετοχές στον κινηματογράφο, στην ταινία «Το μικρό ψάρι» και πρόσφατα στην ταινία «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς». Το 2021 πήρε το βραβείο «Καλύτερος Ηθοποιός» για τον ρόλο του στην συγκεκριμένη ταινία. Τη σεζόν 2021 συμμετείχε στην σειρά «Καρτ Ποστάλ» στην ΕΡΤ1. Το 2022 επιστρέφει συμμετέχοντας σε τρεις παραγωγές, στη «Σκοτεινή Θάλασα», στο «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο MEGA και στην σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» στον Alpha.

Ο ηθοποιός μιλώντας σε παλαιότερη συνέντευξη του στο popaganda, εξήγησε πως παρόλο που αποφοίτησε ως αριστούχος από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην οποία κατάφερε να μπει απροετοίμαστος, δεν συνέχισε να δουλεύει εκεί. «Εθιμοτυπικά παίρνουν τους αριστούχους αμέσως σε παραστάσεις. Εμένα όμως όχι. Ντρεπόμουν να ρωτήσω γιατί. Πάλι τα ίδια όμως, φίλοι με πίεσαν να ρωτήσω», σημείωνε ο ηθοποιός.

Γιάννης Τσορτέκης: Ο «κακός» του «Maestro», η «κόντρα» με τη γυναίκα του, τα 2 παιδιά, οι σπουδές και η απόφαση για τον θάνατό του

«Ζήτησα να δω τον διευθυντή, δεν με άφησε, τελικά άνοιξα μόνος μου την πόρτα και του λέω: Κύριε, τελείωσα φέτος με άριστα. Μου έχουν πει ότι εθιμικού δικαίου όλοι οι αριστούχοι απορροφώνται σε παραστάσεις. Και τι μου λέει ο “θεός”; “Κι εγώ στην Καισαριανή γεννήθηκα. Κάτι θα κάνεις κι εσύ στη ζωή σου”. Κι έφυγα. Όσο έπαιξες εσύ τότε, άλλο τόσο έπαιξα κι εγώ. Μόνο μία φορά έπαιξα στο Εθνικό επειδή επέμενε ο συγχωρεμένος ο Βογιατζής, με ήθελε σε μια παράστασή του», συμπλήρωνε ο Γιάννης Τορτσέκης.

«Αυτό το βραβείο είναι η σημαντικότερη επιβεβαίωση για όσα πάντοτε πίστευα. Οτι όταν επιθυμείς και προσπαθείς για κάτι, ό,τι εμπόδια κι αν συναντήσεις, όποιοι καλοθελητές κι αν σου ανοίξουν ή σου κλείσουν τον δρόμο, εν τέλει θα τα καταφέρεις. Θέλει και αρετή και τόλμη η ελευθερία», έλεγε στα Νέα το 2010 ο Γιάννης Τσορτέκης. Είχε βραβευτεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Filmapalooza στο Las Vegas των ΗΠΑ για την ερμηνεία του στην ταινία 11. Αυτό δεν ήταν το μόνο βραβείο που έχει πάρει ο ηθοποιός, καθώς το 2009 του απονεμήθηκε το βραβείο «Κάρολος Κουν» για την ερμηνεία του στο έργο «Μαύρη Γαλήνη» του Δημήτρη Μαρωνίτη.

Να αναφέρουμε πως εμφανίστηκε πρώτη φορά στην τηλεόραση στη σειρά Κρεσέντο που παρουσιάστηκε στο Star Channel την τηλεοπτική σεζόν 2007, με πρωταγωνιστές την Εβελίνα Παππούλια, τον Άλκη Κούρκουλο και τον Τόνυ Δημητρίου.

Γιάννης Τσορτέκης: Ο «κακός» του «Maestro», η «κόντρα» με τη γυναίκα του, τα 2 παιδιά, οι σπουδές και η απόφαση για τον θάνατό του

Γιάννης Τσορτέκης: Η σχέση με τον κινηματογράφο

«Έχω δουλευτεί μέσα στο θέμα του κινηματογράφου από πολύ μικρός, με μεγάλη προσοχή και φροντίδα απ’ όλους τους γύρω μου. Αυτό που συμβαίνει στο σινεμά, αυτό το “πάμε τώρα!” και τελείωσε, μου ανοίγει τον ορίζοντα του στοιχείου της επιβίωσης στη στιγμή, που δεν επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Είναι το “τώρα”. Όποια επιλογή κι αν κάνεις, έχει ήδη γίνει παρελθόν. Αυτό δεν το έχεις στο θέατρο – έχεις μια διαδικασία αναπαράστασης. Επίσης, είχα πάντα τις καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους του κινηματογραφικού συνεργείου. Με θεωρώ εργάτη από όλες τις πλευρές», συμπλήρωνε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός μιλώντας για τον κινηματογράφο.

Γιάννης Τσορτέκης: Ο «κακός» του «Maestro», η «κόντρα» με τη γυναίκα του, τα 2 παιδιά, οι σπουδές και η απόφαση για τον θάνατό του

Γιάννης Τσορτέκης: Η οικογένεια του ηθοποιού και η σχέση με τα παιδιά του

Μιλώντας για την οικογένειά του σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη ο Γιάννης Τσορτέκης. «’Εχω δυο παιδιά. Ο γιος μου έγινε 18 και η κόρη μου είναι στα 10. Δεν ξέρω τι ονειρεύεται να γίνει ο γιος μου, ούτε τον ρωτάω. Παρότρυνα τον γιο μου να κάνει κάτι που θα το νιώθει αποκλειστικά ως παιχνίδι και επειδή είναι αθλητής, του είπα να πάει στη γυμναστική ακαδημία», σημείωνε για τα δύο τους παιδιά ο ηθοποιός.

Όσο για τη σχέση του με τη σύζυγό του, αυτή περιλαμβάνει τη σύγκρουση όπως έλεγε. «Η ίδια η ζωή είναι μία σύγκρουση, δεν υπάρχει γαλήνη πουθενά και με τη σύζυγο μου τα πάμε όπως ο σκύλος με τη γάτα. Οι συγκρούσεις μας είναι ιδιοσυγκρασιακές. Εάν με τη σύζυγο μου θέλουμε να τσακωθούμε, και τίποτε να μην υπάρχει, θα τσακωθούμε», ανέφερε.

Σε συνέντευξή του στο The Magazine του NEWS24/7 και τον Κώστα Μανιάτη, ο Γιάννης Τσορτέκης είχε κάνει μία αναπάντεχη αποκάλυψη. Ο ηθοποιός, με αφορμή το πώς βίωσε την απώλεια του πατέρα του, όντας και ο ίδιος πατέρας αποφάσισε τα δικά του παιδιά να βιώσουν διαφορετικά την εμπειρία της δικής του απώλειας όταν έρθει η ώρα.

«Σκεφτόμουν πόσο η γιαγιά μου θρηνούσε για χρόνια ολόκληρα τον παππού μου και την έβλεπα με μαύρα και μαυρίζαμε όλοι, και πως πηγαίναμε στο νεκροταφείο να κάνουμε τρισάγιο, όλα αυτά. Και λέω “αυτό δεν μπορεί να το ζήσει το παιδί το δικό μου, να το τρέχω στα νεκροταφεία”», είχε πει ο Γιάννης Τσορτέκης που ήδη έχει επιλέξει την καύση για τον εαυτό του.

Προτεινόμενα