Γιώργος Δασκαλάκης: Ο στιχουργός και η ιστορία πίσω από το όνομα του
Είναι μια προσωπικότητα η οποία πέρα από τα τραγούδια του έχει πολλά ακόμη να μας πει, καθώς δεν τα λες και λίγα τα όσα έχει περάσει..
Ο Γιώργος Δασκαλάκης είχε γίνει ευρύτερα γνωστός τον Ιούλιο του 2013, μετά τη συνεργασία του με τη Ναταλία Γερμανού, όταν η δημοφιλής στιχουργός υπογράφει δύο τραγούδια του, το «Ένα μηδέν» και το «Γιατί να σ’αγαπάω», σε μουσική Κώστα Μηλιωτάκη. Η ζωή του όμως είχε πολλές ανηφόρες για να φτάσει μέχρι εδώ.
Η μουσική είχε μπει στη ζωή του από νωρίς. Σε ηλικία μόλις 13 ετών, εργαζόταν ως πιανίστας στο νυχτερινό κέντρο Πλάκα στη Νυρεμβέργη, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε από γονείς μετανάστες. «Επειδή ήμουν σωματώδης, με περνούσαν για μεγαλύτερο. Έπαιζα πιάνο και έκανα φωνητικά στους τραγουδιστές» περιγράφει στο People. Εκείνη την εποχή, όμως, ξεκίνησε και η περιπέτεια με το βάρος του.Το 2002 θα γνωρίσει και τη γυναίκα του, Φωτεινή, η οποία έκτοτε είναι δίπλα του σε κάθε βήμα. «Με γνώρισε όταν ήμουν άρρωστος, με αβέβαιο μέλλον. Η κοινή μας ζωή, όμως, μας χάρισε ωραίες στιγμές και δύο υπέροχα παιδιά» λέει συγκινημένος.
Πως ξεκίνησε ο Γιώργος Δασκαλάκης να γίνεται γνωστός στο ευρύ κοινό
Στην Ελλάδα δηλώνει συμμετοχή στο Να η Ευκαιρία που προβάλλεται στο Mega. Παρουσιάστρια της εκπομπής είναι η Αλέκα Καμηλά και στην κριτική επιτροπή οι: Βλάσσης Μπονάτσος, Λία Βίσση, Γιάννης Δουλάμης, Λίτσα Διαμάντη και Ιάσονας Τριανταφυλλίδης. «Ερμήνευσα το τραγούδι “Φεύγω’’ του Αντώνη Βαρδή και πήρα τέσσερα δεκάρια και ένα εννιάρι από τον Τριανταφυλλίδη, που ήταν ο φόβος και ο τρόμος για τις χαμηλές του βαθμολογίες. Αν και πέρασα στον τελικό, δεν πήγα ξανά στην εκπομπή. Μου έφτασε η επιβεβαίωση που πήρα από τους κριτές» θυμάται ο Γιώργος.
Το 2006 ζύγιζε 267 κιλά. Σήμερα o δείκτης της ζυγαριάς σταματά στα 80! Όπως είχε εξομολογηθεί στον δημοσιογράφο Μαρίνο Βυθούλκα ένα σοβαρό ατύχημα σε κάποιο σχολικό αγώνα ποδοσφαίρου έμελλε να είναι η αρχή του προσωπικού του Γολγοθά. «Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είχα μια πτώση και έσπασα τη λεκάνη μου. Όπως αποδείχθηκε, ήταν πολύ πιο σοβαρό απ’ όσο νομίζαμε. Χρειάστηκε να μου βάλουν τεχνητούς γοφούς και έκανα συνολικά έξι χειρουργεία για να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου. Για δύο χρόνια έπαιρνα κορτιζόνη, με αποτέλεσμα από 50 κιλά, στα 15 μου χρόνια να φτάσω τα 105». Ο ίδιος παραδέχεται πως η εφηβεία, σε συνδυασμό με τη βαριά φαρμακευτική αγωγή, αλλά και την καθήλωση για καιρό στο κρεβάτι τον έκαναν να χάσει το μέτρο με το φαγητό.
Η εξομολόγηση του Γιώργου Δασκαλάκη για την απώλεια κιλών: “Αποφάσισα να κάνω μια επέμβαση για να με βοηθήσει να χάσω βάρος, το λεγόμενο γαστρικό μανίκι”
«Ήμουν από τους πρώτους στην Ελλάδα που το έκαναν, αλλά, δυστυχώς για μένα, έγιναν σοβαρά ιατρικά λάθη, που διαπιστώθηκαν χρόνια μετά. Από το 2006 μέχρι και το 2012 πέρασα τεράστια ταλαιπωρία, με διάφορες επιπλοκές, όπως οξεία νεφρική ανεπάρκεια και παλινδρομήσεις στομάχου.
Το 2008 είχα χάσει τα περισσότερα κιλά, με τις επιπλοκές να συνεχίζουν, όμως ο γιατρός που μου έκανε την επέμβαση ήταν άφαντος. Το 2013 και ενώ βρισκόμουν σε περιοδεία στη Γερμανία, έπαθα μια αιμορραγία και μπήκα εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί που με είδαν εκεί διαπίστωσαν πως στην επέμβαση που είχα κάνει στην Ελλάδα είχαν γίνει τραγικά λάθη. Μου είπαν χαρακτηριστικά πως είναι θαύμα που ζω! Ο Έλληνας γιατρός είχε ράψει λάθος το στομάχι και αναγκάστηκα να κάνω μια διορθωτική επέμβαση, γιατί κινδύνευε η ζωή μου. Κατά τη διάρκεια της γαστρεκτομής στην Ελλάδα είχαν δημιουργηθεί τέσσερις στενώσεις, με αποτέλεσμα το στομάχι μου να έχει χωρητικότητα για τροφή μόλις 60 γραμμάρια. Αυτό είναι κάτι μη αναστρέψιμο. Καταλαβαίνεις ότι, πλέον, πρέπει να τρώω ό,τι πιο παχυντικό υπάρχει για να συντηρούμαι.
H βασική μου τροφή είναι οι καραμέλες και τα ζαχαρωτά, που έχουν πολλές θερμίδες». Παρότι ο δικηγόρος του τον προέτρεψε να κάνει μήνυση στον Έλληνα γιατρό και να αποζημιωθεί, εκείνος ήταν σαφής: «Δεν με ενδιαφέρει να αποζημιωθώ οικονομικά. Τα χρήματα δεν πρόκειται να μου φέρουν πίσω τα χαμένα χρόνια».
Οι απώλειες στην ζωή του Γιώργου Δασκαλάκη που τον σημάδεψαν
Το 2002 θα επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα, έπειτα από δύο πολύ σημαντικές απώλειες. Σε ηλικία 54 ετών, ο πατέρας του χάνει τη μάχη με τον καρκίνο, ενώ κάποια χρόνια αργότερα, ο αδελφός του πέφτει από τις σκάλες μέσα στο σπίτι και φεύγει από τη ζωή στα 44 του χρόνια, βυθίζοντας την οικογένεια στο πένθος. Ακόμα και σήμερα, όταν ο Γιώργος πηγαίνει για δουλειές στη Γερμανία, συγκινείται και δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.